Sayfa 620/626 İlkİlk ... 120520570610618619620621622 ... SonSon
Arama sonucu : 5008 madde; 4,953 - 4,960 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Yarın genel kurula gideceğim..Orada sorulmasını istediğiniz sorular varsa buradan iletin lütfen.. Soralım..

2.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Yarın genel kurula gideceğim..Orada sorulmasını istediğiniz sorular varsa buradan iletin lütfen.. Soralım..
    Merhaba, Vodafone sözleşme devriyle ilgili bu soruları cevaplarlarsa belirsizlik kalkmış olur, iki gündür tahtaya bu belirsizliğin etkisi var diye düşünmem çok safça da olabilir.
    Sözleşme devri süreci, Vodafone’un talebi üzerine mi başlatılmıştır yoksa Arena’nın stratejik bir tercihi midir?
    Arena’nın ana iş kolu olan dağıtım faaliyetlerinde küçülme veya yeniden yapılanma yönünde bir planlama mevcut mudur?
    Vodafone ile yapılan cihaz dağıtım faaliyetinin, Arena’nın toplam cirosu içerisindeki payı nedir? Bu devir işleminin tamamlanması halinde ciro üzerinde nasıl bir etki öngörülmektedir?

3.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Yarın genel kurula gideceğim..Orada sorulmasını istediğiniz sorular varsa buradan iletin lütfen.. Soralım..
    Factoring ödemeleri ciddi bir gider neden bu kadar yüklü , 2024 yılında 881 milyon tl ödeme vardı ...

bu konuyu sormanızı isterim ...

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Normal şartlarda gelecek olan bilançonun genel kurul ile alakası yok. O yüzden gelmesi yada gelmemesine mantık yönünden bakamayız.

Bu genel kurul 1 Ocak 2024 - 31 Aralık arası faaliyetler ile ilgili. Gelecek olan bilanço ise Ocak-mart 2025 arası faaliyetler ile ilgili.

Ama şirketin geçmiş yıllar teamüllerine bakarsak ilk çeyrek bilançolarını hep Mayıs ayının ilk 10 günü yollamış ki zaten genelde 10 mayıs hep son tarih olur ilk çeyrek bilançoları için. Yani son tarihe 4-5 gün kala yollardı hep ama şu ana kadar yollamadı.

Ben genel kurul öncesi yollar diye düşündüm ama belki de Cuma akşamına kadar herhangibir gün yollayabilir.

Yada Atansunun dediği gibi , mali yıl değişikliğini bahane edip bunu yıllık bilanço kabul edip SPK'dan ek süre ister ve 10 Hazirana kadar bir yerde yollar. Bunlarda Bizans oyunu bitmiyor maalesef.

Gelecek olan bilanço tarihin en iyi bilançosu olacak ama bunu bile kullanıyor şirket.

Bakalım belki de bu akşam gelir. Ne zaman gelirse gelsin bilançonun içi ile çok oynayamazlar. Mızrak çuvala sığmıyor ama bizans oyunları da bitmiyor.
    Arkadaşlar aramış,

Bilanço için bu hafta zor demişler

Yani anlayacağınız hep organize işler

Bilançoya kadar baskıya devam ederler

Sonrası malum gelecek rekor karla roketsan

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Arkadaşlar aramış,

Bilanço için bu hafta zor demişler

Yani anlayacağınız hep organize işler

Bilançoya kadar baskıya devam ederler

Sonrası malum gelecek rekor karla roketsan

Bu hafta göndermeyeceklerse o zaman bu 3 aylık dönemi yıllık olarak ele alıp haziran başına kadar olan bir dönemde gönderecekler. Ben de diyorum bilanço bu kadar yakınken kim satıyor bu kadar. Demek ki adamlar bilançonun 3-4 hafta sonra yada en azından 1-2 hafta sonra geleceğini biliyorlarmış ki ondan rahat satıyorlar.

Hayırlısı diyelim bakalım. 2024 yıllık bilançoyu 30-35 günde şubat başında yollamışlardı , şimdi bu 3 aylığı 40 günde hala daha hazırlayamadılar ise bu da oyunun bir parçasıdır demektir.

6.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    Factoring ödemeleri ciddi bir gider neden bu kadar yüklü , 2024 yılında 881 milyon tl ödeme vardı ...

bu konuyu sormanızı isterim ...

Şirket ticari alacaklarını vadesi gelmeden faktoring şirketine devredip parasını erken alıyor. Yani bir nevi kredi kullanıyor. Yani bankadan kredi alacağına , alacaklarını vadesi gelmeden tahsil ediyor belli bir iskonto tutarı üzerinden.

Yani faktoring yapmasa , bankadan kredi kullanacak işleri çevirmek için. Yani bu soruya verecekleri cevap budur büyük ihtimal.

7.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Şirket ticari alacaklarını vadesi gelmeden faktoring şirketine devredip parasını erken alıyor. Yani bir nevi kredi kullanıyor. Yani bankadan kredi alacağına , alacaklarını vadesi gelmeden tahsil ediyor belli bir iskonto tutarı üzerinden.

Yani faktoring yapmasa , bankadan kredi kullanacak işleri çevirmek için. Yani bu soruya verecekleri cevap budur büyük ihtimal.
    Esas faaliyet 750 milyon tl kar edip 1.1 milyar tl kart komisyonu + Factoring ödemeye devam ederse bilanço zarar etmeye devam eder...

8.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Bu hafta göndermeyeceklerse o zaman bu 3 aylık dönemi yıllık olarak ele alıp haziran başına kadar olan bir dönemde gönderecekler. Ben de diyorum bilanço bu kadar yakınken kim satıyor bu kadar. Demek ki adamlar bilançonun 3-4 hafta sonra yada en azından 1-2 hafta sonra geleceğini biliyorlarmış ki ondan rahat satıyorlar.

Hayırlısı diyelim bakalım. 2024 yıllık bilançoyu 30-35 günde şubat başında yollamışlardı , şimdi bu 3 aylığı 40 günde hala daha hazırlayamadılar ise bu da oyunun bir parçasıdır demektir.
    3 ayda genel kurul yapıyorlar bilanço ay sonu gelir ...

Sayfa 620/626 İlkİlk ... 120520570610618619620621622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •