Sayfa 142/1032 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Wolkswagen'in Emisyon skandali ortaya ciktiginda butun Amerikali ve Ingiliz fonlar shortladikca shortladilar hisseyi.

Olaylardan 2 hafta sonra Porsche, VW'in %75'ini diger sirketleri araciligiyla borsadan topladigini acikladi. Sirketin buyuk ortagi Almanya Hukumeti de %20'lik payimi satmam demisti. Piyasada hisse kalmadi aciklari kapayacak. Olmayan hisseyi satip tekrar yerine koyamamak "kriminal" suca giriyor Amerikada ve Avrupada.

Panikleyen shortcular WV hisse fiyati bir gunde 200 eurodan 1,000 euroya cikardi. 1 gunde!

Porsche 30 milyar euro kazandi shortculardan. 1 gunde! 24 tane fon batti.

Hisse geri alimi yerine bunu yapsinlar. Hayali bile guzel be
    Ilginç hikayeymis! Umarim bizde de cifte tavan gider 17 Mayista.

Alıntı Originally Posted by Arda41 Yazıyı Oku
    Bu VW / Porsche short squeeze durumuna su anda en yakin TESLA var short orani cok yuksek ve piyasasa short edilecek yeni hisse sayisi artik limitlerde. Hissenin teknik ve temel olarak daha da düşmesi oldukça muhtemel ama tıkandı bu seviyelerde. Musk geçen dalga geçti hatta aşağıdaki gibi.

Oh and uh short burn of the century comin soon. Flamethrowers should arrive just in time.
    O batak zaten Arda. Ama ilginc bir aciklama. Belki sapkadan bir supriz cikaracaktir. Ayrica ABD'de yapamiyorlar bunu bildirim yollamadan. Sadece Almanya'da yapilabiliyormus Porsche'nin yaptigi sekilde yasal olarak.

Alıntı Originally Posted by hakanfirst Yazıyı Oku
    Ilginç hikayeymis! Umarim bizde de cifte tavan gider 17 Mayista.
    Oyle bir beklenti yok ama bakalim nasil kullanirlar. Araya secim problemleri girdi gecen seferki durumdan beri. Ayrica benim yazdigim gibi bir durum da yok, sadece geyik olsun diye belirttim onu, yanlis anlasilmasin simdi.

3.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    güzel benzerlik.. buna göre hedef 11 seviyesi ilk vadede.. umarım tutar..

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bu arada bu düşüşün son düşüş olacağına dair bir inancım var: Büyük düşüşlerin finalinin böyle yavaş yavaş göstere göstere olmasını, herkesin beklediği şekilde çıkışa geçmesini ben anlamlı bulmuyorum. Özellikle bunun gibi büyük para tarafından kontrol edilip yönlendirildiği açıkça belli olan hisselerde. Onun yerine herkes artık çıkacak derken can yakan son bir dip dalışıyla umutların tüketilip zayıfların silkelenmesi, ardından kimseye aldırmadan hızla geri çıkması bana daha mantıklı geliyor.
    Elbette borsa mantık dinlemez ama kasımdaki düşüş finali bu şekilde olmuştu. Bitmek bilmeyen düşüşün en sonunda artık daha düşmez denilen yerde son bir yüzde sekiz kayıpla 8.65 görüldü oradan aynı hızla yukarı attı. O gün benim bile içim cız etmişti.
    Şimdi de nereden aldığınıza göre değişir ama son düşüş bence 9.45'ten başladı ve %16'yı geçti. En büyük düşüşleri %20 civarını geçmiyor. Yani buradan biraz daha aşağı gidebilir ama peşinden hızla en az dokuz liraya varan V tipi bir yükseliş bekliyorum.
    Bu benim kafamdaki senaryo, buraya yazdım dursun tutup tutmayacağını görürüz.
    Dört gün önce böyle bir senaryo uydurmuştum, bugünkü kallavi düşüşle bahsettiğim "can yakan son bir dip dalışı" beklentim gerçekleşmiş oldu. Toplam düşüş ise %22'yi buldu!
    Buradan hemen ya da en fazla birkaç gün duraklayıp geldiği hızla yukarı gitmesi beklentim var.
    Hadi oğlum üzme beni, yap şu güzelliği de namım yürüsün forumda
    İyi bu tahmin işi.. Tutmazsa zaten kimse hatırlamıyor ama tutarsa meşhur oluyorsun bir anda

5.  Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    TH hocam, burda mı yazıyordun ya...iyi iyi ..hayırlı olsun ... İnan tesadüfi gördüm... Uğrarız artık... Başarılar dilerim size .
    Komutanım selam. Öteki topikteki geyik muhabbetlerinden bıktığımız için 666 bu HALK CAFE topiğinin açılmasına önderlik etti. Her zaman yorumlarını bekleriz. HALKB'de işler yolunda gitmiyor. Kağıt çok sert bir düşüş momentumuna yakalanmış durumda ve mevcut düşüşün nerede sona ereceği belirsiz. İşlem hacminde de Nisan başından bu yana bir patlama yaşıyoruz ve ortalamanın çok üzerinde seyrediyor günlük hacimler. Örneğin Nisan ayındaki işlem hacmi 1.2 milyar lottan fazla oldu yani tedavüldeki adedin 2 katı kadar. Hisse tam anlamıyla göçüş moduna girmiş durumda ve nerede duracağı da meçhul.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

@pilavli
    Iyi tutmus o gorusun ama bu dip dalislari kacinci dip dalisi oldu? Bizim bir kusumuz var boyle Karabatak dedigimiz (TAV). Hep dalar durur o balip yakalamaya. Ama hep cikar su yuzune. Bu sadece daliyor.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    666 bu HALK CAFE topiğinin açılmasına önderlik etti.
    Hocam beni karistirma. "Arkadaslar" desen daha makbule gecer. Yazan okuyan katkisi olan herkesin. Ayrica sen kabul etmeseydin bu topic olmazdi, o baska. Sana da yonetime de, burda yazan herkese de bu HALKB belasindan kurtardiklari icin bizi tesekkurler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794

saatlik rsi bu gün yeni bir dip yaptı

Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır

Sayfa 142/1032 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •