Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4788 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Balıkesir Edremit
    Gönderi
    10,065
    Yukardaki yazışmaları görünce şu konuya da değinmek istedim, İlk yapay zeka ve robotik işlem platformları Türkiyede Bistte denendi, 17 yıl önce geldi ve devamlı geliştirilerek devam ettiriliyor, En gelişmiş haliyle şu an borsada kullanılıyor, Bofa ve Türkiye Varlık Fonu tarafından...Takip sistemleri ve hesaplarınızı detaylı okuma , görme ve ona göre işlem yapma olayı küçük yatırımcının düşündüğünün çok çok çok ötesinde..7-8 milyon kişinin detaylı anlık analizi ve saliseden daha az bir sürede robotik platformların karar verme süreçleri çok üst düzeyde devam ediyor..IP leriniz, IMEİ leriniz, internet hatlarınız, cepler, bilgisayarlar, desk toplar birebir kontrollü, dinleme, görüntüleme, tuş ya da klavye hareketleri olarak....Size para kazandırmaya değil, size zarar ettirmeye hatta sıfırlamaya yönelik bir sistem var, bunu hiç bir zaman unutmadan işlemlerinizi yönetiniz. bir hisseden kazandığınız kontrol altında, zarar ettiğiniz hisseler de kontrol altında, masa üstüne sadece takip amaçlı aldığınız hisseler de korelasyonlu olarak takip altında, yani kazançlarınız ve zararlarınız birbirlerine korelasyonlu olarak kontrol altında...Hisse geçişlerinizde zincirleme primi yakalayabilecek kadar şanslı olmayabilirsiniz........Bu konuyla ilgili sormak istediğiniz bir konu olursa da buradan ya da özelden sorabilirsiniz...

Not: Sadece son 3 yılda Bist te sıfırlayanların sayısı düşündüğünüzün çok ötesinde bir rakam, gerçekleri karşı taraf ana ekranlarından çok iyi izliyor ve çok iyi biliyor...Ama bizler, asla..!!!! sadece küçük duyumlar, tahminler...
    Son düzenleme : loruhlano; 22-04-2025 saat: 13:21.
    ...

2. Öncelikle ben şirket seçerken piyasa değeri ve defter değeri ile ilk filtremi uyguluyorum BİST şirketleri için. Sonrasında ise şirketin neler yaptığını ve geleceğini değerlendiriyorum.

Şişecam defter değeri zaten oldukça düşük durumda ve geleceği ile ilgili bulduğum AI bilgiler.

“Şişecam, cam ev eşyası, düz cam, cam ambalaj, cam elyaf ve soda külü gibi farklı alanlarda üretim yapan dünyadaki tek entegre cam şirketi.
    14 ülkede üretim tesisleri, 150+ ülkeye ihracat gücü var.
    Cam ambalaj, özellikle plastik karşıtı trendlerle çok hızlı büyüyor. Gıda, içecek ve ilaç sektöründe cam kullanımına dönüş artıyor. Şişecam burada iyi konumlandı.
    Özellikle sağlık ve çevre hassasiyeti yüksek ülkeler, cam ambalajı teşvik ediyor — bu da ihracat potansiyelini artırıyor.
    Soda külü üretimi sayesinde cam üretiminin kritik girdisini kendi karşılayabiliyor, bu büyük rekabet avantajı.
    Bu alanda büyümeye devam ederse, dünya çapında tedarikçi olabilir.
    Akıllı cam, solar cam, otomotiv camları gibi yüksek katma değerli ürünlere yöneliyor.
    Döngüsel ekonomi (geri dönüşüm) ve yeşil dönüşüm öncelikli alan olacak.â€

Hedeflediğim yatırım portföyü altın, gümüş, bitcoin, dolar( yaşamaya değer sigortası), alark, şişe, brsan ve Ereğli’den oluşan bir portföy oluşturmak.
    İçlerinden brsan tutuyor olmam, ikinci aynı sektöre yer vermemek, gelecekte çelikte oluşacak fazla kapasite nedeni ile Ereğliyi eleyerek brsan ile ilerlemeye karar verdim. Brsan zaten elimde olması ve alarkda yüzdenin yüksek olması nedeni ile şişe seçerek devam ettim.

Bir özel neden ise memleketim Tarsus’a yapmakta olduğu devasal yatırım.

Aylar öncesi 50 tl civarı olan şirketin şu an 35 civarlarına gelmesi ve ben 50 fiyatını dahil ucuz buluyordum.

Yatırımlarını tamamladıktan sonra kar edebilen, temettü ödeyen ve büyüyen şirket olması nedenleri ile tarcihimi Şişeden yana kullandım.

3. Sayın loruhlano,

Bu konuda benim fikrim herkesin yaptığını yapmamak. Eğer farklılaşabiliyor isek zaten AI da birşey yapamayacaktır. Ancak büyük çoğunluk ne yazıkki duyumlar ile hareket ediyor ki AI gibi manipilasyonlara çok açık olmuş oluyor. Ben alsatçı olmamam nedeni ile belirttiğiniz durumlardan az etkineceğimi düşünüyorum.

Bana düşen en büyük görev, ucuz olan hisseyi bulmam ve sabretmem gerekiyor.

Saygılar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •