Sayfa 17/21 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon
Arama sonucu : 168 madde; 129 - 136 arası.

Konu: 2 Yıllık Tahvil Faizi Nereye Koşuyor ?

1.  Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    2002-2008 imkansız. Özelleştirme o dönemde yoğun bir şekilde yeni başlamıştı. ÖZel sektör borcu bu kadar devasa boyutta değildi. Ha mutlaka USD piyasa yapıcılarının aklında bir plan vardır. Üzerinde ki yükü mutlaka bir şekilde atmak isteyecektir . Faiz konusunda ise çok üst noktalara kesin gideceğiz. Tahvil piyasası ise bariz bir şekilde tutuluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Fiyat hareketleri aynı , hikaye farklı olur..

Bu seferde başka birşey bulurlar..

O zamanlarda da dolar 2.5 olacak idi..Düşmez düşemez battık haberimiz yok idi..Çok iyi hatırlıyorum.

Enflasyon düşemez idi.İmkansız idi.
    Faizler hele..

Hemen dolar almak lazım idi..
    Borsada sıfır olacak kendiliğinden kapanacak idi..
    Gel gel yapıyorlardı..

aynı yaaa ...15 sene sonra yine aynı teraneler..

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

O zamanlarda da dolar 2.5 olacak idi..Düşmez düşemez battık haberimiz yok idi..Çok iyi hatırlıyorum.

Faizler hele..

Gel gel yapıyorlardı..

Butun bunlari gectim. FED in butun tarihinde olusan toplam bilanco buyuklugune bakin, 2008 sonrasindaki bilanco buyuklugune bakin.

Hani denizde kum derler ya, su anda dunyadaki dolar miktari denizde kum, piyasada dolar misali. Ama FED faiz artiracak, parayi cekecek, bilancoyu kucultecek beklentisi var. O beklenti simdi Fischer'in istifasi, Trump'un FEDe adam atayacak olmasi, issizlik/buyume verileri ileyavas yavas eriyor.
    Piyasa beklentisi, artiracaktan artirmayacaga donerse siz gorun dolarin fiyatini.
    Inanin euro dolar paritesi 2 hic de uzak degil. Buyuk resme bakan gozler goruyor ama algoritmik yakin gozlukle 5 dakikalik grafiklere bakan gozler gormuyor haliyle.

3. ben sizleri algılamakta sıkıntı çekiyorum. halen fed bilmem ne dolar miktarı dünyaki kıl tüy yazıyorsunuz.
    .
    bizim fed ile herhangi bir ilişkimiz yok.
    *
    size asrın yazarı yılmaz babadan bir yazıyla veda ediyorum.
    -
    şuan bu ülkede neler olduğunu görmemek herhalde fed e pas atmak valla anlamıyorum.
    *

http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...saati-2002937/

4.  Alıntı Originally Posted by CayCi Yazıyı Oku
    ben sizleri algılamakta sıkıntı çekiyorum. halen fed bilmem ne dolar miktarı dünyaki kıl tüy yazıyorsunuz.
    .
    *
    -
    şuan bu ülkede neler olduğunu görmemek herhalde fed e pas atmak valla anlamıyorum.
    *

OOOOOOOo sözcü ve yılmaz özdil

Hemen dolar almak lazım bunlar yazıyorsa

Tabi aslında gören gözler için sıkıntı büyük ama o da ne dolar düşüyor..

Yok abi bilerek basıyorlar..Herşey iyi imiş gibi gözükmek için..
    Haa yani basacak güçleri var..

Eee yoktu da dolar 5 6 7 8 gidecek idi..
    eeeüüühhh..
    Abi yabancı çıksın diye doları basıyorlar işte anlasana..
    Heee yani işler kötü bunu herkes görüyor ama doların bu kadar basılmasına ragmen bir allahın kulu (zavallı vatandaşı saymıyorum) dolar almıyor herkes izliyor..

Yüzde 4000 bedelsiz açıklayacak olan bir şirket var diyelim bende fiyat basmaya çalışıyorum..
    Ne kadar ne süreliğine başarılı olurum..

Siz bu hikayeler ile daha çok yol alırsınız benden söylemesi.

5.  Alıntı Originally Posted by CayCi Yazıyı Oku
    ben sizleri algılamakta sıkıntı çekiyorum. halen fed bilmem ne dolar miktarı dünyaki kıl tüy yazıyorsunuz.
    .
    *
    -
    *

Siz Turkiye'yi uzayda falan mi saniyorsunuz? Dunyada ne oluyorsa burada o oluyor. Bize ozel bir durum yok. Sizin gordukleriniz sadece icerde kilif olarak soyledikleri seyler. Acin uzun vadeli USD CNY grafigine bakin. Ne dedigimi anlarsiniz. Sermayenin yonunu bilen parayi kapar. Siz hala Turkiye'deki dolarin fiyati Turkiye'de belirleniyor, Yilmaz Ozdil kotumser olunca tum dunya kotumser oluyor saniyorsunuz.

Sermaye tum dunyada bir yola girdiyse ne sizin liderinize bakar, ne iktidara, ne rejime.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Faizler hele..

Gel gel yapıyorlardı..

Iyi de her öngörünün bir temele oturtulması Şart Şunlar Şunlar olucak ve bunlar olursa USD 8 sene bu şekilde sabit kalacak gibi.. Yoksa grafik üzerinde benzerlik çok bulunur. Benim gördüğüm özelleştirmede gidilecek yerin kalmadığıdır. Türkiye'nin büyüme motoru olan inşaat Sektöründe 1 milyon konut stoku mevcut. Bu alanda gidilecek pek bir yol yok. Kısacası bize hikaye Lazım. Ancak 2 yıl olmasına rağmen sadece başkan kim olucak düzleminde kısır Tartışmalar var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Siz Turkiye'yi uzayda falan mi saniyorsunuz? Dunyada ne oluyorsa burada o oluyor. Bize ozel bir durum yok. Sizin gordukleriniz sadece icerde kilif olarak soyledikleri seyler. Acin uzun vadeli USD CNY grafigine bakin. Ne dedigimi anlarsiniz. Sermayenin yonunu bilen parayi kapar. Siz hala Turkiye'deki dolarin fiyati Turkiye'de belirleniyor, Yilmaz Ozdil kotumser olunca tum dunya kotumser oluyor saniyorsunuz.

Sermaye tum dunyada bir yola girdiyse ne sizin liderinize bakar, ne iktidara, ne rejime.
    açıkcası sizle uzatmak istemiyorum.
    trilyonlarca dolar rezervleri olan çin ile 30 milyar dolar net rezervimiz acaba var mı yoksa gerçekten yok mu belli olmayan ülkenin hangi grafiğinden bahsediyorsunuz ? yıllık 40 milyar dolar açık veren ülkeden saman ithal eden ülkeden ihracat yaptığımız ülkelerle kavga edip acaba ne zaman fişi çekeceklerin belli olmadığı rejimden mi bahsediyorsunuz ?
    *
    kusura bakmayın aynı frekansta değiliz.

Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Iyi de her öngörünün bir temele oturtulması Şart Şunlar Şunlar olucak ve bunlar olursa USD 8 sene bu şekilde sabit kalacak gibi.. Yoksa grafik üzerinde benzerlik çok bulunur. Benim gördüğüm özelleştirmede gidilecek yerin kalmadığıdır. Türkiye'nin büyüme motoru olan inşaat Sektöründe 1 milyon konut stoku mevcut. Bu alanda gidilecek pek bir yol yok. Kısacası bize hikaye Lazım. Ancak 2 yıl olmasına rağmen sadece başkan kim olucak düzleminde kısır Tartışmalar var.
    Az önceki yazınızda da kısaca bahsetmişsiniz..sadece özelleştirme değil, bankalar dahil özel sektör borcu da doyum noktasına ulaştı..dolayısıyla bu kanallardan pek fazla döviz girişi olamayacak..sanki döviz girişi için bir tek yol kalıyor..oda yüksek faiz ve ardından gelecek sıcak para girişi..artık dua etmekten başka çare yok, global ortam bu şekilde devam etsin..enterasandır, edecek gibide gözüküyor..selamlar..

Sayfa 17/21 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •