birisi 1000 puan faiz artışı demiş,cidden böyle hayaller nasıl kuruyorsunuz anlamıyorum hükümet doların düşmesini istemiyor,büyümeden ödün vermek istemiyor,kamu yatırımlarını kesmek istemiyor,faiz artışı ile konut ve sanayiciyi daha fazla gömmek istemiyor,24 temmuzda 100 baz artış yapamadılar tüm piyasa fiyatlamışken,merkez bankası dolara bakmaz sadece enflasyona bakar sene sonu enflasyon beklentileri 16 civarında şu an 19.25 fonluyor,hadi glp'den fonladı diyelim 20.75 arada 4-5 puan reel faiz var diyecekler,gerisini siyasi ve saldırı olarak görüyorlar,doları kimse durduramaz merkez 500 baz artırsın düştüğü yerden kalkar yola devam eder,fedin 6 faiz artışı daha var en azından,dolar endeksi hala 95 lerde 100 ü geçince görün,1 sene sonra avrupa merkez bankası da faiz artırmaya başlayınca em'lerden yine para çıkacak,bizde 6-7 sonra yerel seçim var, abartılı artış yapmazlar zaten halka anlatmalarına gerek yok abd bize saldırdı dediler çekildiler kenara,merkez bankası günlük müdahale ediyor,gecelik piyasalara rok,swift gibi hamlelerle müdahale ediyor,dolar 2 sene için çift hanelerde olacak daha erken olursa da şaşırmam ülkenin devalüasyon ihtiyacı bitmedi,dolar düşse emin olun merkez bankası anında faizleri indirir dolar yine yükselir,daha dış borç,enflasyon,cari açık,ithalat bağımlılığı,sorunlu krediler,,abd yaptırımı,idlib gerginliği filan bahsetmedim bile her yerden dayak yiyoruz.uzun resme bakın 13 eylülde merkez bankası fonlamasını 22.75 yapacak koridora da bu şekilde ayar çekecek,yani 24 temmuzda 100 baz olarak yapamadığı artışı 2 ay sonra 300 baz yapmasına rağmen dolar 4.73 değil 6.45 olarak görecek ekranında.(daha da artacağı kesin ya neyse)
Az önce Halkbank MT'yi arayıp oran aldım.
1M+ için günlükte 20.50, 32-91 gün 23.00 önerdiler.
100bin için günlük 19.50 diyorlar
yalnız EFT limiti var, günlük 150bin, üstü için şubeye gitmek gerekiyor her seferinde.
butun kanallarda 1 saatte bikackez yeni konut kampanyası reklamı donuyor dikkatlice dinledim dolarınız altınızı pesinata sayalım diyor sizce konut kampanyasının bugun baslaması ve mb tl likidetisini artırıp bir bakıma kuru yukarı surmesi tesadufmu yoksa bilerek midir ? ( malum dolar ve altın yukarı gidince vatandas kampanya ya ilgiyi artır dusuncesi olabilir )
su usteki bono olayını okuyunca aklıma takıldı %24-25 le bono satacak millete de mevduat oranları neden peki %21-22 arasında dolanıyor bankalarda ?? parayı mevduat olarak toplayamadıkları icinmi yoksa bono tahvil in dinamikleri farklı mı ? bono tahvil olarak toplamak daha mı kolay ya da daha mı karlı banka icin ... bu oranlardan topladıkları parayı %35-40 lı oranlardan kredi olarak dagıtmalı ki bankalar kar etsinler .
Yer İmleri