likit fon PPF satýnýz hepsini serbest PPF alýnýz yada 35 günlük vadeli mevduat...
likit fon PPF satýnýz hepsini serbest PPF alýnýz yada 35 günlük vadeli mevduat...
Bu konuda soðukkanlý olmak gerekli , ani hareketler yapmamalý.
Bugün ilk defa 10 adet para piyasasý içeren fon portföyüm anapara kaybý yaþadý.
Ancak hesaplamalarýma göre 10 adet fonun ortalamasý günlük %0.11-0.1150 arasý getiri verirken sadece þu 3 günde getiri düþüþü yaþandý:
21 Mart %0.0540
25 Mart %0.0398
26 Mart - %0.0129 (Bugün ilk defa 10 adet ppf fonunun ortalamasý dahi anapara kaybý yaþattý)
diðer tüm günlerde getiri %0.10-%0.115 arasý dalgalanmýþ ortalamasý %0.1115
Eðer elde %0 %7.5 veya %10 stopaj avantajý ile devam eden fonlar varsa tahvil fiyatlarýnýn yükselmesi sonucu 3 günlük bu kayýplar telafi edilebilir ve ek olarak stopaj avantajý nedeniyle avantajlý durum sürer. (stopaj avantajýnýn sürdürülebilmesi uzun vadeli kazanç açýsýndan en kritik detay)
Tcmb'nin döviz kurunu dikte edemeyeceðini öngörenler açýsýndan ise yukarýdaki strateji geçerli olamaz. Ben bir süre daha Tcmb'nin döviz kurunu dikte etmekte ýsrarcý olacaðý görüþündeyim.
Ancak orta ve uzun vade için tedbir olarak sepet yaptým.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Serbest fonlar çeþitli iþbankta,iþbankin hangi serbest fonu ?...benim tercih ettiðim anlýk fonlardýr,çünkü olaðan durumda anlýk bozmasý daha kolaydý,lanet senelerce iyi gidiyordu,son 3 gündür sýkýntýlý.
808 ÝÞ PORTFÖY KISA VADELÝ BORÇLANMA ARAÇLARI (TL) FONU
801 ÝÞ PORTFÖY PARA PÝYASASI (TL) FONU en fazla 801 kullanýyordum.
Yer Ýmleri