Sayfa 79/213 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 625 - 632 arası.

Konu: Dowes

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    1. Vatandaşı olduğu ülkelerin kendi aralarında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması var ise, sadece bir ülkede beyan eder veya öder. Diğerine ödeme belgelerini gösterir... Eğer bu anlaşma yoksa, çoğu durumda, her iki ülkede de vergi ödemesi beklenir. Ancak yabancı ülkede elde edilen faiz gelirlerini yakalamak çok zor olduğu için çok az ihtimalle çifte vergi ödenir.

2. Offshore hesaplardan kazanılan faizin de vergisi hep vardı, şimdi de var. Beyandan kaçırma yasal bir yol degildi. Durum değişmedi.

Uzman görüşü aktaralım:

Tam mükellef gerçek kişilerin yurt dışındaki bir bankadan elde ettiği mevduat faizleri yurt dışında elde edilen gelir niteliğinde olduğundan ve Türk Vergi Kanunlarına göre herhangi bir vergi tevkifatına tabi tutulmadıklarından Gelir Vergisi Kanununun 86/1-d maddesine göre 2016 yılı için 1.580-TL olarak belirlenen beyan haddi dikkate alınarak yıllık gelir vergisi beyannamesi ile menkul sermaye iradı olarak beyan edilmesi gerekecektir.

Söz konusu miktarı aşan ve yabancı ülkelerdeki bankalardan elde edilen faiz gelirlerinin eğer Türkiye'de elde edilmiş diğer gelirler varsa bu takdirde de beyannameye dâhil edilmesi gerekmektedir. Yurt dışından yabancı para birimine göre elde edilen faiz gelirleri ise elde edildiği tarih itibariyle T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz alış kuru dikkate alınarak hesaplanacaktır.

Kıyı bankacılığı (Off-shore) dolayısıyla elde edilen mevduat faizleri de bu grupta değerlendirilmektedir.

Prof.Dr. Muhammet Akdiş, YMM
    tesekkurler

ABD icin konusuyorum TR ile cifte vergilendirmeyi onleyen yasa var. Ama ben ABD de yerlesik biri oldugum icin ABD diyorki sen TR de kazandigin faizin vergisini TR de vereceksin ama ayni zamanda o faizi ABD de kazanmis olsaydin ne kadar vergi verecektin i de hesaplayacaksin ve ikincisi birinciden yuksekse aradaki farki bana vereceksin, degilse bana borcun yok diyor

Simdi bu durumda benim ABD deki vergi dilimim ve TR deki a) normal mevduat faizine uygulanan vergi orani b) offshore daki faize uygulanan vergi orani benim icin onemli oluyor

a ve b nedir ?

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Simdi bu durumda benim ABD deki vergi dilimim ve TR deki a) normal mevduat faizine uygulanan vergi orani b) offshore daki faize uygulanan vergi orani benim icin onemli oluyor

a ve b nedir ?
    a) 6 aya kadar vadeli TL için %15. diğer paralar ve vadeler için %10-%18 arasında değişken

b) Tek bir oran yok. Gelir beyanınızda faizle beraber tüm diğer gelirler listeleniyor. Muafiyet ve istisnalar uygulanıyor. Çıkan sonuca göre dilimler var: %15'den başlamak üzere, 20, 27, 35'lik dilimlerde vergi tahakkuk ediyor. (bordrolu çalışanların dilimleriyle aynı. hepsi gelir vergisi adı altında geçiyor)
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

3. İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

4. Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

Kurallara AYKIRIDIR.

5. Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

Kurallara AYKIRIDIR.

6. Hocaların hocası Ankara'dan sesleniyor.

Hükümet, kamu maliyesinden beslenen teşvikler, sübvansiyonlar ile telafiye kalkıştı. Bütçe açığı arttı; kamu borç limitlerinin sınırına ulaşıldı; iç talep canlandırıldı.

Ne var ki, yirmi yıl boyunca durgun seyreden sermaye birikim oranı nedeniyle, iç talep pompalaması ekonominin büyüme sınırlarına toslamaktadır. Sonuç, bir boyutuyla enflasyondur. Diğer boyutu ile iç talep artışları ülke dışına taşar; ithalat yoluyla dış açığı yukarı çeker. Böylece bu güzergâh içinde de kronik durgunluk sürmekte; dış kırılganlıklar ise artmaktadır.

http://haber.sol.org.tr/yazarlar/kor...asebesi-205105
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

Kafama takılan bir soru var. Limited bir şirketim var KGF kredi başvurusu Yaptım. Toplam Çekilen kredinin yüZde 20 si kadar teminat istediler. İleri dönemde krediyi ödeyemedik. Burda sadece benim yüzde 20 ilk teminat mı yanıyor? Yoksa Limited şirketteki hisselerde banka hak sahibi oluyor mu? Bankalardan bunun ile ilgili tatmin edici bir cevap alamadım .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Kafama takılan bir soru var. Limited bir şirketim var KGF kredi başvurusu Yaptım. Toplam Çekilen kredinin yüZde 20 si kadar teminat istediler. İleri dönemde krediyi ödeyemedik. Burda sadece benim yüzde 20 ilk teminat mı yanıyor? Yoksa Limited şirketteki hisselerde banka hak sahibi oluyor mu? Bankalardan bunun ile ilgili tatmin edici bir cevap alamadım .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Hisselerde hak sahibi olmaz. Ancak o hisselerin anlamı; şirketin mal varlığıdır ve banka aldığı imzalarla şirketin her tür taşınmazını teminat olarak almış olur. Başka deyişle: kredi ödenmezse, şirkete icra gelir ve ne varsa temizler. Bu nedenle hisselerin el değiştirmemesinin sembolik bir anlamı dışında bir katkısı olmaz.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 79/213 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •