Artan

15,73 10 16:05
131,00 9.99 13:55
99,10 9.99 13:55
18,71 9.99 16:04
317,00 9.97 16:04
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 16:05
86,05 -9.99 16:04
5,05 -9.34 16:05
1,75 -8.38 16:05
3,46 -7.73 16:04
Azalan Hisseler

İşlem

9.606.528.580,00 16:05
7.242.540.839,75 16:05
6.016.741.155,28 16:05
4.535.800.036,30 16:05
3.859.843.541,64 16:05
Tüm Hisseler
Sayfa 391/391 İlkİlk ... 291341381389390391
Arama sonucu : 3126 madde; 3,121 - 3,126 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Sn. Geceningözü ilginç bir at benzetmesi yapmış, burada şüpheli nokta attan ziyade jokeyin akıl sağlığı

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Sn. Geceningözü ilginç bir at benzetmesi yapmış, burada şüpheli nokta attan ziyade jokeyin akıl sağlığı
    Aslında çok fazla detay verip yazıyı sıkıcı hale getirmemek için kısa sembollerle ifade etmeye çalıştım. Şahsi kanaatim bu noktada jokeyin pek fazla önemli olmadığı yönünde. Çünkü devletler kendi planlarını uygulamaya koyduklarında jokeyler sadece vitrin dekoru statüsünde oluyor. Aslolan sonunda istediğini alıp alamamak. Nihayetinde o makamlardan insanlar gelip geçer ama devletlerin planları daha uzun vadelidir.

Jokeylerin ruhi halleri ise pekala mizansen dahi olabilir o plana hizmet etmek adına. Yani "delidir ne yapsa yeridir, aman bulaşmayalım üstümüze sıçratmayalım" duygusunu vermek için öyle manyakça davranıyor bile olabilir diye değerlendiriyorum.

Elbette gerçekten manyak olupta bu manyaklığını devlete de dayatmak isteyen ruh hastası jokeyler de olabilir buna da itirazım yok. Ancak onların dahi bir sınırı vardır, bu sınırı aşmaya çalışırsa devlet gereğini yapar diye düşünüyorum.
    Son düzenleme : geceningözü; Bugün saat: 14:45.

3. Detaylandırma için teşekkürler, değerli bilgi ve görüşler hepsi.
    Trump zihniyeti 4+4 yıllık dönemde başkan olmakla kalmadı aradaki 4 yılda da politikalar üzerinde etkiliydi. Burada makama değil seçmen kitlesine odaklanmak gerekiyor. Politikacının, arkasına aldığı zihniyet sayesinde ülke politikalarını ifade ettiğinizden çok daha fazla etkileyebildiğini söyleyebiliriz. Avrupalı liderlerde bunu pek göremiyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    ABD'li şirketler belli alanlarda yarışın içinde kalabilirler, ancak Çin üretimde her alanı kapsayan bütüncül bir evrim geçirerek totalde üstünlüğü ele geçirdi. Benzer bir hareketi ABD'nin yapabilmesi üretim şartları, hammadde maliyetleri, Çin'in cevval, kendini yenileyebilen ve hızlı hareket edebilen iş gücü yapısına karşın oldukça hantallaşan iş gücü yapısı ile bana göre (imkansız olmasa bile) çok zor.
    Bu anlamda dediğiniz çok doğru. ABD bu şekilde mücadele edemeyeceğini çok iyi biliyor bence. Bunun çok zaman alacağını ve geçen sürenin Çin'in lehine işleyeceğini idrak etmiş durumda. Bu yüzden Çin'i sınırlamak ve onun önünü kesmek suretiyle en azından aradaki farkın uçuruma evrilmesini önlemeye çalışıyor gibi.

Tayvan meselesi küçük gibi görünsede aslında Çin'in konsantrasyonunu bozmak için kullanılan seçeneklerden sadece birisi. Büyüklüğüne küçüklüğüne bakmadan her şeyi kullanmayı göze almış durumda.

Bir başka deneme Çin'in karşına Hindistanı çıkararak ekonomik olarak Çin'in pastadan aldığı payı azaltmaya çalışıyor ama sanki Hindistan beklenen performansı göstermekten şu an uzak gibi görünüyor.

Rusya Ukrayna savaşının Çin'in karayolu üzerinden Avrupaya olan ticaretini de mümkün mertebe baltalamasını umuyor ABD. Deniz yolunda da askeri gücü ile denizlere hakim olması nedeniyle hem daha rahat engel olabileceğini hem de deniz yolunun teslimat süresini uzatması nedeniyle zaman ve maliyet dezavantajı getireceğini hesabediyor gibi.

Avrupaya da aba altından sopa göstererek Çin ile olan ticaretini azaltması için baskı yapıyor.

Tüm bunları bir araya getirdiğimizde ABD'nin taktiği bari yetişemiyorsam hiç olmazsa onu durdurayım şeklinde özetlenebilir gibime geliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Temettüverimi hocam,

Son 1 yılda elde tutulacak en iyi hisse senedi Eregli değildi muhtemelen. Ancak varsayalım yaptık bir hata ve ısrarla ve inançla onu portföyümüze dahil ettik, ya da zaten portföydeydi ve bunu portföyde tutmaya devam ettik.

1 yıl önceki kapanış fiyatı ile bugünkü fiyat arasında (28.70-34.84) toplam getiri % 21.39.
    Bunu Supertrend algoritmasına bağlasa idik sonuç ne olurdu? Bunun testini hemen şimdi yapıyorum ve kullanacağım periyotlar da en verimli periyotlar olan küçük periyotlar değil, çünkü onları geriye yönelik 1 yıllık teste tabii tutamıyorum sistemde, onun yerine 1 saatlik, 2 saatlik, 3 saatlik, 4 saatlik ve 1 günlük periyotlar kullanıyorum. Algoritmik alım satım yapılsa idi aynı hissenin getirisi % 65.36 kâr olurdu %21.39 yerine.

Evet borsadaki 2022 yılında iyi performans gösteren şirketlere göre oldukça vasat sonuç, ama en azından resmi enflasyona yenilmemiş ve al-tut strajisinden 3 kattan fazlası getiri sağlamış. Hadi diyelim portföylerimize iyi seçimler yapamadık, kimin işlerinin iyi gideceğini ya da trend yapacağını iyi tespit edemedik, bence en kötü ihtimalle böyle bir sistem kurulabilir ve yine bizi çok üzmeyecektir sonuçları. En kötü performansı gösteren bir şirkette hem de en optimum olmayan periyotlarla kurulan bir algoritmalarda bile al-tut performansının çok çok ötesine geçebiliyorsak, bizi bundan geri tutan nedir?

Sistem kurmak mı? Çoğumuz bir Matriks IQ edinebilir kullandığımız aracı kurumdan. Çoğumuz biraz kurcalamak ile sistem kurabilir. Çoğumuz bunun testlerini gerçekçi bir şekilde yapabilir ve olası en iyi periyotlarla robotunu oluşturabilir. Kod yazmıyoruz sonuçta.
    Hadi bu imkanlara sahip olmayanlarımız, en kötü benzer bir sistemi kullanımı bedava olan tradingview'dan oluşturabilir ve biraz sisteme sadakatla iyi sonuçlar alabilir. Aslında çözüm yanıbaşımızda, ama biz bunu gözardı ederek başka çözümler peşinde koşuyoruz.

Ben kendimce portföyler oluşturuyorum. Oluşturduğum portföyler olabilecek en mükemmel portföyler hiç bir zaman olmadı ve hiç bir zaman da olmayacak. Bazı şirketleri kişisel ilkelerimden dolayı buna dahil etmiyorum, bazılarını bence önemli gördüğüm ama piyasanın gözardı ettiği ya da umursamadığı kriterler yüzünden eliyorum, bazıları da belki anlamsız filtreleme kurallarıma yenik düşüp eleniyor ve tüm bu elediklerim içerisinde benim seçtiklerimden çok daha iyi performans gösteren portföyler oluşturmak mümkün. Ama ben tüm bu ihtimallerin her zaman bir şekilde oluşacağını bildiğim için en iyi plan yerine iyi bir plan peşinde koşuyorum.

Şimdi oluşturduğum iyi plan (ya da bana göre en iyi plan) ile seçilmiş hisselerimi alıp tutmam ile algoritmik trading şeklinde aynı süreler boyunca tutmam arasında çok ciddi farklar oluşuyor. Ben buna sırtımı dönersem kendi bildiklerime, kendi testlerime, kendi tecrübelerime ihanet etmiş olacağım.

Tüm bu sebeplerden ötürü, bir kaç zamandır otomatik trend takibi yapan bir sistematik kurmanın ve portföylerimizi buna emanet etmenin papağanlığını yapıyorum, tabiri caizse. Benle hemfikir olan arkadaşlar böyle bir sistem kurmanın yollarını mutlaka araştırsınlar. Kullandıkları aracı kurumlardan bir Matriks IQ kullanımı istesinler. Ben en basit kurgu ile nasıl robot oluşturulduğunu bayramdan sonra burada ekran görüntüleri ile göstereceğim. İsteyen daha verimli bulduğu başka göstergelerle de kendi sistemini oluşturabilir.

Ola ki beceremediniz, Matriks IQ ekibi her zaman teknik destek veriyor, karşılıksız olarak. Azmeden mutlaka bu sistemi kurar. Ondan sonrası için tek gerekli şey evinizde açık bir bilgisayar, açık bir Matriks ekranı, internet bağlantısı ve hesabınıza bağlı algoritmik robotlar. Siz her akşam, her hafta sonu, her ay sonu bunun performans takibini yaparsınız sadece.

Deva hocam merhaba,

Foruma yazmayalı yaklaşık 2 yıl olmuştur. Sistematik trade konusunda beni etkileyen ilk kişisiniz. Daha sonra da etkilendiğim kişiler oldu ancak ilk kıvılcım ve aydınlanma sizin sayenizde oldu. Borsaya bakış açım, temettüye bakış açım, şirketlere bakış açım hepsi değişti. "Fiyat Şeyttandır" mottosundan "Fiyat Herşeydir" 'e evrildim.

Artık piyasanın yönünü tahmin etmeye çalışmıyorum ama ne olursa ne yapacağımı biliyorum.

Kendimi trader olarak tanımlamıyorum. Yine uzun vadeli yatırımcıyım ancak al-sat yapan, rotasyon yapan, ağırlık artırıp azaltan, sadece borsa değil altın-gümüş fon gibi bir çok ürünü kendi arasında al-sat yapan, bir sistem dahilinde plana uygun hareket eder bir yatırımcıyım. Borsa benim için bir pazar yeri... Ereğli 2 sene önce sattığımda 4,8 milyar USD idi. Şimdi 3,9 milyar USD. Geçen zaman içinde ülkemizde özellikle al tut, uzun vade sürekli biriktir, temettü vs. gibi özellikle borsayla ilk tanışanların (Amerikan borsa ekolünün de çok etkisiyle) yatırım tarzlarının ne kadar içi boş ve sürdürülebilir olmadığını gördüm. Kendimce bir strateji oluşturdum ve o şekilde ilerliyorum ve ASLA aldığım şirketle duygusal bir bağ kurmuyorum.

Sosyal medya kullanımı minimuma indirdim, telefonumda sosyal medya uygulaması yok. Borsayla ilgili ıvır zıvır kimseyi takip etmiyorum. Hele sözde piyasa profesyoneli olan aracı kurum ekran yüzlerini hiç takip etmiyorum ve izlemiyorum.

Ereğli forumunda sizinle çok karşı karşıya gelmiştik ama iyi ki bazı gerçekleri tokat gibi yüzümüze çarpmışsınız. Ben kendi payıma derslerimi aldım ve iyi ki bu dersleri almışım diyorum. Hakkınızı helal edin.

Foruma ara sıra bakınıyorum sizin sayfayı görünce yazmak ve teşekkür etmek istedim.

Burada yazdıklarınız mutlaka birilerinin işine yarıyordur. Selametle...
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Deva hocam merhaba,

Foruma yazmayalı yaklaşık 2 yıl olmuştur. Sistematik trade konusunda beni etkileyen ilk kişisiniz. Daha sonra da etkilendiğim kişiler oldu ancak ilk kıvılcım ve aydınlanma sizin sayenizde oldu. Borsaya bakış açım, temettüye bakış açım, şirketlere bakış açım hepsi değişti. "Fiyat Şeyttandır" mottosundan "Fiyat Herşeydir" 'e evrildim.

Artık piyasanın yönünü tahmin etmeye çalışmıyorum ama ne olursa ne yapacağımı biliyorum.

Kendimi trader olarak tanımlamıyorum. Yine uzun vadeli yatırımcıyım ancak al-sat yapan, rotasyon yapan, ağırlık artırıp azaltan, sadece borsa değil altın-gümüş fon gibi bir çok ürünü kendi arasında al-sat yapan, bir sistem dahilinde plana uygun hareket eder bir yatırımcıyım. Borsa benim için bir pazar yeri... Ereğli 2 sene önce sattığımda 4,8 milyar USD idi. Şimdi 3,9 milyar USD. Geçen zaman içinde ülkemizde özellikle al tut, uzun vade sürekli biriktir, temettü vs. gibi özellikle borsayla ilk tanışanların (Amerikan borsa ekolünün de çok etkisiyle) yatırım tarzlarının ne kadar içi boş ve sürdürülebilir olmadığını gördüm. Kendimce bir strateji oluşturdum ve o şekilde ilerliyorum ve ASLA aldığım şirketle duygusal bir bağ kurmuyorum.

Sosyal medya kullanımı minimuma indirdim, telefonumda sosyal medya uygulaması yok. Borsayla ilgili ıvır zıvır kimseyi takip etmiyorum. Hele sözde piyasa profesyoneli olan aracı kurum ekran yüzlerini hiç takip etmiyorum ve izlemiyorum.

Ereğli forumunda sizinle çok karşı karşıya gelmiştik ama iyi ki bazı gerçekleri tokat gibi yüzümüze çarpmışsınız. Ben kendi payıma derslerimi aldım ve iyi ki bu dersleri almışım diyorum. Hakkınızı helal edin.

Foruma ara sıra bakınıyorum sizin sayfayı görünce yazmak ve teşekkür etmek istedim.

Burada yazdıklarınız mutlaka birilerinin işine yarıyordur. Selametle...
    Bir faydam dokundu ise, bir kıvılcım çakabildi isem ne mutlu bana. Kazancınız bol ve daim olsun.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Sayfa 391/391 İlkİlk ... 291341381389390391

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •