Sayfa 1015/1019 İlkİlk ... 15515915965100510131014101510161017 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 8,113 - 8,120 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Kkm enstrümanı asgari ücret artsıncı işçi emekçi dostu ekonomistleri çok rahatsız etti iktidar tercih yaptı ya mevduat faizi 50 kredi faizi 75 olup ekonomi stop edecekti beton lobisi ağlayacaktı ya da riski hazineye yükleyip ekonomiyi yüzdürecektı kkm sayesinde bankalar deli gibi kar etti enflasyon 55 iken 25 den kredi çeken göbek attı bu romantik ekonomistler faizler 19 dan hiç inmese naci başkan devam etse bunlar olmazdı dese eyvallah ama işi köprüye doktor maaşına bile bağladılar sanki kkm olmadan önce vergiler çok iyi yönetiliyordu her gün fabrika açılıyordu bu romantikler merkez faizleri 50 ye çekse bu seferde vay faizlerde dünya rekoru kırdınız küçük esnaf kobi yi bitirdiniz vatandaş nasıl kredi çekecek diye inleyecekti ideolojisi ekonomik yorumuna etki eden ekonomistlerden kaçıyorum artık
    İdeolojisi olmayan ekonomist mi var hocam?Tv kanallarında çoğu yorumcu ve siyasetçi de işlerine gelmeyen bir şey olduğunda ideolojik yorumlar bunlar gibi laflar ediyorlar.Gerçekten deli oluyorum.İdeolojik bunlar diyenlerin çoğu (sözüm size değil) bilerek veya bilmeyerek (ki çoğunlukla bilerek isteyerek ) ait oldukları sınıfın veya çıkar sağladıkları çevrelerin düşüncelerine hizmet eden yani ideoloji sahibi kişilerdir.İdeoloji kategorik olarak kötü karşı çıkılacak bir şey değildir ideolojinin kime nasıl hizmet ettiği kimleri temsil ettiği önemlidir.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu durum cok endise verici...

Syg,

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    asla körü körüne bir şeyi doğru bulmam iktidar kkm ile tl de kalanların birikimlerinin buhar olmasını bir nebze olsun engelledi şu an kkm olmasa ben bugün fed faiz artıracak ken jeopolitik riskler tavan yapmışken gözüm kapalı 14.83 den dolara girerdim şimdi kkm nin işlevi hiç yok mu yani
    ben öyle bişey söylemedim söylediğim çok basit kkm sadece döviz ve altın hesaplarına uygulanmalı idi
    tl mevduatı olanın kkm de ne işi var
    t sini dolara endeksliyor ama tl mevduatım var diyor
    ama doalr yükseldikçe ancak faizide yükseliyor
    hükümet piyasadaki tl mevduatları bile doalra endeksledi
    dolardaki artış artık 2 katı daha şiddetli ekonomik krze neden olur
    doalr bugünlerde sakin olmasına rağmen ilk kkm açan tl ciler %25-35 arası 3 aylık faiz aldılar
    hemde tamamını hazine ödedi
    yani para bastı
    her gün geçtikçe hazinenin ödeyeceği rakam artacak
    nas ile beraber bir süre sonra dolar yeniden hareketlenecek ve hazinenin (mb nin) piyasaya süreceği tl de artacak
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ben öyle bişey söylemedim söylediğim çok basit kkm sadece döviz ve altın hesaplarına uygulanmalı idi
    doalr bugünlerde sakin olmasına rağmen ilk kkm açan tl ciler %25-35 arası 3 aylık faiz aldılar
    yani para bastı
    nas ile beraber bir süre sonra dolar yeniden hareketlenecek ve hazinenin (mb nin) piyasaya süreceği tl de artacak
    hocam çok haklısın da kkm yapanlar ne yapabilir .? yani boşuna tartışırıyoruz idare bir karar almış onu uyguluyor .o gün o kkm çıkmasa ya faizi 30 puan artırmaları lazım yada dolar 25 olup bugün mazot 45 liradan işlem görmesi lazımdı .ha senin dediğinde doğru bir ekonomi bir fırtınada dolar 25 leri görürse bu ne olur .o zamanda belki faiz silahı kullanılır .

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yani para bastı
    bunu neden tercih ettiklerini yukarıda yazdım tl cilere kkm imkanı getirlmeseydi kur 30 liraydı ayrıca orada da kalacağını sanmazdım benzinde heralde 40 lira falan olmuştu mb başkanı gayrimenkül sektörü için faiz indirdik dedi geçenlerde hazine bakanı gayrimenkül sektörünü ucuza fonlamaya devam edeceğiz dedi her şey açıkça ortada

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    hocam çok haklısın da kkm yapanlar ne yapabilir .? yani boşuna tartışırıyoruz idare bir karar almış onu uyguluyor .o gün o kkm çıkmasa ya faizi 30 puan artırmaları lazım yada dolar 25 olup bugün mazot 45 liradan işlem görmesi lazımdı .ha senin dediğinde doğru bir ekonomi bir fırtınada dolar 25 leri görürse bu ne olur .o zamanda belki faiz silahı kullanılır .
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bunu neden tercih ettiklerini yukarıda yazdım tl cilere kkm imkanı getirlmeseydi kur 30 liraydı ayrıca orada da kalacağını sanmazdım benzinde heralde 40 lira falan olmuştu mb başkanı gayrimenkül sektörü için faiz indirdik dedi geçenlerde hazine bakanı gayrimenkül sektörünü ucuza fonlamaya devam edeceğiz dedi her şey açıkça ortada

neden direk faizi artttırmıyor naci arttırdı dolar düştü
    siz muallak bi faiz ile güya %14 vererek kimi kandırıyonuz
    piyasada oluşan faiz 3 aylıkda %35 kkm faizi ile birlikte
    mb. faizi 20 yapsaydı dolar ne 25 di ne 30
    11 tl idi belki de 10 tl idi
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bu konuda hemfikiriz zaten sıkıntı yok ama tercih edilmedi naci başkanı bu forumda en çok yine ben övmüşümdür zaten naci başkan dönemi beni yatırım stratejimde hataya sürükledi görevden alınacağına hiç ihtimal vermedim yoksa mis gibi 7 liralardan geçerdim yeşile

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 1015/1019 İlkİlk ... 15515915965100510131014101510161017 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •