-
Warner Bros. King Arthur'dan iki poster yayinladi.

-

Hic kimse bir ada degildir.
Ne de butunuyle kendisi,
Her insan kitanin bir parcasidir,
Govdenin bir bolumu;
Bir toprak parcasi deniz tarafindan alip goturulse,
Avrupa azalir.
Tipki haritadaki burun gibi,
Tipki senin veya bir arkadasinin sahip oldugu mulk gibi;
Bir insanın olumu de beni azaltir,
Cunku ben insanligin kendisinde icerigim,
Oyleyse asla haber gonderip sordurma
Canlar kimin icin caliyor diye;
Onlar senin icin caliyor.
John Donne, 1624
-
"Seninle konusacak bir milyon sey var.Bu dunyada istedigim sensin.Seni gormek ve konusmak istiyorum.Seninle her seye bastan baslamak istiyorum. / Ho un milione di cose di cui parlare con te. Tutto quello che voglio in questo mondo sei tu. Voglio vedere te e parlare. Voglio il due di noi a ricominciare tutto dall'inizio." Haruki Murakami
-
"Yalnizca atesli bir sabir ulastirir bizi muhtesem bir mutlulugun kapisina. / Soltanto l'ardente pazienza porterà al raggiungimento di una splendida felicità." Pablo Neruda
-
Romalı dusunur, devlet adami, oyun yazari Lucius Annaeus Seneca'nin olum yil donumu (12 Nisan 65)
"Temiz ellerle alinacak intikamin degeri yoktur.Yaslan ofkelerine, gevseyen ruhunu uyandir,vahsice cekip cikar su eski saldirgan gucunu,yureginin en derinlerinden. Ne islenmisse simdiye kadar, masumiyet desinler. Haydi durma, anlatalim bunlarin ne kadar yavan, ne kadar siradan hazirliklar oldugunu,hukum giydigim buyuk gunahlara. Bunlarla, acimi denedim sadece; hangi acemi el buyuk bir is yapmaya yeltenebilir, hangi genç kizin öfkesi? Iste simdi Medea'yim: yetenegim istiraplarimla serpildi. Cok keyifliyim, cok, iyi ki koparmisim kardesimin kellesini, iyi ki kesmisim kolunu bacagini, yagma etmisim babamin kutsal kralligini, yasli babalarini oldurmeleri icin, iyi ki kizlarina silahlar vermisim. Sen yeter ki bana is bul, ey acim, acemi olmayan bu el, her turlu cinayete yatkin artik." Medea

"È una vendetta da nulla se lascia pure le mani. Discendi nel cuore dell'ira, svegliati dal torpore, Medea, fa che sgorghino dal fondo del tuo petto i tuoi impulsi di un tempo. Tutto ciò che hai compiuto sinora, sia chiamato pietà. All'opera, dunque! Fa che lo sappiano quant'erano piccoli e volgari i delitti che ho commesso. Il mio furore, con loro, ha fatto i primi passi. Potevano mani inesperte osare qualcosa di grande? Che poteva l'ira di una fanciulla? Ora io sono Medea. Il mio ingegno è cresciuto col male. È stato splendido, sì, recidere la testa a mio fratello, e squartarne le membra, splendido strapparti, padre mio, l'arcano vello d'oro, splendido armare voi, figlie di Pelia, perché uccideste quel vecchio. Furore, cercati del cibo. Quale che sia il delitto, non è inesperta la mano che guidi."
-
Italyan ressam Piero di Cosimo'nun (Piero di Lorenzo) olum yil donumu (12 Nisan 1522)
Liberazione di Andromeda (Liberation of Andromeda, 1510 - 1513), Firenze, Uffizi
-
Galileo Galilei, Kopernik'in Dunyanin gunesin etrafinda döuyor tezini savundugundan dolayi 12 Nisan 1633'de yargilanmaya baslandi.

"Ama dunya yine de donuyor."
-
Italyan sair ve librettist Pietro Antonio Domenico Trapassi'nin olum yil donumu (12 Nisan 1782)

Ah ! animsa tatli Irene ,
Yemin etmistin bana bagli kalacagina.
Ah ! Geri don askim ,
Ah ! Geri don ilk askina.
Tanrim , simdi ben neyle avunayim ,
Umut mu kaldi bende?
Kimin icin yasayayim ,
O kalp benim olmadiktan sonra?
Kim bilebilir ki ,
Bu kalbin gizlerini ;
Gormedikten sonra ,
Askimin guzel gozlerini.