Sayfa 629/633 İlkİlk ... 129529579619627628629630631 ... SonSon
Arama sonucu : 5058 madde; 5,025 - 5,032 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Brightstar satılacaksa (özellikle vurgulanmış gerçi sözleşme devri, şirketin tamamının satışı değil diye ama aradaki fark nedir bilmiyorum, zaten 300 mio usd ciro etkisinden bahsediliyor, geriye ne kalacak ki) geldiğimiz durum, brightstar alınmadan önceki duruma döneceğiz ama tek bir farkla o da maalesef elimizde paynet yok. Bu haltı biz neden yedik o zaman diye düşünüyorum. Diğer taraftan şirketin genel müdürü terfi ettiriliyorsa başarılı bulunuyor demektir, ya brightstar operasyonunu genel müdür yaptırmadı yada bilmediğimiz bir şey var. Sözleşme devri için ne kadar alınacak bilmiyorum ama 26,5 mio usd alım bedeli ve bugüne kadar gerçekleşen finansman yüküyle değerlendirildiğinde buradan büyük zarar yazar, o zaman hem buradan oluşacak zarar hem de paynetin kaybı kaymaklı ekmek kadayıfı. Bu senaryo içinde Ömer Musa'nın şirketten çıkışını da düşününce benim için denklem biraz daha karışıyor. Yaşayıp göreceğiz ne olacak, hayırlısı inşallah.

2. Vodafone sözleşme şartlarını ve süresini bilmiyoruz.Kaça devir edileceğini bilmeden erken yorum olur.

3. Piyasadaki diğer şirketler bu haberi duymuştur,belkide başka taliplerde çıkar ve iyi fiyata gider.Zamanla anlarız.

4.  Alıntı Originally Posted by BELEKOMA Yazıyı Oku
    Brightstar satılacaksa (özellikle vurgulanmış gerçi sözleşme devri, şirketin tamamının satışı değil diye ama aradaki fark nedir bilmiyorum, zaten 300 mio usd ciro etkisinden bahsediliyor, geriye ne kalacak ki) geldiğimiz durum, brightstar alınmadan önceki duruma döneceğiz ama tek bir farkla o da maalesef elimizde paynet yok. Bu haltı biz neden yedik o zaman diye düşünüyorum. Diğer taraftan şirketin genel müdürü terfi ettiriliyorsa başarılı bulunuyor demektir, ya brightstar operasyonunu genel müdür yaptırmadı yada bilmediğimiz bir şey var. Sözleşme devri için ne kadar alınacak bilmiyorum ama 26,5 mio usd alım bedeli ve bugüne kadar gerçekleşen finansman yüküyle değerlendirildiğinde buradan büyük zarar yazar, o zaman hem buradan oluşacak zarar hem de paynetin kaybı kaymaklı ekmek kadayıfı. Bu senaryo içinde Ömer Musa'nın şirketten çıkışını da düşününce benim için denklem biraz daha karışıyor. Yaşayıp göreceğiz ne olacak, hayırlısı inşallah.

Hocam 2021 senesinde şirketin elinde Brighstar yoktu , Paynetin net kara etkisi ise 5-10 milyonla sınırlıydı. O zamanlar daha Paynetin emeklemeden yavaş yavaş yürümeye geçtiği dönemlerdi. Şirketin cirosu da 500-600 milyon USD seviyesinde idi 270 milyon USD piyasa değerini gördü.

Bu arena connect işini fazla kafaya takıyorsunuz bence. Alındığı dönemde akıllı bir yatırımdı. Pazarlıkların başladığı dönem USD 8-9 lira , faziler %10-12 idi. Alımın resmileştiği dönem USD 12 oldu faizler hafif kıpırdamaya başladı ama alındıktan 2 sene sonra USD 25-30 oldu faizler % 50'lere çıktı.

Yani bu öngörüyü yapmak zordu. Alınması düşünüldüğünde çok akıllı bir yatırımdı ama sonrasında gelişen makro sebepler yüzünden yatırım başarısız gibi göründü.

Şimdi yine 26,5 milyon USD seviyesinde satılırsa TL olarak 600 milyon TL civarında kar ile satılmış olacak. Tabii ki USD olarak birşey kazanılmamış olacak ama bu işe ait zarar edildi ise onlar zaten şu andaki finansal tablolarda var.

Aynı şekilde yukko.com için de zarar edilmişti ama o işler 5-6 sene öncesinde kaldı gitti. Bulutum , arena solar , go plus ise ayrı bir şirket değil arena içinde farklı departmanlar. Dolayısıyla bunların ne durumda olduğunu bilmemiz mümkün değil arena finansal tablolarında değerlendiriliyorlar.

Arena connect 1 milyar TL seviyesinde satılırsa , borçsuz nakit fazlası bir şirket olacağız ve 700 milyon USD olan ciroyu 1-2 sene içinde tekrar 1 milyar USD seviyesine çıkarabiliriz. Üstelik bu sefer senelik 1,5 milyar TL finansal gider olmadan.

Bu akşam gelecek olan bilanço herşeyi açıklayacak bence. Görelim ona göre yorum yapalım. Ayrıca arena connect sözleşme devri bedelini de görmeden yorum yapmayalım. 1 milyar TL civarı bir devir bence çok olumlu olur.

5. genel kurul tutanakları iyice kafayı karıştırdı

Vadafon işi 300 milyon dolar ciro ama kar etmiyoruz madem sen kar etmiyosan dgate alıp ne yapsın ?

6. Misal sizin dükkanınız var ve kurumsal bir mağazaya kiraladınız.Kiraladınız fakat enflasyonist bir dönemden geçince işler değişti.Sözleşmedeki şartlar sizin aleyhinize olmaya başladı.Mağzayı sattığınız kişi belirli şartlar altında sıfırdan yeni dönem şartlarına göre sözleşme yapabilir gibi düşünebilir miyiz?
    Çok emin olmamakla beraber bu şekilde düşünüyorum ben.

7. Akşama gelecek bilançoda revizeye gidiyorum. 2.8 milyar kar gelecek diye tahmin ediyorum

Bu karla en az 3 tavan bekliyorum dersem şaka yapmış olurum.:))

8.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    genel kurul tutanakları iyice kafayı karıştırdı

Vadafon işi 300 milyon dolar ciro ama kar etmiyoruz madem sen kar etmiyosan dgate alıp ne yapsın ?

Datagate aynı işi 2014-2020 arası Türk telekom için yapmış. Sonuçta işleyişi bilmese hiç talip de olmayabilirdi. Bu KAP haberi hiç görüşme olmadan gelmez. Demek bir görüşme oldu Datagate bu şartlarda ilgileniriz şimdi detayları konuşalım dedi ki bu KAP geldi.

Yoksa konu hakkında birşey bilmeden görüşme başlamaz. Bunun öncesi mutlaka vardır.

Kaldı ki para kazanmıyoruz demek yeterince tatmin etmiyor anlamına gelebilir , bizim iş modelimizde tam randıman vermedi ama belki başkasında verebilir demek anlamına da gelebilir.

Bazı şirketlerin işleyiş biçimi bir işi yapmaya vakıf olmayabilir ama başka bir şirkette eksik ayağı yerine koyar ve daha verimli olabilir.

Bu mantıkta zarar eden şirketleri kimse almazdı. Ama bazen bakıyorsunuz adam zarardaki şirketi alıyor 3- 5 sene içinde çok akrlı hale getiriyor. Tesla seneler boyunca zarar etti. Şimdi sahibini dünyanın en zengin adamı yaptı. Şu anda piyasa kötü olabilir ama 1-2 seneye belki bu şirket de iyi kar edebilir. Ama belli ki arena bunu beklemek istemiyor. Arena connect muhasebeyi TL tutuyor ve işleri hep TL üzerinden dönüyor arena ise tüm işleri USD üzerinden yapıyor. Belki de bu uyumsuzluk yaptı. Datagate ise zaten mevcutta tüm işleri ve muhasebeyi TL tutuyor.

Üstelik datagate tek başına bakmamak lazım. İndeks bilgisayar ve Despec da aynı grup. Mutlaka bir sinerji düşünülüyordur işleri karlı hale getirmek için.

Datagate'in mevcut cirosu 300 milyon USD değil. Dolayısıyla bu hamle onlara %100 büyüme imkanı verecek. Belki de bunun için alacaklar.

Sayfa 629/633 İlkİlk ... 129529579619627628629630631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •