Originally Posted by
rxpu
1.5 milyar dolar İş bankası bilançosu içinde hiçbirşey.
Ayrıca o 1.5 milyar doları hedge etmeden (swaplamadan) TL'ye çevirip TL kredi vermesi yasal olarak mümkün değil. Swap işlemi ise şu anda mevduattan daha maliyetli.
İş dönüp dolaşıp TL kredi yaratma kabiliyetine geliyor. Zurnanın zırt dediği yere yani.
Sözün özü mevduat toplamadan İş bankası dahi olsa yerinden kıpırdayamaz. Olmaz.
Güven verdikleri bir kesimden daha düşük faiz ile mevduat toplamaya çalışmaları stratejik olarak yanlış değil. Sonuçta ben bu hafta 30TL'yi beğenmemeye başlayan berberimi değiştirdim. Arka sokaktaki berber 15TL'ye kesmeye başladı, yıkama dahil.
Ama başkası ben saçımı 100TL'ye kestireceğim yıllardır aynı berbere saçımı kestiriyorum başkasına kestirmem derse de ona da saygı duymak gerekir. Herkesin rahat ettiği kafasına yatan bir tercihi var.
Bir de bugün @alisütcü adlı forumdaş sormuş. İş bankasının bedelli sermaye arttırması gerekse bunu hangi hissedarı karşılayacak demiş. Soru bana ilginç geldi.
İş bankası hissedarları:
İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 39,95
Atatürk Hisseleri*: % 28,09
Halka açık pay: % 31,96
İş bankasının 1 milyar dolar bedelli sermaye artışı yapması gerekse sizce yukarıdaki hissedarlardan hangisi bu parayı temin etme gücüne sahip?
Forumdaşların fikirlerini duymak isterim.
işbank sadece ısctr olarak değerlendirmemek lazım
a var
b var
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Yer İmleri