Sayfa 503/506 İlkİlk ... 3403453493501502503504505 ... SonSon
Arama sonucu : 4045 madde; 4,017 - 4,024 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Aylardır ya mal çekiliyordur veya tam tersi az bir lotla vererek sert düşürüp panik yapacak olan ya da pişman olan emekliik fonlarının satışlarını mı tetikletmek istiyorlar bilemedim.Takas analizi yaparak ben bunu analiz edemiyorum.Gariplikler olduğu kesin.Yangından mal kaçırır gibi 96-100 tl arasından geri alım yapıp haftalardır 80 li fiyatlardan mal almıyorlar.Bofa sürekli satışta.Bu hissenin şu anda EM ye göre 2024 ocakta en düşük 90TL den alan için bile şu an bileşik faizle fiyatı 160-170TL ler yılsonu için ise 200 ler. Bu yılın aralıkına geldiğimizde fiyat 90-105 TL aralığında bile olsa %50 düşüş demek.Patronlar sattıkları malları yarı fiyatına yerine koyarlar.Aynı miktarla.Acaip bir kar.2022 kasımda alanların ya da satmayanların maliyeti 250-300TL olmuştur enflasyon ve hayat pahallığına göre.700-800 Milyon dolar market caplere gelirsek komedi olacak.O kadar hacimsiz ki BOFA istese 70-75 aralığına getirir illaki oradan satan olur panikle.Bunca yıllık tecrübem şunu öğretti fiyat düşüyorsa kimseye acımıyorlar.Verdikçe veriliyor.Uzun dönem beklemek içinde 6-7 seneyi gözden çıkarmak lazım.2016 da alanlar 2022 de ciddi kar etti 2022 de alanlar da 2028 de anca kar edecek herhalde bu gidişle.

2024 deki çeyrek dönemler arası olan farklılık bakalım 2025 yılında ne şekilde devam edecek ?

-1.761.486.000.-TL.>>>-1.181.477.732.-TL.>>>+140.181.226.-TL.>>>+1.757.270.000.-TL.
    ...................................2024 ilk çeyrekten son çeyreğe...............

-2.318.719.000.-TL.>>>

2025 ilk çeyrek

Not:Eski sistem, yani enflasyonsuz olarak bilançolar devam etseydi yıl sonu tahminlerinde pek yanılma olmazdı ama, maalesef enflasyona endeksli olayında Aracı Kurumlar yıl sonu tahminlerinde çok zorlanıyorlar...Şimdiden bu konuda bir tahmin yapmaktan bile kaçınıyorlar...

Enflasyonsuz olarak yaptığı tahminde İş Yatırım 2025 yılı sonunu yuvarlak olarak 18,5 milyar tahmin ettikten sonra, enflasyona endeksli olayına geçilmesiyle, sadece Yapay Zeka firmalarının tahminleri de 2025 yılı sonu için yine yuvarlak olarak 9 milyarla 10,5 milyar arasında yoğunlaştı....Özetle ödenmiş sermayesinin 42 katı bir karlılıktan, enflasyona endeksli olayında >>>> yarı yarıya yani 20/21 kata doğru düşüş tahminleri ortaya çıkıyor...

Tahminler de henüz borsa işlem fiyatına yansıtılmıyor, yansımaması için de özel bir çabanın olduğunu izliyoruz...
    Son düzenleme : loruhlano; 21-05-2025 saat: 11:34.
    ...

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    .
    .
    İki yıl sonra Alarko tohum da satarsa şaşırmamak lazım.......

https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...kti_ID1611936/

.
    .
    .
    .
    https://www.linkedin.com/posts/sevg%...aign=copy_link
    .
    .
    Tohum ıslahçıları çalışıyor.
    Tarımcılar çalışıyor.

4. Naptın sen be fuma ? 6-7 sene mi ?
    yok dostum o kadar da karamsar olma. Senin psikolojin de bozulmuş. Eğer sen böyleysen, yeni giren yatırımcı arkadaşların halini düşünemiyorum. Cool down please.

Ben şirketin işlerine bakarım. Takastan da para kazanan var mı bilmiyorum. Ne buffet ne graham ne de peter lycnh in takaslara baktığını görmedim. Şunu da merak ediyorum aranızda takastan para kazanan var mı ?
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,957
     Alıntı Originally Posted by bulutafeg Yazıyı Oku
    Naptın sen be fuma ? 6-7 sene mi ?
    yok dostum o kadar da karamsar olma. Senin psikolojin de bozulmuş. Eğer sen böyleysen, yeni giren yatırımcı arkadaşların halini düşünemiyorum. Cool down please.

Ben şirketin işlerine bakarım. Takastan da para kazanan var mı bilmiyorum. Ne buffet ne graham ne de peter lycnh in takaslara baktığını görmedim. Şunu da merak ediyorum aranızda takastan para kazanan var mı ?
    sn fuma biraz da acaba tarım işi göründüğü ya da planlandığı gibi olmayabilir mi diye endişede. bir de onun trade mantığı işleyen bir mantık iken şimdilerde reel maliyetlere kafayı taktı ise acaba ne yapacak diye ben de düşünmeye başladım...

kaderciliğin güzel bir tarafı vardır. abi piyasaya girdim olmadı battım dediğinizde varınız yoğunuzu kaybedersiniz. hatta borçların ödenmesi işi sizi yıllarca bitirir... borsada trade yerine benim gibi al yat bekle moduna girerseniz malınız elinizde. geçenlerde yazmıştım 90 lı yıllardan kalma kooperatif mantığı... hala yada 225 Tl hisse başı arsa koop aidatı ödüyorum. ev yapar mı yaparsa unutturacak yılları ama dikkat kaç yıldır batak bir yatırım yapmışım...

ALARK aldık. 20 dolar olsaydı muhtemelen yarısını satabilirdim. şimdi 3 dolar bile değil. olduğunda bakarız. o zamana kadar benden aidat istemiyor ( gerçi hesap işletim ücretleri var), yılda 4 TL olmasa bile biraz temettü veriyor... abi nasip buymuş hiç olmazsa borç bile ödemeyeceğim inşaAllah...

Alternatif yatırım... piyasa ölü. gerçekten riski az olan bir iş yok. dönemi öngörmek pek mümkün değil...para lazanmak yerine kaybetmeyi göze alabilecekseniz işte meydan. arada bakıyorum piyasa nasıl diye acaba ALARK 20 dolar olsa alır mıydım diye düşünmeye başladığımda psikoloji dağılmaya başlıyor.

Takastan para kazanan var mı? eğer ülkeye flamingolar gelseydi şimdilerde her şey değişik olacaktı. gelmediler. fonlar epey mal sattılar ama alıcılar galiba epey isteksiz. nasıl ALCARda kol kestiğimde önce 100leri ( ben 37-40 gibi kesmiştim kolları bacakları ve zararına), sonra 500 leri sonra 1000leri görmüştü... önce birileri satacak ki toplasınlar ve olumlu haberleri değerlendirmeye başlasınlar.

ya da düşünün bakalım birileri çıksa ALARKın % 30 unu alsa ve büyük ortak olsa nasıl olur... bu fiyatlardan neden olmasın... işte takaslar böyle şeyler için de olsa fonlar ve c,iddi alıcıları göstermesi açısından önemli...

6. bofanın aldığını al, sattığını sat. ne güzel iş. hadii yapp.hadi buyur.
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

7. Borsada zamanlama yapmak ya da YAPAMAMAK !!!

En iyi ayları kaçırmak.

Netanyahu iti Gazze savaşını bu güne kadar sürdürmese alarko fiyatı farklı bir yerde olabilir miydi?

Veya başka türlü sorayım, alarko Koç ailesinde olsaydı hangi pd/dd oranından işlem görebilirdi?

‐-----------------------------
    Haa, büyük hisse sahiplerinin hisse satarak çorbayı daha da sulandırmış olmasını da ayrı değerlendirmekte fayda var gibi.

Bu çerçevede alarko hisse geri alım programını genişletip toplamda 35 milyon lota çıkarırsa farklı değerlendirilebilir mi?

Sayfa 503/506 İlkİlk ... 3403453493501502503504505 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •