Originally Posted by
Whisperer
Toaso yili 5 milyar net kar ile kapatti. Ata Yatirimdan Cemal Demirtas enflasyon muhasebesi olmasa kabaca 8 milyar kar yazagini tahmin ettigini soyluyor.
Cinliler icin 1 ayda karar cikaran Rakipet Kurumu 1 bucuk yildir TR deki borsaya acik, en eski ve en buyuk otomotiv sirketlerinden birinin basvurusunu karara baglamadi. Stellantis distributorlugu ve getirecegi sinerjiden yoksun bir yil ve bilanco yasandi. Bu anlasmanin Stellantis tarafindan Toaso icin yapilan model uretim planlamasini da etkiledigini dusunmek gerek. Adamlar uretim kapasite kullaniminin dusecegi yillari kompanse etmek icin boyle bi anlasmaya yonelmislerdi muhtemelen. Anlasilan, Bursa'da isten cikarilmak zorunda kalinan iscileri ve ailelerini de dusunen kimse yok.
OTV matrahlari guncellenmedi. Insanlar yerli uretilen araclari daha az vergi odeyerek alabilecekken, dolar yaktigimiz ithal malina yonelmek zorunda kaldilar. Anlasilan, kit kanaat kazanilan dolarlarin yurtdisina gidisini de dusunen kimse yok.
Daha once nasil ekonomide 180 derece donulup akil basa alindiysa, bu hatalar da elbet bir noktada donecektir. Bu fabrika uretim firsati buldugunda dunya standardinda kaliteyle uretim yapabilecegini gostermis bir fabrika. Simdi K0 ile yeni bir macera basliyor, herkes umutsuz ama ben heyecanliyim. Enflasyon muhasebesinin etkisi, OTV matrahi, Rakipet kurumu vs atlatilip iþe konsantre olma zamani geliyor.
Stellantisten 1 model daha alacagimiz var.
Yer Ýmleri