Sayfa 1069/1252 İlkİlk ... 695699691019105910671068106910701071107911191169 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 8,545 - 8,552 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Ankara/Kişinev
    Gönderi
    780
     Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Arjantin de inşaat sektörü var mı aceba bizim ülkedeki gibi ..çok rahat artırıyorlar habire merak ettim şimdi
    Var da adamlar yandaştan önce halkını düşünüyor,parasının daha da sıfırlanmasının önüne geçmeyi düşünüyor..Farkı bu bence...
    Doktor değilim ama hastam çok.
    ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Son dakika: Arjantin merkez bankası faizleri acil bir toplantıyla %45'ten %60'a yükseltti. IMF'yi acil ek yardıma çağırdı.
    Arjantinden beter durumdayız.!!
    Kaos tüm HIZIYLA otobanda.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3. BBC tarafından 1979'da çekilen 1970'li yılları Türkiye'si ve politikacılarının tutumlarına dair güzel bir belgesel. İzlemenizi öneririm.

O zamanlar Demirel iktidarı döneminde kontrolsüz bir şekilde yabancı kredi alarak ülkeyi dış borç sarmalına sokmuş olmakla şuçlanıyor, Ecevit ve ekibi tarafından.
    Ancak, Demirel Türkiye'nin o dönem en azından Ecevit dönemindeki küçülen ekonomiye göre daha zengin olduğunu söylerek kendini savunmuş.
    Ecevit, iktidar olduğu zaman kendinden önceki hükümetlerin kemer sıkma (resesyon) önlemlerini zamanında almamakla suçlamış ve yurtdışından parasal yardım gelmemesi durumuna karşılık bir kurtarma programı açıkladığını belirtmiş. Ancak dış yardım gelmeden bunların da yapılamayacağını belirtmeden edememiş.

Benim gözlemim şuan 1970'lerden farkımız sağ-sol çatışmasının olmaması, buna karşılık kutuplaşmanın ciddi boyutta olması ve iktidarın el değiştirmemesi, aralıksız 16 yıldır aynı partinin yönetmesi.

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    şu anda 3.buyuk dalganın 5.ara dalgasındayız.(sona yaklaştık).3 dalga en buyuk dalgadır.dikkat ederseniz yamulttu bizi...4.dalga aşşağı olacak.ama neresi dip bunu bilemem.tahminim 7.xx ler civarı dönücez aşşagı .MB faiz arttıracak. 1 sene yatay kalırız diye düşünüyorum.sonra da 5.dalga 4,5-5,5 arası olur diye düşünüyorum.
    bakalım.ayrıca ben bu işi yıllardır yapmıyorum.yeni ögreniyorum.
    ayrıca kaosta uzun vade kesin bilmek imkansızdır.
    not:yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Tüm Ekonomik veriler.!!
    Kaosu gösteriyor.!!
    Seninki papatya falı.!!!
    Kaos tüm HIZIYLA otobanda.!!
    CRASH Tüm HIZIYLA otobanda.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5. Ayrıca, 1970'lerde tam olarak hangi tarihte tolduğunu bilmemekle beraber petrol talebini düşürmek için 2 kat zam yapmış. Büyük ihtimal Ecevit döneminde yapılan bir hamle idi. Şuanki duruma bakacak olursak, tam tersi bir politika izleniyor ekonominin daralmaması için ÖTV'den taviz verilerek petrol ithalatının hız kesmemesi için adımlar atılmakta. İzlemesi harika bir belgesel oldu benim için.

8. Bu iktidar döneminde bırakın 1 yılı 1 hafta ötesini görene bravo derim, adamlar kendileri ne yaptıklarının farkında değil. bundan sonra hergün "LIMBO"

Utangaç yandaşlar da gerçeklerle yüzleşinceye kadar başıbozuk gidişte keramet aramaya devam edip dursunlar.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Sayfa 1069/1252 İlkİlk ... 695699691019105910671068106910701071107911191169 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •