Sayfa 131/1002 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231631 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. sanırım yeni sıtratejimi yazarak burada faydalı olduğunu düşündüğüm bir hareketliliğin fitilini ateşledim. öncelikle hellistheothers üstadımın fonlarla ilgili görüşlerine katıldığımı belirteyim. madem katılıyorum neden böyle agrasif davranıyorum? son merkez bankası olayından sonra özellikle yabancının piyasaya bakışı değişti. farkındasınızdır, yabancı piyasalar oldukça iyi durumda olmasına rağmen biz bozulduk. çünkü güven bitti. 4 ayda bir merkez bankası başkanının değişebildiği yerde, bırakın 4 ayı, yarın sabah kalkınca nasıl bir haberin ya da resmi gazetede hangi başkan ve yöneticilerin değişeceğini kimsenin bilemediği bir ortamda insan normal şekilde davranmakta zorlanıyor. yabancı oranı tarihi diplerde ve ne zaman düzeleceği belli değil. ben kısaca şunu yapmaya çalışıyorum: aylık pivot seviyelerinin dahi aşağısına giden bir piyasada biraz geri çekilip ortamın normalleşmesini beklerim. yükselen trent bozulmuşsa göz göre göre her gün fonlarımın değer kaybetmesini izlemem. ya ciddi oranda azaltırım. ya da daha agrasif davranıp tamamen çıkarım. herkes şunu söylüyor: Ağbal'ın bu kadar başarılıyken görevden alınmasından sonra güven bitti ve artık hiç bir şey, kolay kolay eskisi gibi olmayacak. bu durum sonsuza kadar da sürmez, belli bir seviyede illa ki tekrar borsaya da yabancı gelir, enseyi de karartmıyorum ama olası ciddi düşüşlerden en az zararla kurtulmak için böyle bir sıtrateji izliyorum. amacım fon treyt etmek değil. bunun olmayacağını biliyorum. sadece havanın bozuk olduğu ortamlarda biraz geri çekiliyorum. belki birkaç gün sonra dıruma göre yavaştan alış ta yaparım belli olmaz, izlemedeyim. yazdıklarım da asla yatırım tavsiyesi olamaz. son olanlardan sonra sanırım borsa piskolojim bozuldu ve saçmalıyorum.

2. Şöyle bir şey okumuştum. 1990-1977 yılları arasında Peter Lynch' in yönettiği Magellan fonu yıllık ortalama %29 USD bazında getiri elde etmiş. Fon ortalama yatırımcının getirisini araştırdığında bu süre zarfında ortalama yatırımcının net zarar ettiğini tespit etmiş. Çünkü insanlar işler kötüleştiğinde satıp, işler iyiye giderken almışlar. 13 yıl hiç kıpırdamayan yatırımcı yılda ortalama %29 kazanmış.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    sanırım yeni sıtratejimi yazarak burada faydalı olduğunu düşündüğüm bir hareketliliğin fitilini ateşledim. öncelikle hellistheothers üstadımın fonlarla ilgili görüşlerine katıldığımı belirteyim. madem katılıyorum neden böyle agrasif davranıyorum? son merkez bankası olayından sonra özellikle yabancının piyasaya bakışı değişti. farkındasınızdır, yabancı piyasalar oldukça iyi durumda olmasına rağmen biz bozulduk. çünkü güven bitti. 4 ayda bir merkez bankası başkanının değişebildiği yerde, bırakın 4 ayı, yarın sabah kalkınca nasıl bir haberin ya da resmi gazetede hangi başkan ve yöneticilerin değişeceğini kimsenin bilemediği bir ortamda insan normal şekilde davranmakta zorlanıyor. yabancı oranı tarihi diplerde ve ne zaman düzeleceği belli değil. ben kısaca şunu yapmaya çalışıyorum: aylık pivot seviyelerinin dahi aşağısına giden bir piyasada biraz geri çekilip ortamın normalleşmesini beklerim. yükselen trent bozulmuşsa göz göre göre her gün fonlarımın değer kaybetmesini izlemem. ya ciddi oranda azaltırım. ya da daha agrasif davranıp tamamen çıkarım. herkes şunu söylüyor: Ağbal'ın bu kadar başarılıyken görevden alınmasından sonra güven bitti ve artık hiç bir şey, kolay kolay eskisi gibi olmayacak. bu durum sonsuza kadar da sürmez, belli bir seviyede illa ki tekrar borsaya da yabancı gelir, enseyi de karartmıyorum ama olası ciddi düşüşlerden en az zararla kurtulmak için böyle bir sıtrateji izliyorum. amacım fon treyt etmek değil. bunun olmayacağını biliyorum. sadece havanın bozuk olduğu ortamlarda biraz geri çekiliyorum. belki birkaç gün sonra dıruma göre yavaştan alış ta yaparım belli olmaz, izlemedeyim. yazdıklarım da asla yatırım tavsiyesi olamaz. son olanlardan sonra sanırım borsa piskolojim bozuldu ve saçmalıyorum.
    Kesinlikle aynı stratejiyi uygulamaya çalışıyorum. Hatta ciddi umutsuz durumlarda Hsyf'lerden, geçen hafta yaptığım gibi, komple çıkıyorum. Bu arada sizden farklı olarak bu tip durumlarda genelde yabancı fonlara geçiş yapıyorum. Yabancı fon yazınca çoğu kişinin aklına sadece Nasd**'a endeksli fonlar geliyor. Halbuki farklı endeksleri bağlı diğer yabancı fonlardan da belli bir fon şemsiyesi oluşturulabilir. Mesela AFA, GBG, AFV, TGE, GUH vs. vs. Şahsi görüşümdür ve YTD

4.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Kesinlikle aynı stratejiyi uygulamaya çalışıyorum. Hatta ciddi umutsuz durumlarda Hsyf'lerden, geçen hafta yaptığım gibi, komple çıkıyorum. Bu arada sizden farklı olarak bu tip durumlarda genelde yabancı fonlara geçiş yapıyorum. Yabancı fon yazınca çoğu kişinin aklına sadece Nasd**'a endeksli fonlar geliyor. Halbuki farklı endeksleri bağlı diğer yabancı fonlardan da belli bir fon şemsiyesi oluşturulabilir. Mesela AFA, GBG, AFV, TGE, GUH vs. vs. Şahsi görüşümdür ve YTD
    belki getirisi az olur ama dengeli ve riski dağıtma anlamında gbg, güzel bir alternatif olabilir, bu alternatifleri de düşünmek lazım aslında. bol kazançlar dileğiyle

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by AliY Yazıyı Oku
    Şöyle bir şey okumuştum. 1990-1977 yılları arasında Peter Lynch' in yönettiği Magellan fonu yıllık ortalama %29 USD bazında getiri elde etmiş. Fon ortalama yatırımcının getirisini araştırdığında bu süre zarfında ortalama yatırımcının net zarar ettiğini tespit etmiş. Çünkü insanlar işler kötüleştiğinde satıp, işler iyiye giderken almışlar. 13 yıl hiç kıpırdamayan yatırımcı yılda ortalama %29 kazanmış.
    Peter Lynch 1977 yılından 1990 yılına kadar Fidelity Magellan Fonu'nu yönetmiştir. Bu süre içerisinde fonun değeri 18 milyon dolardan 14 milyar dolara yükselmiştir. Lynch'in fonu yönettiği on üç yılın on birinde yıllık %29 getiri elde ederek S&P 500 Endeksi ölçütlerini geçtiği bilinmektedir. Peter Lynch dönemde kullanılan her hisse senedi stiline adapte olabilmesi ile tanınmıştır. Fakat belirli hisse senetlerinin seçilmesi gerektiği zaman kendi bildiği ya da kolayca anlayabildiği yöntemleri tercih etmiştir.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Yine eksi relatif maalesef...

13 Nisan Salı günü, kesin olmayan getiri oranımız:

NNF -0,81%
    Bist100 +0,18%
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Yine eksi relatif maalesef...

13 Nisan Salı günü, kesin olmayan getiri oranımız:

NNF -0,81%
    Bist100 +0,18%
    NNF oynayan gunlerin fonu degil coktan sattim gitti. hatta eksi giderse tam daha mantikli getiri sagliyor
    uzun vade bakin hepsine
    Canlar gider heyyyy

8.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    NNF oynayan gunlerin fonu degil coktan sattim gitti. hatta eksi giderse tam daha mantikli getiri sagliyor
    uzun vade bakin hepsine
    Uzun vade demişsiniz satmisiniz gitmiş. Sevdiklerinizle yaptığınız uymamış

Sayfa 131/1002 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •