Originally Posted by
Oralet_Osman
Sevgili Erhan,
7 mn yıllık kardan 21 mn a çıkmış bir şirket var. Bu sene de 3 katı yapıp 63 e çıkamaz, çıksa bile seneye çıkamaz. Önemli olan yıllık %25 artışı sağlasın eyvallah, bunu demek istedim.
Lidfa, Banvit, Otkar, Bimaş vs vs ondan ona zıplayarak kaç kişi kazanabilmiştir? Çeyrek sonuçları açıklandığında hisse zaten uçmuş oluyor, hangi birini alacaksın?
anladım osman hocam işte olaya o sekılde bakıyorsan sorun yok. Tabiki herkesın yogurt yiyişi farklı kimisi senin gibi yıllıkdakı %25 e bakar kimisini kaydırılmıştakı düzenli artışa bakar.
Aslında baktıgımız sey aynı Kaydırılmış hesaplamalar Taaa senin 2016/6 bilancosunuda hesaba katarak hesaplama yapar. örnegın 2016/6 da 6 TL kar etmiş 2017/6 da da 6 TL kar etmişse kaydırılmışlar yataya gösterir. son 2 çeyreği.
ancak 2016/6 da 6 TL 2017/6 da ise 7 TL ise kaydırılmış 6 dan 7 ye cıkmıs gıbı gosterır.
kaydırılmışlar aslında hep bır oncekı seneyle kıyaslamaları sureklı yapmaktadır.
2014 yılında kaydırılmışlarla ilgili yaptıgım hesaplamaya bakabılırısınız belkı taslar daha iyi oturur yerine.
Yukardakı rakamlarla mantığı anlama bazında verdim. aşağıdakı postta ise detaylı sekılde gerçek ornekle kaydırılmışların mantıgını anlattım.
http://www.hisse.net/forum/showthrea...0#post10784410
kaydırılmıştakı artışa bakacak ve ucuz kalmışları alacaksın ayrıca ıvmenın devamlılıgı onem arz edıyor. eğer 2 çeyrek kaydrılmış artıyorsa muhtemelen bır trend halınde artmaya devam edecektır. genel anlamda oyle olur.
ivme yavaslamaya basladıysa genel anlamda sonrakı donemlerde ıvme aşağı yonde terse donecektır. çimentolarda oyle yukseldı yukseldı gitti ivme yataya sardı ve sımdıde dusuyor.
Neyse vel hasılı sıkıntı yok maksat sohbet muhabbet osman hocam!;)
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri