Artan

1,41 14.63 18:10
28,38 10 18:10
55,00 10 18:10
267,50 9.99 18:10
123,40 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

47,70 -10 18:10
283,50 -10 18:10
45,36 -10 18:10
43,74 -10 18:10
12,99 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

13.711.567.177,20 18:10
10.895.811.089,25 18:10
8.802.742.609,10 18:10
8.085.116.003,38 18:10
7.196.277.142,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 14/91 İlkİlk ... 412131415162464 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 105 - 112 arası.

Konu: TH ile Lebalep

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ceteris Yazıyı Oku
    Sayın th Adana da ikamet etmekteyim; agustos ayında bir tarla almaya niyetlenmiştim dönüm fiyatı 32 000 den. Pazarlıkta kucuk bir miktar yuzunden kaçırmıştım şu an da dönüm fiyatı 60000 lerde..........
    Her türlü gayrimenkul fiyatı ciddi artış gösterdi, tarladan tut da arsaya, konutlara, ticari ünitelere kadar. Bunun 2 nedeni var: 1) TR'deki yüksek enflasyon çünkü gayrimenkul her zaman enflasyona karşı bir hedge görevi görür. 2) Pandemi yüzünden alternatif yatırımlara yönelim oldu.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2.  Alıntı Originally Posted by ceteris Yazıyı Oku
    ................. kanal istanbul projesinin borsada ki hisselere nasıl bir etkisi olur ,gayrımenkul alımı haricinde daha primlenmemiş gyo ve çimento şirketlerine yatırım daha mantıklı olur kanaatindeyim. Sizin bu konuda görüşlerinizi paylaşısanız sevinirim.
    Şahsen ben bu projeyi desteklemiyorum ancak ne benim ne de bir başkasının yaptırım gücü yok bu projede tabii Sn. CB RTE hariç. Bu projenin maliyeti 21 milyar dolar olarak belirtiliyor ancak daha önce dediğim gibi bana göre nihai maliyet bu rakamın 2 katı gibi olur yani kabaca 40 milyar dolar gibi çünkü hemen her mega proje başlangıç maliyetinden yukarı yönde ciddi sapmalar yaşar. Her ne kadar TR'de bu proje aleyhinde ciddi bir kitle hatta çoğunluk mevcut ise de ben şahsen Sn. CB'nin bu projeye start vereceğini düşünüyorum. Bunun ana nedeni siyasidir çünkü AKP seçmeninin güvenini kazanmak artı düşüş eğilimindeki oyları tekrar geriye kazanmak için böyle bir yeni hikaye gerekiyor. Bu proje ayrıca mevcut sorunların gündemden düşmesine de yardımcı olacak. Aldığım duyumlara göre de projenin finansmanı Katar ve Çin sayesinde büyük ölçüde çözümlenmiş. O zaman Kanal İstanbul yüksek ihtimalle start alacak demektir. Eğer böyle olursa bu projeden olumlu etkilenecek şirketlerin başında çimento şirketleri ile GYO'lar gelir (EKGYO IHLGM HLGYO KLGYO).

3. TR banka hisselerinde her zaman GARAN önde gelir, zira: a) yabancı yatırımcılar TR banka hisselerine girmeye karar verdiğinde yüksek montanlı alım yaptıkları banka hissesi budur, dolayısıyla da yabancı takasının en yüksek olduğu banka hissesidir b) TR'nin en profesyonel yönetilen bankasıdır. 2. sırada AKBNK gelir, ondan sonra da İSCTR. GARAN'ın en üst düzeyde profesyonelce yönetilmesinin karşılığı kabaca 1 milyar dolara (piyasa değerindeki ekstra prim diye okuyun) tekabül eder, ki bu rakam GARAN'ın AKBNK ile İSCTR'ye oranla defter değerindeki iskonto farkından elde edilmiştir. GARAN bu 2 özel bankaya oranla DD'ye göre %10-15 gibi daha düşük bir iskonto ile işlem görüyor ve bunun karşılığı da 1 milyar dolar olmaktadır.

4. Çinlilerin binlerce yıl uyguladığı yatırım metodu şöyle: Eldeki parayı 3 e bölüp 1 payı gayrimenkule, 1 payı altına yatırıp diğer 1 payı da nakit olarak elde tutarak kısa/orta vade bazlı ticari fırsatları kollarlar.

5. Bana en çok sorulanların arasında şu soru var: Borsada vade ne anlama geliyor? Tanımlar şöyle:

1 haftaya kadar "günlük" vade
    1 hafta ile 1 ay arası "çok kısa vade"
    1 ay ile 3 ay arası "kısa vade"
    3 ay ile 2 yıl arası "orta vade"
    2 yıldan fazlası "uzun vade"

6. "Mutfakta ilk defa hamamböceği gördüğünüzde emin olun etrafta bunlardan bir sürü vardır" der bu teori. Yani "olumsuzluklar orta çıkmaya başlarsa muhakkak onların arkası gelir, tek 1 olumsuzluk ile son bulmaz". İşte bu teoriyi uygulamış olsaydım 10.22 den aldığım HALKB'leri realize ettiğimden çok daha az bir zarar ile elden çıkarmış olurdum ama Warren Buffettt'in bu teorisini unutmuşum. Çünkü HALKB'deki olumsuzluklar çorap söküğü gibi sürdü gitti, hatta "bankanın ticari amacı kâr elde etmek değildir" demeye kadar işi getirdiler.

7. Halkbankın ABD'deki yargı sürecini bir kenara bırakalım; adamlar "bankanın ticari amacı kâr elde etmek değildir" diye demeç veriyor, yönetim kuruluna bankacılık ile alakası olmayan kişileri atıyor, bankayı hükümetin popülist amaçlarına paralel şekilde yönetiyor (mesela maliyetin oldukça altından yüksek enflasyon ortamında sabit faiz ile çok uzun vadeli kredi vermek gibi); sonra da bu hisse neden primlenmiyor diye sorup duruyoruz.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Halkbankın ABD'deki yargı sürecini bir kenara bırakalım; adamlar "bankanın ticari amacı kâr elde etmek değildir" diye demeç veriyor, yönetim kuruluna bankacılık ile alakası olmayan kişileri atıyor, bankayı hükümetin popülist amaçlarına paralel şekilde yönetiyor (mesela maliyetin oldukça altından yüksek enflasyon ortamında sabit faiz ile çok uzun vadeli kredi vermek gibi); sonra da bu hisse neden primlenmiyor diye sorup duruyoruz.
    en son argümanda halkbankın diplomatik dokunulmazlığı olduğu idi
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 14/91 İlkİlk ... 412131415162464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •