Sayfa 138/472 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    eyt özelinde değil ancak sosyalizmin ne kadar kötü bişey olduğunu anlamak gerekiyor. Devletin emeklilik sistemi yada sağlık sigortası sistemi olmamalı. Çalışana brüt ücretinden vergiler kesilerek ödeme yapılmalı isteyen istediği emeklilik yada sağlık sigorta sistemine başvurmalı. Tıpkı abd de olduğu gibi. Devlet fabrika yapmamalı hizmet sektöründe bulunmamalı. Bir toplumu bir devleti çürütmenin bundan daha basit yolu yok ve olamaz. Dünyada bir sürü denenmiş örnekleri var hepside aynı kötü sonla sonuçlanmış.

Devletin sanayide hizmet sektöründeki varlığı kaldırıldıkça memurlukta azalacak verim artacak. Üstelik devletin bu işleri yapması özel sektörüde baltalıyor. Rekabeti bitiriyor. Bu özel sektöründe kalitesini düşürüyor özelde çalışanların maaşları düşük oluyor.

Biraz kapitalden ekonomiden anlayan insanların bunu görmesi lazım diye düşünüyorum.

Eyt ymiş yok prim gün sayısı yok maaş bağlanma oranı yok 1999 öncesi 2008 sonrası 50 yaş altı 55 yaş üstü bunlar tamamen zırvalıktır.

Tabi bir geçiş planlaması olmalı yanlışa alışmış bir toplumu 180 derece yanlıştan döndürmek zor olur. Sosyalizmi yavaş yavaş ortadan kaldırmak lazım mesela isteyene sigorta primleri iade edilmeli isteyen devam etmeli. Özel sağlık sigorta sistemi ve özel emeklilik sistemleri kurulmalı teşvik edilmeli. Bunu yapmak içinde devletteki emeklilik maaşları sürekli düşürülmeli özel sektör emeklililk sistemleri cazip hale getirilmeli.
    Olur paşam ..dünyada somurecek bir sömürge topragi bulursan yapariz söz..Çünkü o ülkelerin arkasındaki zenginlik bundan geliyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    eyt özelinde değil ancak sosyalizmin ne kadar kötü bişey olduğunu anlamak gerekiyor. Devletin emeklilik sistemi yada sağlık sigortası sistemi olmamalı. Çalışana brüt ücretinden vergiler kesilerek ödeme yapılmalı isteyen istediği emeklilik yada sağlık sigorta sistemine başvurmalı. Tıpkı abd de olduğu gibi. …..
    Selam,
    ABD’de emeklilik veya sağlık sigortası sistemi olmadığını düşündüren nedir?

3.  Alıntı Originally Posted by gselman Yazıyı Oku
    Sn heval,
    Çok teşekkürler.Bana askerliğin 2008 öncesi hatta 1994 yılı olduğu için biraz yüksek yatır diyenler olmuştu.Bir de askerlikle ilgili borçlanmayla (+260 gün ile) toplam 5150 yaptığı için EYT öncesi yapsam diyordum.Askerlik borçlanması E devletten yapılıyor sanırım.Kaç günde neticeleniyor tecrübenizle sabit.
    .
    Size sağlıklı ve mutlu emeklilikler dilerim.
    Ben yeni e-devletten yaptım. Telefon bile gerekmedi. İnternetten herşey. Başvuru bir süre bekliyor 10 gün falan galiba, sonra borç çıkarmışlar mı diye bir siteden bakıyorsun. Borç çıkıp ödeyince birkaç günde, e devletten primler gözüktü. Ben şu an 4A dayım. 4A dan yapıldı. 4C nin internetten yapılmadığını biliyorum. Sizin askerlik gün sayısı prim gün sayısına oranı daha yüksek olduğu için borçlanmanın etkisi maaşınıza yüksek olur. Hesaplamak gerek.

4. Amerikada işsizlik %5 geçti diye hemen herkese çoluk çocuk demeden hediye çekleri yağdırıyorlar.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    bağkurdan emekli olunca alt taban ne kadar maaş alınıyor ? ssk dan olunca alt taban ne kadar maaş alınıyor ? yani eyt çözülünce bağkurcular en az ne kadar ssk cılar en az ne kadar alacak ?
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,825
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Nefis bir yazı altına imzamı atarım.

Peki neden 81 doğumlu ile 82 doğumlular arasında 17 sene fark olusturan bu garabet düzenleme ile cozelim? Daha doğru cozumleri yok mu?

Bunu bu hali ile savunanlar benden sonrası Tufan kafasında kişiler olmuş olmuyor mu?

Bunu soyleyince niye zorlarina gidiyor?

Yurt dışı konusu alakasız ama arkadaşlar argüman kalmayinca bel altı vurmayi deniyorlar, hiç denemesinler, biz mezun olup da ülkeye kufrede kufrede terk edenlerden değiliz. Gece 3 te bu ülke için nobet tuttuk. 15 sene 1/4 maaşa hizmet ettik kritik görevler yaptık. Çok iyi firmadan çok iyi teklif ile deneme amaçlı geldik, bakarız, bence de buralar bozacak, seversek kalır sevmezsek döneriz kimseye borcumuz yok kimseye minnetimiz yok borclari çok şükür fazla fazla fazla ödedik.

Sınırı geçince ulkesini kotuleyen karaktersizlerden de olmadık ne ülkeme ne meslegime tek kelime söyletmedim gelip burada alnimizin Teri ile çalışıyoruz kimse can dundar muamelesi yapıp da haklı çıkmaya çalışmasın. Argümanlar bitince bel altı aramasin.

Kabul edin benciliz ve böyle çok mutluyuz deyin konu benim için kapansın.
    Mevcut emeklilik sisteminde Eylül/1999 yılının kesin bir çizgiyle ayrılması ve farkın bir anda 15-16-17 yıla çıkması çalışan bütün kesimlere büyük haksızlıktır. Türkiye şartlarında emeklilik yaşı ne olursa olsun mutlaka düşürülmelidir. Nasıl ki çalışanlardan işsizlik fonuna %1 patronlardan %2 gibi kesintiler yapılıyorsa bunlar kaldırılıp emeklilik sistemine aktarılan kaynak artırılabilir. Zaten buradaki para yıllar içinde bana göre hiç edildi..Dolayısıyla bu yöntemle belli ölçüde emeklilik yaşının makul seviyeye gelmesine taze kaynak oluşturulabilir. Başka kaynaklar da düşünülebilir. Düşünün bu ülkede yıllarca elektrikten TRT payı alındı. Yeter ki istensin!

Aktüeryal dengenin yani bir çalışan başına kaç emekli düştüğünün de gözetildiği aynı zamanda sigortalı çalışmayı özendiren sigortasızı ise çok ciddi cezalandıran uygulamalar da gerçekleştirilmelidir.. Mevcut durumda sigortasız, ucuz ve özellikle belli yabancı ülkelerden işcilerin çalıştığı sanayi siteleri emeklilik sistemimiz için en kötü durumdur. Düşününce ülkede milyonlarca x,y,z ülkelerinden gelen mülteci,sığınmacı var..(adına ne derseniz artık) Bunlar sayesinde belki de milyonla ifade edilebilecek rakamlarda eksik yerli istihdam oluşuyor SGK da büyük bir prim gelirinden mahrum oluyor ve belki de geleceğimizden çalınıyor. Sağlık sisteminde bu yolla oluşan tahribat, yıpranma durumu vs da var ama o konuya girmek istemiyorum..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Burda cidden akla mantığa aykırı yorumlar yapılıyor. SGK emeklilik sistemi ile alınan pirimler gerçek değeri düşünülürse düşük ve orta gelirli kesimler için büyük rakamlar.. Sanki babalarının hayrına bizi emekli edecekler. Ben tavandan pirim yatıran biriyim. Burda çıkmış birileri akıl vermeye , ahlak dersi vermeye kalkıyor? siz kimsiniz ya? Hangi hakla bizi yargıluyorsunuz? Çocukluğumuzun bir kısmı gençliğimiz gitti işyeri köşelerinde. Kimse babasının hayrına bir şey vermiyor.. Haddinizi bilin. Biz kimseden sadaka almıyoruz.. Sadece hakkımızı istiyoruz.. Bir daha burda aksini iddia eden olur kötü konuşurum ..Haberiniz olsun.Terbiyesizlik yapmayın.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by gselman Yazıyı Oku
    Sn heval,
    Çok teşekkürler.Bana askerliğin 2008 öncesi hatta 1994 yılı olduğu için biraz yüksek yatır diyenler olmuştu.Bir de askerlikle ilgili borçlanmayla (+260 gün ile) toplam 5150 yaptığı için EYT öncesi yapsam diyordum.Askerlik borçlanması E devletten yapılıyor sanırım.Kaç günde neticeleniyor tecrübenizle sabit.
    .
    Size sağlıklı ve mutlu emeklilikler dilerim.
    Askerlik borçlanması E devletten yapılıyor doğrudur...SSK statünüz ne ise o şekilde borçlanma çıkıyor(a,b,c) Sonrasında ssk web sitesi üzerinden ödemenizi yapabilirsiniz veya herhangi bir mobil bankacılıktan...

Sayfa 138/472 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •