Sayfa 694/694 İlkİlk ... 194594644684692693694
Arama sonucu : 5547 madde; 5,545 - 5,547 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Dunde piyasadan guzel bir tokat yedim. Yurtdisi borsalara yatirim yaparken gunluk, yuksek asagi ve yukari hareketleri kabullenmistim. Turkiyede gecmiste selale deneyimi yasamistim. İlk yurtdisi selale deneyiminide yasamis oldum.
    Peki su anda ne yapmayi dusunuyorum. Eger Turkiye borsasinda olsam hisselere bakar. Yeni para sokmaktan ziyade daha hisseler arasi rotasyon yapardim. Kopugu olup bu surecte iyi dayak yemis guzel hisseye gecerdim.
    Ama bizim sansimiza dolar/tl de hizli bir hareket oldu. Bu da ozellikle bizim karmasik vergi hesabimiz nedeniyle bu hareketi yapmayida guclestiriyor.
    Sonucta boyle zamanlarda ortada kacan bir firsat yoktur. Acele etmeden zamana yaymayi. Kaldiracli veya kredili islem yapanlarin panik hareketlerini izlemeyi. Azar azar islem yapmayi tercih ederim. Bu da gelir bu da gecer

Yatirim tavsiyesi degildir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aradan 5 ay gecmis. Sagliga yatirim yapmaya karar verdim. Birine zit ama dusmus iki hisse ile. Biri united health amerikanin populer sigortacisi. Digeri novo nordisk.
    Saglosun novo bir gunde %20 duserek yatirim dunyasinda kacan firsat yoktur. Kovalayan enayi vardir. Sozunu hakli cikardi.
    İkisi aslinda birbirine zit. Zira trump gumruk vergilerinin acisini sagliktan cikarmak istiyor. Saglik masraflarini dusurmek arzusunda.
    Bu da nvo olumsuz etkiliyor. Ustune dunya catirdarken patent kavrami anlamsiz hale geliyor.
    Yinede zayiflama ilaclari onemli. Zira insan yedigini kontrol edince tansiyondan, kalbe bir cok alanda iyilesme saglanabiliyor.
    Yapay zekanin en cok sigorta gibi alanlarda ise yarayacagini ciddi maliyet dususlerine neden olacagini dusunuyorum. Fiyatta cazip olunca alip gectim.

2. Son olarak ana soru basit yapay zeka kimin isine yarayacak.
    İki secenek var teknoloji donanim, yazilimi , enerji ve iklimlendirme altyapisi ureten sirketleri secebilirsiniz.
    Veya yapay zekayi kullanarak daha cevik hale gelebilecek geleneksel sirketleri tercih edebilirsiniz. Ben ikisinin karmasina gitmeyi ettim.

3.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Aradan 5 ay gecmis. Sagliga yatirim yapmaya karar verdim. Birine zit ama dusmus iki hisse ile. Biri united health amerikanin populer sigortacisi. Digeri novo nordisk.
    Saglosun novo bir gunde %20 duserek yatirim dunyasinda kacan firsat yoktur. Kovalayan enayi vardir. Sozunu hakli cikardi.
    İkisi aslinda birbirine zit. Zira trump gumruk vergilerinin acisini sagliktan cikarmak istiyor. Saglik masraflarini dusurmek arzusunda.
    Bu da nvo olumsuz etkiliyor. Ustune dunya catirdarken patent kavrami anlamsiz hale geliyor.
    Yinede zayiflama ilaclari onemli. Zira insan yedigini kontrol edince tansiyondan, kalbe bir cok alanda iyilesme saglanabiliyor.
    Yapay zekanin en cok sigorta gibi alanlarda ise yarayacagini ciddi maliyet dususlerine neden olacagini dusunuyorum. Fiyatta cazip olunca alip gectim.

Bu yazidan sonra

United health
    352,51’den 354,5 e yukselmis

Novo ise
    55,87 den 56,93 olmus

X platformu sayesinde hisse haberlerine kolay ulasiliyor ama cok fazla haber okumak kafayi iyice karistiyor.
    Bizde kur kazanclari gelirden sayildigi ve enflasyon endekslemesi icin %10 gerektigi icin yurtdisina yatirim yapmak yavas ve kontrollu hareket etmeyi gerektiyor.

Sayfa 694/694 İlkİlk ... 194594644684692693694

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •