Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
Sn haymatlas, iki yorumu yazdığımdaki pozisyonum aynı. Pozisyonuna göre yorum yazmam, yazdığım yorumunda piyasayı etkileyecek etkisinin olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Ama sosyal medyada cok takipçili hesapların yorumu, kusa sureli de olsa piyasayı etkilediiğini söyleyebilirm. Benim buraya yazdığım yorum, pozisyon taşırken kendi psikolojimi rahatlatmak üzerine, kimseyi etkilemek ve yatırum tavsiyesi vermek üzerine kesinlikle değil.. Tahminim yıl bitmeden imtiyaz haberi düşecek, yıl sonuna kadar güzel bir prim olabilir diye düşünüyordum yanıldım imtiyaz uzatımı oldu ama biraz msliyetli oldu. Şimdi de sesli düşünüyorum acaba bu yüksek maliyeti şirketi satarak yeni sahibine yuklerse, buradan da yeni bir senaryo çıkabilir mi? (lübnan vakası istisna bence) Özel sektör her türlü bu devasa şirketi daha verimli yönetir, yatırımları da yapar borçlsrı da öder bilançoda iyi karlar da gönderir.
OGER vakasindan sonra bence TTKOM gayet iyi yonetiliyor. Borclari makul seviyelere azalttilar. Maliyetler kismen kontrol altinda. Yillarca cok gerisinde seyrettigi TCELL'den pozitif bile ayristi.

Fakat yabanci satisi konusunda bende "olabilir" diyen kanattayim. Varlik fonunda 2 tane esbaz telekom sirketi olmasi mantikli degil.

Bu sefer bir satinalma olacaksa Suudi STC, BAE'li Etisalat gibi devlerden birinin olmasini umarim ki temettuyle sirket icini bosaltmasinlar.