Sayfa 144/1252 İlkİlk ... 44941341421431441451461541942446441144 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Ben olsam 13.5 tan topladigim mevduatı 19 dan başka bankalara yatirip yatırımcılara güven vermeye devam ederim [emoji847] tertemiz 5.5 cepte oh mis [emoji847]
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    işbank mayıs 2018 de 1.5 milyar usd tutarında sendikasyon kredisi aldı.

mevduat toplamaya ihtiyacı yok sanırım..

ihraç ettiği bonolardan da iç piyasadan oldukça fazla tl nakit çekmekte...
    Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    işbank mayıs 2018 de 1.5 milyar usd tutarında sendikasyon kredisi aldı.

mevduat toplamaya ihtiyacı yok sanırım..

ihraç ettiği bonolardan da iç piyasadan oldukça fazla tl nakit çekmekte...
    1.5 milyar dolar İş bankası bilançosu içinde hiçbirşey.
    Ayrıca o 1.5 milyar doları hedge etmeden (swaplamadan) TL'ye çevirip TL kredi vermesi yasal olarak mümkün değil. Swap işlemi ise şu anda mevduattan daha maliyetli.
    İş dönüp dolaşıp TL kredi yaratma kabiliyetine geliyor. Zurnanın zırt dediği yere yani.
    Sözün özü mevduat toplamadan İş bankası dahi olsa yerinden kıpırdayamaz. Olmaz.
    Güven verdikleri bir kesimden daha düşük faiz ile mevduat toplamaya çalışmaları stratejik olarak yanlış değil. Sonuçta ben bu hafta 30TL'yi beğenmemeye başlayan berberimi değiştirdim. Arka sokaktaki berber 15TL'ye kesmeye başladı, yıkama dahil.
    Ama başkası ben saçımı 100TL'ye kestireceğim yıllardır aynı berbere saçımı kestiriyorum başkasına kestirmem derse de ona da saygı duymak gerekir. Herkesin rahat ettiği kafasına yatan bir tercihi var.

Bir de bugün @alisütcü adlı forumdaş sormuş. İş bankasının bedelli sermaye arttırması gerekse bunu hangi hissedarı karşılayacak demiş. Soru bana ilginç geldi.

İş bankası hissedarları:

İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 39,95
    Atatürk Hisseleri*: % 28,09
    Halka açık pay: % 31,96

İş bankasının 1 milyar dolar bedelli sermaye artışı yapması gerekse sizce yukarıdaki hissedarlardan hangisi bu parayı temin etme gücüne sahip?

Forumdaşların fikirlerini duymak isterim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. İşbankasını Geçmişte Söylemiştim Tok Banka İhtiyacı Yok Mevduata.
    Ayrıca Belli Bir Kitlesi Var +50 Yaş Üstü Mevduat Düşük vs. Bakmaz Yatırır.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    24 yıldır fatura otomatik ödeme talimatlarım İş Bankasında. Nakit çekme ihtiyaçlarım için İş Bankasını kullanırım. Bu vesilelerle ortalama 500 - 1000 TL arası tutar faiz beklentim olmaksızın sürekli vadesiz hesabımda bulunur.
    Aynen...Benimki 40 yıl oldu...

Mevduata verdikleri oranı beğenmediğim için mevduat bankam değildir.

Ama okuduğum son banka raporları nedeniyle geçen ay mevduatı da İşbankasına taşıdım.

% 17 alıyorum 32 güne...Öyle % 13 falan değil. Biliyorum bu da düşük bir oran. Ama ortalık duruluncaya kadar devam edeceğim.

Bu Cuma vade günü.

Yeni oranı paylaşırım.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1.5 milyar dolar İş bankası bilançosu içinde hiçbirşey.
    Ayrıca o 1.5 milyar doları hedge etmeden (swaplamadan) TL'ye çevirip TL kredi vermesi yasal olarak mümkün değil. Swap işlemi ise şu anda mevduattan daha maliyetli.
    İş dönüp dolaşıp TL kredi yaratma kabiliyetine geliyor. Zurnanın zırt dediği yere yani.
    Sözün özü mevduat toplamadan İş bankası dahi olsa yerinden kıpırdayamaz. Olmaz.
    Güven verdikleri bir kesimden daha düşük faiz ile mevduat toplamaya çalışmaları stratejik olarak yanlış değil. Sonuçta ben bu hafta 30TL'yi beğenmemeye başlayan berberimi değiştirdim. Arka sokaktaki berber 15TL'ye kesmeye başladı, yıkama dahil.
    Ama başkası ben saçımı 100TL'ye kestireceğim yıllardır aynı berbere saçımı kestiriyorum başkasına kestirmem derse de ona da saygı duymak gerekir. Herkesin rahat ettiği kafasına yatan bir tercihi var.

Bir de bugün @alisütcü adlı forumdaş sormuş. İş bankasının bedelli sermaye arttırması gerekse bunu hangi hissedarı karşılayacak demiş. Soru bana ilginç geldi.

İş bankası hissedarları:

İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 39,95
    Atatürk Hisseleri*: % 28,09
    Halka açık pay: % 31,96

İş bankasının 1 milyar dolar bedelli sermaye artışı yapması gerekse sizce yukarıdaki hissedarlardan hangisi bu parayı temin etme gücüne sahip?

Forumdaşların fikirlerini duymak isterim.

işbank sadece ısctr olarak değerlendirmemek lazım
    a var
    b var
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    işbank sadece ısctr olarak değerlendirmemek lazım
    a var
    b var
    ISATR 1.000 TL nominal
    ISBTR 29.000 TL nominal
    ISCTR 4.449.970.000 TL nominal

Diğer pay gruplarında da ortaklar aynı. Sonuçta İş Bankası bedelli sermaye artışı yapamayacak bir kurum, en azından CHP'nin katılması imkansız. Sandık'ın ne kadar parası olduğu ise belirsiz.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by El_Rey Yazıyı Oku
    iş bankası hep öyle..13.80 çok iyi vermiş..pazarlık yaparsanız 13.50
    cehape zihniyeti işte noolcak...
    yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Aynen...Benimki 40 yıl oldu...
    Miktar kaç 17 nin

Mevduata verdikleri oranı beğenmediğim için mevduat bankam değildir.

Ama okuduğum son banka raporları nedeniyle geçen ay mevduatı da İşbankasına taşıdım.

% 17 alıyorum 32 güne...Öyle % 13 falan değil. Biliyorum bu da düşük bir oran. Ama ortalık duruluncaya kadar devam edeceğim.

Bu Cuma vade günü.

Yeni oranı paylaşırım.
    Miktar kaç hocam 17 nin

Sayfa 144/1252 İlkİlk ... 44941341421431441451461541942446441144 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •