Sayfa 133/1032 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233633 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Evet , riski yok. Semaye yeterlilik oranı 15-16 muazzam rakamlar. Sadece ülke riski taşıyor; harp-garb gibi sayın TH. Aslında harp var gibi fiatlar. ....... Portföyümün yüzde 40 ı altın. Yüzde 60 hisse, hissenin yüzde 80 i Yapı Kredi ,Yüzde 15 Halk Bank.................
    Bol şans Binbaşım. Şu anda bir kasırgadan geçiyoruz ama dediğiniz gibi bu kalıcı olmayacak. Dayanma gücü olup da makul bir vade bazında yatırım yapanlar bu aşırı fırtınalı sürecin meyvesini yiyecekler. 2010 senesinde TR'deki tüm bankaların toplam piyasa değeri 143 milyar dolar ediyorken bugün itibariyle bu rakam 43 milyar dolara inmiş durumda. Dolar bazında son 8 yılda %70 değer kaybetmiş TR bankaları. Öte yandan ABD bankası JPMorgan'ın borsadaki piyasa değeri ne kadar biliyor musunuz? 370 milyar dolar. 31.3.2018 itibariyle JPMorgan'ın toplam aktifleri 2.61 trilyon dolardır, özkaynakları ise 256 milyar dolardır. Piyasa değerinin aktiflere oranı %14.2 oluyor, ayrıca hisse defter değerinin hemen hemen 1.5 katından işlem görüyor. HALKB'ye bakarsak, piyasa değeri aktiflerinin sadece %3'üdür, ayrıca defter değerinin 9.8 : 26.3=0.37 katından işlem görüyor. Aradaki farklara bakar mısınız? Bir bankanın piyasa değeri genellikle aktiflerin %10-15'i civarındadır. Eğer TR bankaları batmıyor ise şu anki seviyeler kelepir seviyelerdir, ayrıca kısa vadede özellikle seçim tarihine doğru fiyatlar daha da aşağıya salabilir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Tarihsel fiyatlara bakarak karşılaştırma yapanlar bariz bir hata yapıyorlar. Grafiklerde görülen tarihsel fiyatların afaki olduğunu unutmayın. Temettüler ödendiğinde; bu temettülerin o anki spota % oranı ne ise geçmişteki fiyatlar da ayni % oranında aşağı yönde revize edilirler. Bunu bir kenara yazın. Örneğin 22 Temmuz 2016 Cuma günü hisse 7.35 de son yılların tabanını yaptı. Geçen sene ödenen temettünün o anki spota oran %1.5 olduğu için bu 7.35 seviyesi %1.5 oranına karşı gelen 11 kuruş azaltılarak 7.24'e düşürüldü. Grafiklerde 7.24 görülüyor ama gerçek rakam 7.35 dir. Yakın geçmişte bunun pek önemi yok çünkü ciddi oynamalar olmuyor. Ancak 9, 10, 11 yıl geriye gittiğinizde ortaya büyük hatalar çıkıyor çünkü kümülatif olarak bu temettülerin etkisi ciddi oranda oluyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Şimdi herkes Kasım 2008'deki tarihi dip seviyeye baktığında 2.62 yi görüyor ama gerçek rakam çok daha yukarıdadır (3.5 tl dir). Açıklayayım: HALKB ilk olarak 9 Mayıs 2007 Çarşamba günü borsada işlem görmeye başladı, halka arz fiyatı da 8 tl olmuştu. 9.5.2007 deki ilk işlem günü kapanış 8.90 tl den oldu. Onu takip eden 2 işgününde de Mayıs 2007'yi kapsayan gün içi en yüksek değer olarak 9.5 tl yi gördü. Ancak biz grafiğe baktığımızda Mayıs 2007 en yüksek fiyat olarak 6.87 yi görüyoruz çünkü 2007-2017 aralığında ödenmiş olan temettüler sürekli olarak reel fiyattan düşüldü. Arada çok büyük fark var, 9.5 : 6.87=%38 gibi. Şimdi gelelim Kasım 2008'deki tarihi gerçek dip seviyesine: Grafiklerde 2.62 gözüküyor ama temettülerden arındırılmış fiyattır bu, reel değil. Gerçek rakam ise bunun kabaca 3 te 1 üzerindedir yani 262x1.33=3.5 tl oluyor. O zamanki dolar kuru 1.8 olduğuna göre 1.95 dolar eder. Demek ki 2008 de görülmüş olan tarihi dip seviyemiz dolar bazında 1.45 değil de 1.95 olacak. An itibariyle de hisse 7.88 : 4.26=1.85 dolardadır yani 2008 deki tarihi dibin de altındayız şu anda.

Özet: Hissenin dolar bazlı tarihsel dibi 1.45 dolar değildir, şu anki cari seviye olan 1.85 dolardır. An itibariyle hisse dolar bazında en diptedir.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    2010 senesinde TR'deki tüm bankaların toplam piyasa değeri 143 milyar dolar ediyorken bugün itibariyle bu rakam 43 milyar dolara inmiş durumda. Dolar bazında son 8 yılda %70 değer kaybetmiş TR bankaları.
    Burada dolar bazlı analiz yapmak da hata getiriyor hesaba. TLnin son yıllardaki müthiş değer kaybı sonucu etkiliyor. Sadece bankalar değil neredeyse tüm şirketler dolar bazında değer kaybediyor (istisnalar vardır, genel olarak borsa endeksi diyelim). Yoksa bankalar yerinde duruyor, karlılar, küçülmüyorlar, batmıyorlar, fiilen değerlerini düşürecek bir olay yok.
    Halkın önemli bir bölümü daha durumu algılayamıyor, doların/euronun habire artması hisselerin bitcoinin vb. artması gibi değil. Ülkemizi fakirleştiriyor, uluslararası düzeyde şirketlerimizin değeri eriyor, insanlarımızın gelirleri ve varlıkları eriyor, enflasyonu azdırıyor.

5. Selam beyler bayanlar th hayirli olsun topigin bayadir is guc daldik hisseye ara sira goz atiyoruz baya bi salmisiz bende hissedeki pozisyonumu degistermeden uzerine yattik artik maliyet dusurme yapmadan bekliyoruz elime 100 bin uzeri bi nakit gecti mevcut hisseme yakin alim icin su dava sonuclarini bekliyorum acikcasi yarin alsam ao direk 8 kusure iner lakin acele etmiyorum takipteyim

6. Mayıs 2007 deki halka arzda fiyat 8 tl idi, %25 i halka arz oldu, 2.5 milyar tl elde edildi bu halka arzda, dolar kuru 1.35 idi, yani 1.85 milyar dolara satıldı %25 hisse, demek ki bankanın piyasa değeri olarak 1.85x4=7.4 milyar dolar biçmişler, bugünkü kurdan 31.6 milyar tl eder, hisse bazında da 31.6 : 1.25=25.3 tl yapıyor, aradan 11 sene geçti, bu 11 senede 25 milyar tl net kâr elde edildi, özkaynaklar 21 milyar tl arttı ki bu artış hisse başına 21 : 1.25=17 tl eder, ikisini toplarsak 25+17=42 tl ediyor, öte yandan DD'deki artışın yarısını baz alırsak 25+9=34 tl eder, işte HALKB'nin gerçek ederi 3 aşağı 5 yukarı budur.

7.  Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Selam beyler bayanlar th hayirli olsun topigin bayadir is guc daldik hisseye ara sira goz atiyoruz baya bi salmisiz bende hissedeki pozisyonumu degistermeden uzerine yattik artik maliyet dusurme yapmadan bekliyoruz elime 100 bin uzeri bi nakit gecti mevcut hisseme yakin alim icin su dava sonuclarini bekliyorum acikcasi yarin alsam ao direk 8 kusure iner lakin acele etmiyorum takipteyim
    Selam VW, çoktan beri ortalıkta gözükmüyordun, bu topik hepimizin topiğidir, öteki HALKB topiğindeki aşırı kirlilik yüzünden 666 arkadaşımız açtı, gayet de iyi oldu, az ama öz konuşuyoruz burada, ek alım yapacaksan risk/getiri denklemini iyice bir tart ve acele etme, bankaya güven duyuyorsan ne ala, bütün yumurtaları ayni sepete koymak risklidir ama getiri elde etme durumunda en güzel sonucu da o verir, sana bol şans diliyorum

8. Dedigim gibi alim icin beklemedeyim başka hisseye bulasmaya gerek yok dusuncem bu yönde secime kadar borsadan bi cacik olmaz dusuncesindeyim o yuzden alim icin bekleyecegim temettude iptal okudum dogrumu ah ulan hulk harbiden ne hisseymissin ama senden kazanmadan koyurmam yakani herkeze bol şasn

Sayfa 133/1032 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233633 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •