Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
Yukarıdaki iletiye bir ek yapayım :

Sistem uygulandığında getiriler çok iyi ama o getiriye ulaşmak için geçilecek yol çok engebeli. Artık kaotik bir piyasamız var. Yükselen piyasada herkes kazanır, asıl er meydanı düşen piyasalardır ; önemli olan düşen piyasada sistemde kalabilecek misiniz? Düşen piyasada bu sistemi uygulamak başparmak kadar kalın sinir ister.

Daha önce bahsetmiştim : 2000 yılında başlatılan formül, sonraki TAM 5 YIL BOYUNCA GETİRİ SAĞLAMAMIŞTIR.

Ya da 2008 krizi öncesi son zirvede alım yapanlar sonraki 2,5 yıl boyunca zarar etmişlerdir.

Bir gün sistem testleriyle uğraşırken sistemlerden birinin % 25 zarara yol açtığını gördüm; bunun toplam portföye etkisi 5 milyon liracık olmuş. 2-3 ayda 5 milyon kaybetmeyi her bünye kaldırmaz.

Yarın nasıl bir piyasaya gireceğimizi kim bilebilir ? Şunu gözden kaçırmayın : Sistem tüm işlemlerin %28’inde zarar edecek ama bu %28 kabaca her 4 işlemden biri karlı olacak anlamına gelmez. Yukarıdaki örneklerden birinde %28 lik düşüş periyodu 5 YIL ARKA ARKAYA ZARAR YAZAN bir dönemi kapsamıştır.

Tüm bu nedenlerle öncelikle bunları bilmeniz ve düşünce şeklinizi, psikolojilerinizi ona göre ayarlamanız çok önemlidir. Bunun şakası yok, gemi sallanmaya başladığında ne yapacağınızı bilmeniz, kendinizi tanımanız lazım.

Not : 2000 yılı borsa zirvesinde başlatılmış bir sistem, piyasa şartları nedeniyle, TAM 5 YIL ZARAR ETTİKTEN SONRA, 2015 yılına gelindiğinde başlangıçtaki parayı tam 138 KAT ARTTIRMIŞTIR. Ya da 2007 zirvesinde alan biri, piyasa şartları nedeniyle, yaklaşık 2,5 yıl boyunca zarar etmiş fakat günümüze geldiğimizde 30 KAT getiri elde etmiştir.
 Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
Şimdi bir yol ayrımındasınız (ben değilim); size 2 ampirik bilgi vereyim :

Ben bizzat kendim 2016 ekim ayında Yaşar Erdinçin verdiği temel analiz eğitimine katıldım. Kendisi o eğitimde katılımcılara 3 adet formül verdi; quenstocksu 2012den beri kendi yatırımlarında bilfiil kullandığını, verdiği formüllere ait testleri bizzat tek tek elle kontrol ettiğini söyledi. Eğitimleri bu yılın mayısına kadar devam etti, sanırım bu yıl da ekim gibi bir eğitim açarsa yine katılacağım.

Kendi yöntemimi anlattım; ben bir tarihte formülü çalıştırıyorum, bulduğum hisseleri alıp işlemlerimi Excel tablosunda izliyorum. Bizzat 2014 sonlarından bugüne kadar aktif kullanıcısıyım, eğer inanırsanız söyleyeyim, başlangıç paramı %600 civarı arttırmışım.

Sonrası herkesin kendi kararı.

Bol kazançlar dilerim.

Sayın Yurttaş,

sanırım yatırım döneminiz yukarıdaki iletide bahsettiğim gibi bir düşüş zamanına denk geldi. Aylık periyotlar bu formülün felsefesi için kısa, 3 aylık periyotlar en uygunu. Eğer böyleyse o zaman 1 yılda 4 kez uygulamış olmalısınız. Daha önce de belirttiğim gibi, bir formülün işe yaramadığını ispatlamak için en az 36 veri istiyor Yaşar Erdinç; ben de katılıyorum zira sistemin özelliği KANIYA DEĞİL SAYIYA DAYANMASI.

Bu programla bir formülü uygulayarak para kazanıyorum, kazanan insanların eğitimlerine katılıyorum. Eğer 36 işlemi tamamladığımda işe yaramadığını görürsem, ve hayatta olursam, yine bu sayfalarda açıklarım. Ama şimdilik iyi gidiyorum.

TV ile ilgili,eğer okumadıysanız, aşağıda linkini verdiğim yazıyı okumanızı isterim :

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...i-yanilsamasi/

Göreceğiniz gibi TV HARİÇ Kalan tüm oranlardan hangilerini, nasıl kullanırsanız kullanın, hiç biri getiride TV nin yanına yaklaşamaz. Ola ki böyle bir formül buldunuz TV o formülün de getirisini arttırmanın bir yolunu bulacaktır.

Fikirlerinize katılmıyorum, fakat saygı duyuyorum; katılımınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Bol kazançlar dilerim.