Artan

119,90 10 12:55
19,84 9.98 13:16
14,05 9.94 13:17
217,30 9.91 13:17
10,07 9.1 13:16
Artan Hisseler

Azalan

27,72 -10 13:16
266,25 -9.97 13:16
171,10 -8.99 13:16
13,06 -7.77 13:17
15,33 -6.35 13:17
Azalan Hisseler

İşlem

5.795.897.592,10 13:17
5.033.044.956,06 13:17
4.560.660.140,78 13:17
4.395.558.442,27 13:17
3.650.435.576,00 13:17
Tüm Hisseler
Sayfa 244/244 İlkİlk ... 144194234242243244
Arama sonucu : 1946 madde; 1,945 - 1,946 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Buradaki ortamı anlatmaya bir benzetme yapmaya çalışırsak durum seçim öncesi siyasi partiler ,reklam şirketleri,anket şirketleri ,basın yayın ve çıkar odakları hepsi avazı çıktığınca bir şeyler anlatıp kendisinin doğru yolu gösterdiğini söyler ,yani ağzı olan konuşur.

ancak seçim biter sandıklar açılır oylar sayılır halk kimi gerçeğe yakın görmüşse onu birinci yapar herkeste saygı gösterir ,rahmetli Süleyman Demirelin dediği gib saç kesilir önünüze düşer akmı karamı görürsünüz .
    buradada durum aynı herkes benim dediğim doğru düdüğü çalıyor ,oysa yapılması gereken sizin doğru karar vermenizdir ,ben bu şirketin geleceğine güveniyormuyum yoksa her hangi bir beklentim yokmu diyorsunuz , bunun kararını verirkende verilere dayanmak en doğrusudur ,ben şahsen finans bakımından hem şirketin hem ülke ekonomisinin kötü zamanlamasına denk geldiğini düşünüyorum ancak şirketin bu durumu atlatabilmesi içinde elinden geleni yapmaya çalıştığınıda görüyorum,ve atlatacağınada inanıyorum ,özellikle gerek Sami Aslanhan a gerek Ömer Ünsalana güvenim tam şirket batsa bile onlara güvenimde asla bir zede oluşmaz çünkü nasıl çalışıp çaba içinde olduklarını biliyorum çünkü ben iş insanıyım anlarım ,
    şimdi öncelikle yıllık bilançoyu göreceğim orada iyileşme başlarsa 2026 üç aylık bilançoyu görmek isteyeceğim iyiye gidiyorsak durmaya devam çünkü asıl pastanın büyüğü gelecekte ,yok iyiye gidiş olmadıysa genel kurula katılıp Sami beyden ilk ağızdan durumu sorgulayacağım ikna olursam devam yoksa ayrılırım ,
    şimdi bu seçim arifesi gürültü patırtıdan uzak düşünmek zamanı bizleri ne proflar ne akademisyenler kurtarmaz kendimizin aldığı doğru kararlar kurtarır

2. İnsanların niyetini sorgulama fikri pek olumlu yaklaştığım bir şey değil. Ortaya çıkış şartları, büyüme evresi, idealizm/romantizm vs realizm durumu, ve sonrasında yaşanan finansal sıkıntılar, şirketin büyüme perspektifi ile bunun finansmanının yönetimi arasında oluşan büyük uçurum durumu. Sonrasında gelen yüklü hisse satışları, bedelli sermaye artırımı vesaire.

Böyle bir şirketin kaybedilmesine, dibe vurmasına gönül razı olmaz. Sonuçta ülke için önemli bir değerdir, ve ürettiği, üretmeye çalıştığı, üretmeyi hayal ettirdiği şeyler görmezden gelinemez, yok sayılamaz.

Ama borsa yatırımcısı için de ortada bir fiyat realitesi var. Hayal ettirdikleri ile gerçekler arasında dengesizliğin belki de en gerçekçi yansıması. 2 yıldır süregelen zirvesinden % 75'in üzerinde negatif bir fiyatlama. Bu seviyelerden ya da yakınlarından pozisyon alanlar için belki de çok vahim bir durum değil bu, ancak genel ky davranışını dikkate alırsak önemli bir kısmın bu fiyatlamadan çok olumsuz etkilendiği ve canının yandığını söylemek çok zor olmasa gerek. Dünyanın en toz pembe hayallerini dahi bir araya getirseniz o canı yananlar için bu durum teskin edici olamaz.

Ve fiyatın dibe vurmasının yanında bir de tahtanın hareketini oldukça olumsuz etkileyebilme potansiyeli taşıyan bireysel lotların aşırı yoğunlaşmış olması durumu.

Fiyatlamada yukarı seyir için ciddi katalistlere ihtiyaç var. Şirketin ülke açısından, başka bir sürü şirkette olduğu gibi, önemli bir değer olması hisselerini taşıyan için aynı şeyi ifade etmeyecektir, olumlu fiyatlamalar görülmeye başlanmaz ise.

Umarım senaryo tekrar olumluya döner ve canı yanan insanlar tekrar huzura kavuşur.

Yazılan çizilen şeylerde olabildiğince objektif olmakta fayda var. Ne olduğundan daha iyi, ne olduğundan daha kötü gösterilmemeli mevcut durum. Çünkü her iki yönlü de birilerinin yanlış karar alabilmesine neden olabilecek yorumlar ortaya çıkabilir.

Yatırım ya da yön tavisyesi içermez.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Sayfa 244/244 İlkİlk ... 144194234242243244

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •