Çimentaşımızın yüzde 63 oran ile sahip olduğu iştiraki Recydia isimli şirketin sermayesinin 185 trilyon olduğunu biliyor muydunuz?
Manisa kulada kurulu bulunan iştiraklerimizden Sürekonun sermayisinin 46 trilyon olduğunu, endüstriyel atıkların bertarıfı için kurulduğunu ve aynı Herekoda olduğu endüstriyel atıkları ellerinden çıkarmak zorunda olan sanayi kuruluşlarından gelir elde ederek atıkları aldığımızı, atıkları ayrıştırarak bir kısmı ile elektrik üretileceği diğer kısmı ile de çimento fabrikalarına yakıt olarak satılacağını biliyormuydunuz?YTD...

İngiltereden satın alınan Neals isimli şirketin atık bertarıfı konusunda uzman ve gelişmiş bir ar ge teknolojisine sahip olduğunu biliyormuydunuz?
Şirketimizin Ankara kazanda geri dönüşüm toplama merkezine sahip olduğun biliyor muydunuz?
Kısaca özetleyecek olursam çimentaşımız atık bertarıfı konusunda önemli yatırımlar yapmış olup bu yatırımlardan çok ciddi uzun vadede karlar elde edeceğini düşünmekteyim. Çimentaşımızın bu yatırımlarla yıllık 300 trilyon karları yazma ihtimalini sevdim. Bunun için şirketimi seviyorum...YTD...

En son spk bülteninde çıkan örtülü kazanç aktarımı ile ilgili karar konusuna değinmek isterim.
Çimentaşın 2005 yılında 85 milyon euroya aldığı Alfacem firmasını yine 2009 yılında ana şirkete 85 milyon euro bedelle satması nedeni ile şirket varlıklarının ana şirkete örtülü bir şekilde aktarılması ve bu yüzden çimentaşın zarara uğratılmasından dolayı üç ay içerisinde çimentaşa ana şirket cementer holdingin 102 trilyonu yasal faizi ile beraber ödeme zorunluluğu getirmiş olması öyle tahmin ediyorum yıl sonu bilançomuzdaki karlılığımız çok önemli ölçüde artıracaktır. Yıl sonu karımız 250 triylon olursa şaşırmam...YTD...