Artan

286,25 9.99 17:33
36,84 9.97 17:16
21,06 9.97 17:31
23,86 9.95 17:28
11,49 9.95 17:32
Artan Hisseler

Azalan

23,76 -10 17:32
42,32 -10 17:30
127,80 -10 17:33
24,30 -10 17:33
193,70 -9.99 17:31
Azalan Hisseler

İşlem

19.893.005.348,40 17:33
14.214.172.261,50 17:33
8.688.197.491,44 17:33
8.009.328.786,75 17:33
7.416.318.449,38 17:33
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1725 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Benim de kafam çok karışmıştı. Program hesap dönemine göre değil de yayınlanma tarihine göre seçildiğinde repaint yapmıyor. Bunu bugün testlerden sonra gördüm. Kanıt olarak ta şu an yaptığı portfoyü koydum. Ara sıra günceller tekrar koyarım...

Aslında bu getiriyi çok yüksek bulan ve inandırıcı bulmayan arkadaşların temel sorunu şu; getiri nedir ve ne kadar olmalıdır konusunda net değiller. Basit bir örnek vereyim. Hisse.net başlıklarında yazan tüm arkadaşlar herhangi bir portfoyü aylık %6-7 büyüteceğini iddaa eder ve yapabileceğini düşünür ama birçoğu reel hayatta bunu yapamaz. Aylık % 6 nedir ki çünkü onlara göre..çok düşük bir oran. Düşün, borsamızda hergün %15-20 yapan farklı bir sürü hisse var. Aylık o kazanç tabi ki olur ama ben 1 liraya alıp 20 ye satmak istiyorum derler..

Size basit bir hesap yapayım. Aylık %6.5 kazanç yılda %100 yapar..Programın sadece TV getirisi de zaten ortalama bu. Aylık sadece %6 civarı... yani yıllık % 100.. zaten 10 .yıl sonunda zaten sn drizm'in bahsettiği oranlar çıkıyor

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ben tartışma çıkmaması için bu konulara özellikle girmiyorum beni yanlış anlıyorlar her seferinde diye.

ancak sen girdiğin için kendi ŞAHSİ fikrimi dile getireyim ben size katılıyorum temettü verimlilik oranı bana göre bir hisseyi almak için sebep bile değil benim için kriter bile değil.

Ancak konumuz bunun nasıl bir strateji olup olmadıgı değil repaint durumu ölçmek hangi kriterler repaint yapıyor bunu bulmak oldugu için ben tv oranının BANA GÖRE manasız geldiğine özellikle değinmemiştim.

Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmem bu benim kendi fikrim.
     Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Programdan şu ana kadar anladığımız Erhan'ın söylediği gibi repainting yapması...Ama bunu mevcut dönem portföyü için yapıyor...Portföy 3 ayda bir değiştiğinden örneğin ocak başından itibaren back test yaparsanız 1 temmuz iti barı ile portföy oluşturması lazım...Ama siz bugün programı çalıştırdığınızda çıkan senetleri sanki 1 temmuzdaki portfoye atmış oluyor..Buraya kadar ok ama acaba bir önceki 3 aylık portföy hisselerini ne zaman oluşturuyor acaba..?Ya da ondaki önceki 3 aylık portföyleri hangi tarih itibarı ile oluşturuyor...Eğer geçmiş portföy senetleri 3 aylık periyodun ilk günü oluşturuluyor ise getiri yüzdeleri ve back test sonuçları anlamlı diyebiliriz.Birazdan bununla ilgili görsel paylaşacağım...Bana öyle geliyor ki geçmiş portföyler ilk gün oluşturulmuş ve değiştirilmemiş
    Tşk drizm hoca,

Bugün finnet ile iletişime geçtim.Özet olarak

-Daha önce değindiğimiz gibi. Bilanço döneminde yapılan portföylerde o döneme en uygun hisse seçildiğinden 3 aylık değil de aylık portföy oluşturma önerdiler. Öneri demiyelim de aylık yaparsanız bu tür sorunları daha az yaşarsınız dediler

-hesap dönemine göre mi yayınlanma tarihine göre mi diye sorduğumda; zaten hesap dönemine göre yapılan portföyleri hiç önermiyorlar. Backtest için yayınlanma tarihine göre ve aylık portföy değişimleri daha doğru sonuç verir diyorlar

-dönem portföyleri ne zaman seçiliyor diye sorduğumda eski portföylerin ısrarla ayın 1. günü seçiliyor cevabı aldım. Bu konuda programı yazan veya danışmanlarla konuşmak istediğimi söyleyince yarın size tekrar dönelim dediler

Yarın dönüş yaparlarsa tekrar yazarım
    Yüzlerce test yaptım...Yayınlanma tarihine göre olan portföyler güvenilir.

Nasıl anladım peki....Geçmiş dönem bilanço açılanma günlerinin hisse bazında ayrıntılıarını buldum...Porrtföy oluşumlarını bilanço açıklanma tarihleri aralığına denk getiren portföyler oluşturdum....Bilanço dışında kalan aylar için portföyler oluşturdum...Bunu 1 aylık ve 3 aylık dönemler için tekrar test ettim....Program bu şekilde hisse değişikliği yapmadı..

Drizm hocam amaç kafalarda soru işareti olmasın...Yoksa bu bahsettiğimiz program işimizi o kadar kolaylaştıran bişey haline gelir ki...Kim istemez böyle yatırım yapmak...Madem sistem robotların elinde artık, bizlerde işlemlerimizi buna göre yapacağız, buna uygun algoritmalar geliştireceğiz...Başka çare yok
    Benim de kafam çok karışmıştı. Program hesap dönemine göre değil de yayınlanma tarihine göre seçildiğinde repaint yapmıyor. Bunu bugün testlerden sonra gördüm. Kanıt olarak ta şu an yaptığı portfoyü koydum. Ara sıra günceller tekrar koyarım...

Aslında bu getiriyi çok yüksek bulan ve inandırıcı bulmayan arkadaşların temel sorunu şu; getiri nedir ve ne kadar olmalıdır konusunda net değiller. Basit bir örnek vereyim. Hisse.net başlıklarında yazan tüm arkadaşlar herhangi bir portfoyü aylık %6-7 büyüteceğini iddaa eder ve yapabileceğini düşünür ama birçoğu reel hayatta bunu yapamaz. Aylık % 6 nedir ki çünkü onlara göre..çok düşük bir oran. Düşün, borsamızda hergün %15-20 yapan farklı bir sürü hisse var. Aylık o kazanç tabi ki olur ama ben 1 liraya alıp 20 ye satmak istiyorum derler..

Size basit bir hesap yapayım. Aylık %6.5 kazanç yılda %100 yapar..Programın sadece TV getirisi de zaten ortalama bu. Aylık sadece %6 civarı... yani yıllık % 100.. zaten 10 .yıl sonunda zaten sn drizm'in bahsettiği oranlar çıkıyor
    Repaint ile ilgili soruyu ortaya atan ilk kişi sayın TomBombadillo idi. Yukarıda ki iletimde bahsettiğim "BİR HAKİM GİBİ ELE ALIN" önerime bence çok iyi bir örnek oluşturuyor.

Repaint konusunun takibini herhalde artık TomBombadillo yapacak. Biz de öğreneceğiz.

Benim de kafam çok karışmıştı. Program hesap dönemine göre değil de yayınlanma tarihine göre seçildiğinde repaint yapmıyor. Bunu bugün testlerden sonra gördüm. Kanıt olarak ta şu an yaptığı portfoyü koydum. Ara sıra günceller tekrar koyarım...

[B][/

Sayın TomBombadillo ;

Yukarıda testlerde sonra repaint yapmadığına kanaat getirdiğinizi yazmışsınız, diğer arkadaşların da ikna olması için izleme amaçlı portföyler eklediniz diye düşünürsem yanlış mı olur?

Elinize sağlık bu arada...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •