Sayfa 1071/1252 İlkİlk ... 715719711021106110691070107110721073108111211171 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 8,561 - 8,568 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Türkiye cds 529,92 % 6,08
    Son düzenleme : TOPRAK-SERDAR; 30-08-2018 saat: 19:57.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben bu değişimden haberdardım, T.Kenç ortadoks politikacıydı, onun yerine atadıkları kişi eğer büyümeci ise ve şimdi görevi bıraktı ise bu nasıl yorumlanır onu tam çözemedim.
    Kalkınma bankasına yönetim kurulu üyesi olmuş ...çalıştığı kurumlara bakılırsa bu adam buyumeci bir politika izliyordur...zira kalkınma Bankası yeniden yapilandirilip daha aktif kullanılacağı açıklanmıştı daha önce ..sanirim Eximbank gibi kredi dağıtan bir yapıya dönüştürülecek

3. Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4. Haftaya tl oranlar kipirdar az bucuk geri kalan bankalar öndekilere yetişmeye calisir

Fitch'ten Türk bankaları için korkutan kur uyarısı
    Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamada, "Lira'daki değer kaybı Türk bankalarına yönelik riskleri artırıyor" dendi.
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Kalkınma bankasına yönetim kurulu üyesi olmuş ...çalıştığı kurumlara bakılırsa bu adam buyumeci bir politika izliyordur...zira kalkınma Bankası yeniden yapilandirilip daha aktif kullanılacağı açıklanmıştı daha önce ..sanirim Eximbank gibi kredi dağıtan bir yapıya dönüştürülecek
    Öz geçmişine ve atama zamanlarına baktım, çok emin olamadım ama sosyal medyada dillendirilen faiz artışı taraftarı olduğu için görev değişikliği yapıldığı iddiasının aksine , büyümeci olma ihtimali daha ağır basıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    29.8.2018 tcmb fonlama verileri

likidite açığı :156 milyar TL

Kotasyon repo: 31 milyar TL %19.25
    BIST o/n : 125 milyar TL %19.25

tcmb kotasyon ile repo fonlamasını da sona erdiriyor. Tamamen BIST o/n üzerinden günlük fonlamaya geçiyor gibi gözüküyor. Bu da haftalık fonlamaya göre aynı faiz oranında ek sıkılaşma demek.

Günlük fonlamaya geçiyor olması , ihale yoluyla repodan sonra kotasyon repoyu da kapatmaya başlaması 13 Eylül için bir faiz artışı sinyali olabilir.
    Hiç bişiiin sinyali olamaz..

Yatırım tavsiyesi değildir...

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence tek nedeni olağanüstü toplantı yapmamak için , 13 Eylül'e kadar dayanmaya çalışıyor. Zira eğer olağanüstü toplantı yaparsa bunun da negatif bir etkisi var unutmayalım ki çok kısa bir süre içinde eğer böyle bir şey yaparsa 2. olağanüstü toplantı olacak. Bu da ciddi bir planlama hatasının ayyuka çıkması demek.
    Normal toplantıda karar almak için her türlü çabayı gösteriyor. Ama o tarih geldiğinde gerekli olan yapılabilecek mi?. Göreceğiz.
    Göremeyeceğiz...

Yatırım tavsiyesi değildir...

Sayfa 1071/1252 İlkİlk ... 715719711021106110691070107110721073108111211171 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •