Sayfa 146/996 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. Bakın bir hikaye anlatayım..

"Fakir ama aç olmayan, kalabalık ve oldukça (çok) muhafazakar bir ailenin , yeni yetme , güzeller güzeli kızı, -çok az tahsilli-, bir şekilde, çok zengin bir ailenin beyi tarafından , güzel vaadlerle kandırılır. Önceleri , kız için durum oldukça iyidir ama
    ailesi olayı hiç onaylamamaktadır.

Ailenin de karışması ile bir zaman sonra, tüm istediklerine kavuşamayan bey, biraz da haksız bir şekilde, kızı ortada bırakır.
    Ve malum nedenlerle şantaj da yapar.

Aile de , kıza sahip çıkmamakta hatta ailenin gençleri, genç kız için hiç iyi düşünmemektedir.

Şimdi kız bu durumda ne yapmalı ?"

Ülkemizde "laik"ler in durumunu , hikayedeki "kız" ın durumuna , Batı dünyasını, zengin "bey" e, ülkeyi de "aile" gibi düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Enseyi karartmak yok.

Bir ülkenin en büyük zenginliği, insanlarının yetişmişliği dir. Adı geçen ülkelerin böyle bir avantajı yoktur.

Fakirliğimiz, asla söz konusu olamaz.

Düştüğümüz kuyudan çıkmak için , sadece anlayışı değiştirip gayrete gelmek yeterlidir.

Bunun örnekleri hem bizde hemde Dünya da yaşandı..

Kaldı ki, karşı taraf , bizim zamanında örnek almayı istediklerimiz.

Ülkenin kaynakları da yeterlidir.

ama önce hastalığı iyileştirmek lazımdır.

Bunu yaparken, vücudu zehirlemeden , doğru ilaçlarla yapmalıyız.
    Bence bu hastaligi o koltuktan kaldiramayiz bu milletle.

Onumuzde eger olacaksa, 2023 te secim var, kalkar mi kalkmaz mi, gorecegiz.

IBB baskanligi sirasinda yasananlari bi dusunun, Yuksek Secim Kurulunun adi neden yuksektir bilirmisiniz, Bu yuksek mahkeme kararlarini temyiz edemezsiniz.

Adam, bunlar hile yaptilar diye iptal etti, Yuksek mahkeme.

Millet'te al sana oy dedi.

800.000 oy fazlasiyla.

Demek ki neymis, Milli Irade diye bir sey yok, Adalet mulkun temeli filan degil.

Bosuna Meclisin duvarlarina, Mahkeme duvarlarina bosu bosuna yazma.

3.  Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Hocam nasil yatmadi kasim ayi ek ders odemeleride yatti hanima.
    Hocam yenge hanım öğretmense eğer Milli Eğitim bu ek ders işini sorunsuza yakın yapıyor. Akademik personel ise üniversitesini tebrik etmek lazım. Her üniversitede ek ders konusu bireysel. Tüm birimler genel sisteme işliyor sonra yatıyor. Birimin bir tanesi girmediyse sistem kilitleniyor hiç kimseye yatmıyor.

Şimdi uzaktan eğitim sürecinde denetim mekanizması kurdular her akademik birimde. Görevli hocalar tek tek kayıtlı derslerin işlenip işlenmediğine bakıyor sonra mutemetlere bilgi veriyor vs vs. Hal böyle olunca işler normalden çok uzuyor. Diyorum ya 10-12 gün var 2020 bütçesi kapanacak daha ek ders falan yok ortada. Sonra 2021 bütçesine aktarım bekle falan filan Mart ayını bulur 2020 den kalan ek derslerin yatması.

Tabi ilginç işler de olmuyor değil. Koca Dekan aramış geçen gün hoca falanca Perşembe dersi yapmamışsın neden diyor. E hocam 29 Ekim resmi tatil diyince haa öylemi diyor. Yani işte aylak bakkal .... tartar hesabı işler güçler.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Arkadas, Ülkemin adının İran, Kuzey Kore gibi ülkelerle birlikte anılmasından bende rahatsızım en az herkes kadar.

diyor.

Is'te devletin batmasi budur.

Iran, bu kisitlar nedeniyle ABD'yi kiniyor.

Benim muttefikim diyor.

Bu konu artik, ABD'nin Turkiye'yi nereye koydugunun kararidir.

Bundan sonra, K.Kore ile China ile, Rusya ile ayni saftayiz.

Sonuclari tum yurttaslar icin cok aci olacak, islamcilar icin ise basari, onlar baska gezegende zaten.

ABD simdi Turkiye'yi o gezegene sutladi.

Bakin takip edin, ekonomik olarak, Ghana, Togo gibi ulkelerin ardina dusmus durumdayiz, artik, Guney Afrika Cumhuriyeti ile mukayese etmek yerine, Ghana ile mukayese edilecegiz.
    Bana Kanada'da sorulan sorularin en basta geleni budur.

Eksen kayarmi ? sorusudur.

Yani Turkiye, Rusya'nin safina gecer mi.

Bence, bu kendini kurtarma derdinden, gecer.

ABD ise, kendi sutladi bu ulkeyi, sen yesil sermayesin, yuru git..! dedi.

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bana Kanada'da sorulan sorularin en basta geleni budur.

Eksen kayarmi ? sorusudur.

Yani Turkiye, Rusya'nin safina gecer mi.

Bence, bu kendini kurtarma derdinden, gecer.

ABD ise, kendi sutladi bu ulkeyi, sen yesil sermayesin, yuru git..! dedi.
    Bence olay bu.

O 160 Milyar USD'yi de unutacak.

Saudi Arabia krali anlatiyor.

Tv'de

Benim 60 Milyar dolarimi vermiyor ABD diyor.

Istiyorum, " Senin paraya ihtiyacin mi var ?" diyorlarmis.

Dusunun elini kolunu kime kaptirdigini.

Bu kendini kurtarmak icin ekseni aninda kaydirir da, bu ulustan calinmis o 160 MILYAR dolari alamaz.

6. Son Dakika Coronavirüs haberleri

İngiltere'de "Kovid-19'un daha hızlı bulaştığı yeni bir türü" tespit edildi

İngiltere'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılmasını sağlayacak şekilde mutasyona uğradığı tespit edilirken, artan vakalar karşısında başkent Londra'da en sıkı önlemlerinin uygulanacağı bildirildi.

https://m.haberturk.com/ingiltere-de...di-2903255-amp

—-///

Son dakika...
    Bill Gates koronavirüs salgını ile ilgili korkutan senaryo..
    Nisan ayına kadar 200 bin kişi..

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, ABD'nin koronavirüs salgınında çok zorlu bir aşamayla karşı karşıya olduğunu belirterek önümüzdeki dört-altı ayın en ölümcül dönem olabileceği uyarısında bulundu. Aşı geliştirme ve hastalıkla mücadele çalışmalarına şimdiye kadar 1,75 milyar dolar yardımda bulunan Gates, aşıyla ilgili de konuştu.

CNN'e konuşan Gates, "Zamanı geldiğinde aşıyı görünür bir şekilde yaptıracağım. Çünkü hastalığı başkalarına geçirmemek herkesin yararına" açıklamasında bulundu.

https://www.hurriyet.com.tr/amp/gale...-kisi-41688117

7. Kim kapıyı açık bıraktı? duyan süper,über ötesi tipler damlamış yine...Yapmayın arkadaşlar şurada iki muhabbet okumaya geliyoruz,sinirimiz bozulmasın ne gerek var değil mi?

8. nehirler dağlardan denize doğru akar. desem ki denizlerden dağlara doğru akar;hepimiz güleriz..dolarda da aynı şeyler oluyor.merkez bankası yada banlara hala döviz satarak müdahale ediyor ve yerliler de düştükçe alıyor...
    YERLİLER BANKALARDAN DÖVİZLERİNİN SADECE 1/10 ÇEKSE NE OLUR!!!

AKP VE MHP İKTİDARDA OLDUĞU SÜRECE KİMSE DOLARINI SATMAZ.İSTERSENİZ 6 LİRA YAPIN ...DÜŞTÜKÇE ALMAYA DEVAM....

Sayfa 146/996 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •