Sayfa 742/744 İlkİlk ... 242642692732740741742743744 SonSon
Arama sonucu : 5952 madde; 5,929 - 5,936 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Sorum NCS hakkında.

Önemli bir miktar paramız NCS fonunda. NCS'ye girme sebebim o an itibariyle %90 ters repoda olması ve getirisinin iyi olmasıydı.

Ancak şu anda %40 yatırımları Yabancı borçlanma araçlarına yapıyor. Yani batabilir %40 yatırımlar. Başka bir fon önerir misiniz?

Yoksa NCS iyi midir? Paramızda çok miktarı için NCS olmasında sakınca var mıdır?
    Dövizden belediye seçimlerinden sonra bir şey beklemiyordum hala da beklemiyorum. Eğer enflasyonu 20 nin altına indirmeye niyetleri gerçek ise döviz önümüzdeki yıl daha az değerlenecek başka çare yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    NKP hakkında fikri olan var mı? İki ayda bir temettü verecek, dolar bazında temettü veren hisse ve ETF'lere ağırlıklı yatırım yapıyor.

AYA ile NKP arasında kaldım. Portföyü çeşitlendirmek lazım.
    AYA (TL) bazlı yerli hisse senedi fonu. Türkiye'de temettü ödeyen şirketlere yatırım yapıyor ve yılda dört kez temettü ödemesi yapıyor.
    NKP'nin ise yatırım stratejisi farklı. Ağırlıklı olarak yurtdışında temettü ödeyen hisselere yatırım yapıyor, içinde TL temettü hisseleri de var bir miktar. Oran an itibariyle % 65 yabancı, % 30 yerli şeklinde. Her iki ayda bir temettü ödemeyi vadediyorlar.
    Yeni bir fon; NTI ile birlikte çıktı. YT'da yakın zamanda fon yöneticisinin yaklaşık bir saatlik iki tane tanıtım ve soru cevap videoları olacak.

NKP ve NTI fikir olarak güzel duruyorlar. Hatta yanlarına iki tane de başarılı yerli hisse fonu konarak bir uzun vade portföyü bile yapılabilir. Kumbara gibi biriktirmek için. (yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte)

Ancak burası Türkiye, fon yöneticisinin performansına, ne kadar burada duracağına, bu sürede neler başaracağına kalıyor iş biraz da. Önümüzdeki hafta sanırım fon içerikleri yayınlanır, o zaman daha iyi fikir sahibi olunabilir.
    Son düzenleme : snkleyp; 01-08-2025 saat: 13:31. Sebep: ekleme

3. NCS portföyünde %55 yabancı BYF görünüyor, içeriğini bilen var mı?

4.  Alıntı Originally Posted by eksa Yazıyı Oku
    NCS portföyünde %55 yabancı BYF görünüyor, içeriğini bilen var mı?
    Hiç Sıkıntı yok. Bankaların bonolarını alıyorlar. Detaylarını anlatamam burada yoksa bitirirler. Sadece şunu söyleyebilirim. Akıllıkca bir yatırım ve fonun amacı günlük düşmeyen getiri sağlamak. Özelden atarsan yazarım.

5. NCS fonu:

Merhaba. Fon güncelleme yapmış KAP'ta.

Şuraya yatırım yapmışlar:

FON PROFİLİ (BPD) Bulls Portföy Birinci Serbest (Döviz) Fon

Fon dağılımında %39 borsa fonu diyor.

Ne düşünüyorsunuz? Risk arttı mı? borsa falan.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NCS

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,335
    Fonlar yine normale döndü,yani aldığını fazlasıylan geri verdi,bu merkezin faiz indirimine kadar devam eder...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,335
    Faiz açıklamasıylan sert düşüş,sonra normale biniş,şimdide yedirerek iniş,neyse başka kapı olmadığına göre böyle bir müddet devam edeceğiz.

8. dün YKB'den saat 16:00 gibi banka KVBA fonu YHT almaya çalıştım izin vermedi 13:30'a kadar dedi, önceden alabiliyorduk banka PPF & KVBA fonunu KAP'da bildirim de göremedim, bilen var mıdır?

Sayfa 742/744 İlkİlk ... 242642692732740741742743744 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •