Sayfa 142/152 İlkİlk ... 4292132140141142143144 ... SonSon
Arama sonucu : 1216 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: TATGD - Tat Gıda

1. Ne çektirsin be tatgıda!

2. bedelli takvimi açıklanmış. satılmayan ve kullanılmayan ne kadar rüçhan olacak merak ediyorum açıkçası

3. Memişoğlu bir türlü %50'yi aşamadı. Şimdi de bedelli sürecine girdik. İnsan bunun altından çağrı fiyatı zorunluluğundan kurtulmak için bir şeyler çıkar mı diye düşünmeden edemiyor ancak yapabilecekleri yöntem de bulamadım açıkçası. 165 milyon usd değerlemeyle %49'unu aldıkları şirkette bedelli öncesi fiyatlarda alım yapıp %50'yi aşsalar yarı fiyatı değerlemeyle kalan payları da alabiliriz diye çağrı yapacaklardı. Millet de bu fiyattan çağrıya uyar mıydı bilemiyorum, arbitraj kovalamak dışında mantıklı gelmiyor. Hala bu sürüncemede devam edilmesi garip.

4.  Alıntı Originally Posted by cgknypc Yazıyı Oku
    Memişoğlu bir türlü %50'yi aşamadı. Şimdi de bedelli sürecine girdik. İnsan bunun altından çağrı fiyatı zorunluluğundan kurtulmak için bir şeyler çıkar mı diye düşünmeden edemiyor ancak yapabilecekleri yöntem de bulamadım açıkçası. 165 milyon usd değerlemeyle %49'unu aldıkları şirkette bedelli öncesi fiyatlarda alım yapıp %50'yi aşsalar yarı fiyatı değerlemeyle kalan payları da alabiliriz diye çağrı yapacaklardı. Millet de bu fiyattan çağrıya uyar mıydı bilemiyorum, arbitraj kovalamak dışında mantıklı gelmiyor. Hala bu sürüncemede devam edilmesi garip.
    hala bazı yöntemler mevcut çağrıdan kaçınmak için.

İlgili tebliğ 14/1/f ve 14/1/g

f) Payları borsada işlem gören halka açık ortaklıklar tarafından gerçekleştirilen yeni pay alma haklarının sınırlandırılmadığı sermaye artırımlarında, mevcut ortaklarca alınan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün değişmesi.

g) Kendisi dışındaki bazı pay sahiplerinin oy hakkının donması, sermayenin payların itfası yöntemiyle azaltılması, imtiyazlarda esas sözleşme ile değişiklik yapılması veya ortaklık tarafından payların geri alınması gibi kendi iradesi dışında gelişen sebeplere bağlı olarak yönetim kontrolüne sahip hale gelinmesi.

tabi bunların ikisi de muğlak ve farklı anlama çekilebilecek hükümler. ben çok yorum yapmayacağım.

-----------------------------------------------------------------------

ben çağrıdan kaçınmayı değil, düşük fiyatla çağrıya gitmeyi planladıklarını düşünüyorum halen. 30 TL'den çağrıya da katılan olur bol bol.

5.  Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    hala bazı yöntemler mevcut çağrıdan kaçınmak için.

İlgili tebliğ 14/1/f ve 14/1/g

f) Payları borsada işlem gören halka açık ortaklıklar tarafından gerçekleştirilen yeni pay alma haklarının sınırlandırılmadığı sermaye artırımlarında, mevcut ortaklarca alınan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün değişmesi.

g) Kendisi dışındaki bazı pay sahiplerinin oy hakkının donması, sermayenin payların itfası yöntemiyle azaltılması, imtiyazlarda esas sözleşme ile değişiklik yapılması veya ortaklık tarafından payların geri alınması gibi kendi iradesi dışında gelişen sebeplere bağlı olarak yönetim kontrolüne sahip hale gelinmesi.

tabi bunların ikisi de muğlak ve farklı anlama çekilebilecek hükümler. ben çok yorum yapmayacağım.

-----------------------------------------------------------------------

ben çağrıdan kaçınmayı değil, düşük fiyatla çağrıya gitmeyi planladıklarını düşünüyorum halen. 30 TL'den çağrıya da katılan olur bol bol.
    f bendinden anladığım, rüçhan alarak %50'yi aşarlarsa açık yakalıyorlar gibi duruyor ama dediğiniz gibi yoruma açık. adamlar neredeyse tüm maddelerin etrafından dolaşa dolaşa bugüne kadar geldiler. şahsen ucuz fiyattan çağrıya gitmeye çalışacaklarını düşünürdüm ama ilk günden beri yaptıklarını kestirmek zor. göreceğiz artık, temel ticaretin opsiyonunun bitimine de 2,5 ay kaldı sanırım. sürecin sonlarına yaklaşıyoruz. bu süreçte çok değerli bilgiler paylaştınız, kendi adıma teşekkür ederim.

6. **her iki şıkta çağrı zorunluluğu doğurmuyor; doğurmuyor diye alacaklarını sanmam, ama dublör kullanarak alırlarsa kimse fark edemez, fark edilse bile bir şey yapılamaz.
    **burada en büyük suçlu, bir yandan şirketin içini boşaltarak ve karını yapay olarak azaltarak ucuzdan satış gösteren (gerçek fiyat farklı da olabilir) ve çağrı zorunluluğu doğmasın diye katakulli yapan KOÇ yönetimi...

7. --salça ihracat önceki döneme göre 10 ayda %42 azalmış; 1kg ın fiyatı yaklaşık 1.3 dolar (geçen yıl 1.8-1.9 civarında idi)
    --işlenmiş domates ihracatı(ketçap vs) %168 artmış, kg fiyatı 1.6 dolar civarında

8. Kullanılmayan 5.8 milyon rüçhan var. Memişoğlu şu anlık 51.07 ortak görünüyor bu sebeple bakalım haftaya ne olacak

Haftaya kalan rüçhanlarin da satilmasiyla tekrar 50 altına iner sanırım. Heralde yani?

Sayfa 142/152 İlkİlk ... 4292132140141142143144 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •