Sayfa 789/931 İlkİlk ... 289689739779787788789790791799839889 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 6,305 - 6,312 arası.

Konu: Viop LXVI

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Reisim hünkârım bülücüm Iban atda biraz harçlık göndereyim boşu boşuna pide fırını önünde kedi ile yer kavgası yapma.
    Öyle böyle değil dayucuğum senin ibana atıcağın harclık plajda kum tanesi gibi kalır, bayağı bir suyuniçine girdim ama yinede düşünmen bile yeter
    Du bi avatarı denüştüreyim belki uğur getirir
    Hamdım Piştim Yandım

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Şamil Tayyar
    @samiltayyar27
    ·
    19s
    CHP İstanbul İl Kurultayının iptal kararıyla, taşlar yerinden oynadı ve Özgür Özel dönemi bitti.

Özel’in genel başkan seçildiği 38.Olağan Kurultay’da oy kullanan 196 İstanbul delegesinin görevden alınması, Ankara’da 15 Eylül’deki CHP Kurultayının iptaline ilişkin davayı da aynı yönde etkileyecektir.

Bu durumda, İstanbul’da İl Başkanı olarak Gürsel Tekin dönemi başlarken, Ankara’da Genel Başkanlık koltuğuna Kemal Kılıçdaroğlu’nun oturması yüksek ihtimal.

Mahkemenin iptal kararı karşısında tahminim, Kılıçdaroğlu’nun da görevi kabul edeceği yönündedir.

Muhtemeldir, Ankara’daki kararla CHP’nin tüm ülke genelindeki kongre süreci durdurulur, 38. kurultay delegeleri görevden alınır, eski PM görevine devam eder.

Kılıçdaroğlu yönetimindeki eski PM, yeni kurultay sürecini sıfırdan başlatır.

En geç 1 yıl içinde CHP’nin yeni kurultayı yapılmak zorundadır.

Yani.

CHP’nin yeni rotasını Kılıçdaroğlu belirleyecektir.

secbul ,

nerdesin sesin çıkmıyor sağ seçmene bok atarken sizinkiler neler yapıyor bak
    çıkıp 2 cümle yaz veya git kk ofisinin önüne pankart aç .
    ulan bukadar kendi gemisini batırmak için insan bu kadar uğraş vermez.
    Birde YSK kararları Mahkeme edilemez net.

Siyasi bir çok olaylarla çalmayı görmezden getirip ÜLKEYİ 1cente mühtaç edip Demokratik olarakda dış güçlere müdahale imkamı için sebep yaratılıyor bir altın tepside sunum var.

Gidişat da en az 3 e bölünme bence.

Katar,Suud ve Arap emirlikleri laikleşirken biz tersine işlem yapıyoruz.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

3. Kılıçdaroğlu'nun İhraç Edilmesi Durumunda Kayyum Atanma İhtimaliKılıçdaroğlu'nun CHP'den ihraç edilmesi, partinin iç disiplin süreçlerine bağlıdır ve bu durum, doğrudan bir kayyum veya çağrı heyeti atanmasını gerektirmez. İhraç, CHP tüzüğüne göre Yüksek Disiplin Kurulu tarafından karara bağlanır. Ancak, bir üyenin (hatta eski genel başkanın) ihracı, partinin yönetim yapısını veya organlarını işlevsiz hale getirmediği sürece kayyum atanması için hukuki bir gerekçe oluşturmaz.
    Eğer Kılıçdaroğlu ihraç edilirse ve bu durum parti içinde ciddi bir yönetim krizine yol açarsa (örneğin, mevcut yönetimin meşruiyetine yönelik bir dava süreciyle birleşirse), mahkeme teorik olarak bir çağrı heyeti atayabilir. Ancak, bu heyetin Kılıçdaroğlu'nu görevlendirmesi pek olası değildir. Çünkü:Kılıçdaroğlu, ihraç edilmiş bir üye olarak partinin tüzel kişiliğiyle resmi bir bağını kaybetmiş olur. Mahkemeler, genellikle tarafsız ve partinin mevcut yapısında aktif olmayan kişileri çağrı heyetine atar.

Ömer Faruk Eminağaoğlu gibi hukukçular, eski yönetim üyelerinin (Kılıçdaroğlu gibi) otomatik olarak göreve dönemeyeceğini, çünkü böyle bir atamanın ancak kesinleşmiş bir mahkeme kararıyla mümkün olabileceğini belirtmiştir.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Kılıçdaroğlu'nun kayyum olarak atanması fikrine karşı çıkmış ve bunu "meczup bir girişim" olarak nitelendirmiştir. Bu, parti içinde Kılıçdaroğlu'nun böyle bir rolü üstlenmesinin siyasi olarak da tepki çekeceğini gösteriyor.

Siyasi Boyut: Kılıçdaroğlu'nun Kayyum Olarak Atanma İhtimaliKılıçdaroğlu'nun CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda (4-5 Kasım 2023) Özgür Özel'e karşı genel başkanlık seçimini kaybetmesi ve sonrasında parti içinde tartışmaların devam etmesi, kayyum veya mutlak butlan tartışmalarını gündeme getirmiştir. Bazı kaynaklar, Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin, kurultayın iptali durumunda onun göreve dönebileceğini iddia ettiğini belirtmiştir.

Ancak, Kılıçdaroğlu'nun "Partimi kayyuma bırakmam" şeklindeki açıklamaları, daha çok bir mahkeme kararına uyma zorunluluğu olarak yorumlanmıştır. Örneğin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kılıçdaroğlu'nun, mutlak butlan kararı çıkarsa bunu reddetmenin partiyi kayyuma teslim etmek anlamına geleceğini söylediğini aktarmıştır.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun böyle bir görevi kabul etmesinin "tarihsel bir hata" olacağını ifade etmiş ve partinin seçimsiz bir şekilde yönetilemeyeceğini vurgulamıştır. Ayrıca, Özel, kayyum olmayı kabul edenlerin (örneğin, Gürsel Tekin gibi) partiden ihraç edileceğini belirtmiş ve bu söylemi Kılıçdaroğlu'na bir mesaj olarak yorumlanmıştır.

Parti tabanının ve mevcut yönetimin, Kılıçdaroğlu'nun yargı yoluyla geri dönmesini meşru görmeyeceği yönünde görüşler de bulunmaktadır. Akademisyen Emrah Gülsunar, bu durumu "haysiyetsizlik" olarak nitelendirerek, tabanın Kılıçdaroğlu'nu artık meşru görmeyeceğini savunmuştur.

SonuçHukuki Açıdan: Kılıçdaroğlu'nun CHP'den ihraç edilmesi, doğrudan kayyum veya çağrı heyeti atanmasını gerektirmez. Ancak, kurultayın iptali gibi bir durumda mahkeme bir çağrı heyeti atayabilir. Kılıçdaroğlu'nun bu heyete atanması hukuken mümkün olsa da, ihraç edilmiş bir üyenin bu role seçilmesi düşük bir ihtimaldir, çünkü mahkemeler genellikle tarafsız isimleri tercih eder.
    Siyasi Açıdan: Kılıçdaroğlu'nun kayyum olarak atanması, CHP içinde ciddi bir tepkiye yol açabilir. Mevcut yönetim ve taban, bunu antidemokratik bir müdahale olarak algılayabilir. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun ihraç edilmesi durumunda partiyle resmi bağı kesileceği için, onun kayyum olarak atanması siyasi ve hukuki meşruiyet açısından tartışmalı olur.
    Kılıçdaroğlu'nun daha önce "Partimi kayyuma bırakmam" dediği ve görevi kabul edebileceği yönündeki açıklamaları, parti içindeki gerilimi artırmış olsa da, mevcut CHP yönetimi ve hukukçuların çoğu, böyle bir senaryonun gerçekleşmesinin hem hukuken hem de siyaseten zor olduğunu ifade etmektedir.

Not: Bu analiz, mevcut kaynaklara ve hukuki çerçeveye dayanılarak yapılmıştır. Ancak, siyasi partilerle ilgili yargı süreçleri ve parti içi dinamikler hızla değişebilir. Kesin bir değerlendirme için 15 Eylül 2025'te görülecek kurultay davasının sonucu gibi gelişmeler takip edilmelidir.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

4. chp'de kayyum atama diye bir şey yok, şu andaki yönetim geçerliliğini yitirirse bir önceki yönetime devam et ve seçime git denir.

o kişi kabul etmezse veya öldüyse kayyum atama ortaya çıkar, aynı şirket yönetim kurulunda olduğu gibi iptal kararları geçmişe yönelik de olabilir bazen de iptal edilinceye kadar geçerlilik mevcuttur.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bence küçüklerden birine geçip orada devam etmek zafer partisi olur.
    Ben hepsinden kuşkulanır oldum.

ATATÜRKÇÜ olduklarını devamlı zikretsinler ve bir program yazılsın bi zahmet.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

6. Özel yanlış siyaset yapıyor bu ihraç konusunda gürsel üzerinden kılıç çekiyor ihraç edildi diye , yılanın başını ezmesi gerek at bugun yarın twitini ihraç ettik diye bırak kucaklarına topu
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

7. Milletin kafa basmıyor amaçları zaten kullanıcakları eski yönetimi getirmek niçin adam demiş zaten 1 sene sonra yeni kurultay olur diye ne demek bu alt kadroları komple değiştirip kendi adamlarını koyup seçime gitmek , ama dışardan bir heyet gelirse 40 gün içinde seçime gitmeli
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Öyle böyle değil dayucuğum senin ibana atıcağın harclık plajda kum tanesi gibi kalır, bayağı bir suyuniçine girdim ama yinede düşünmen bile yeter
    Du bi avatarı denüştüreyim belki uğur getirir
    O zaman mecburen sekiz dokuz filmi çekecez ona iyi para veriyorlar. Ölmezsen zengin olursun.

Sayfa 789/931 İlkİlk ... 289689739779787788789790791799839889 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •