yinede ben konu üzerindeki görüşümü söyliyeyim;bu 2016 yılını gentaş büyük ihtimalle 240 milyon ciro ile bitirir. Yüzde 10 luk kalkan vergiden kasada 24 milyon fazla para kalırdı. Yani 2016 da mesela 9 ay bilançosunda 182 milyon cirodan kalan bürüt kar 38 milyon yerine 54 milyon olacaktı.Yalnız burada üretilen 182 milyonluk malın ne kadarını orman urunleri teşkül ediyor. Bunu tam bilemeyiz. Yinede kasadaki kar miktarı artar bu kesin. Ben hazır yazmışken başka birşeyler daha söyliyeyim.
gentaş 2017 yılında 300 milyona yakın ciro elde edebilir bu sadece tahmin. Gentaşın yönetim, dagıtım,ve finans giderleri yaklaşık 33 milyonu buluyor 9 cu ayda 38 milyon bürüt kar elde etmişti 9 cu ayda bizlere sundugu bilanço 19 milyonluk karın bir kısmı iştiraklerinden ve diger faliyet gelirlerindendi. Eger bahsettigim gibi 2017 de 300 milyon ciro yakalanırsa gentaş karını 13-15 seviyelerinden bir hayli yukarı çeker. benim tahminim var ama burada söylemem dogru olmaz. Şimdi Behzat abimize soralım, Fazlamı iyimserim? Yatırım tavsiyesi degildir. Saygılar.
Yer İmleri