Londra swapları devralabilir. Ama bedelini ödemek kaydıyla.
Bu büyüklükteki bir swap miktarını ancak Londra emebilir.
Sorun şu: Bu olduğunda da yetmez, Londra'nın emdiği swaplar karşılığında kustuğu dolarları da merkez bankası satın almalı.
Tahmin edileceği gibi swapın diğer bacağı türk bankalarından Londra'ya geçtiğinde öyle Aktif rasyosu ile terbiye edilen bankalar gibi kontrol edilemez. Tersine orası para politikasını kontrol etmeye başlayabilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bu iş çok çetrefilli..
Bu swapları kapadılar da dolar bi nebze olsun kontrol edilebilir e geçti..
Bakın swaplar londra da iken sen faizi 8 e indirse idin bütün dünya TL short poza geçerdi dolar 15 20 olurdu..
Sen işini doğru yapmadığın sürece rezevin eksi sorunlu krediler 100 milyar dolara yakın..
çarklar durmuş ken..hukuk guguk olmuş..herkesle kavgalısın..ekonomiye bakışın üni 1 öğrencisinden cahilce..ee bu durumda..
IMF desteği olmadan swapları açarsan londraya ..
cebine 5 milyon dolar koyan foncusu leşe koşan karga misali TL short açar..
Ağbal: Önümüzdeki dönemde dalgalı döviz kuru rejimi uygulaması devam edecek
Ağbal:
-Kurlar serbest piyasa koşullarında arz ve talebe göre oluşacak, TCMB kurların yönünü belirleme amaçlı döviz alım ve satımı yapmayacak
-Döviz arz ve talep gelişmelerini yakından takip edeceğiz
Ağbal:
-Para politikasının etkinliği ve finansal istikrar açısından döviz rezervlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz
-Rezerv biriktirmeye yönelik araçlar uygun bir şekilde kullanılacak
Ağbal: TCMB olarak fiyat istikrarı yolunda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz
Ağbal: Enflasyonla mücadele için bütüncül yaklaşımın öneminin farkındayız
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ağbal:
- Risk primlerinin aşağı gelmesini, özellikle fiyat istikrarı ile enflasyonun düşüşünü gören vatandaşların ters dolarizasyonu başlatmalarını bekiyoruz
- Piyasada oluşacak döviz arzı gelişmeleri TCMB'nin döviz alımlarının önünü açacak
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Avrupa’da Türk dezenfektan alarmı
AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi, bir Türk firmanın ürettiği el dezenfektanında tehlikeli oranda metanol tespit edildiğini ve Avrupa çapında 140 bin litre dezenfektana el konduğunu bildirdi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...larmi-6169433/
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bütün haltı karıştırıyorlar, sonra iki kişiye fatura kesiliyor ( nasıl faturaysa, mahkeme yok- ceza yok . belki de bilmediğimiz mükafat var ) yeni yüzler ekrana çıkıyor süslü konuşmalarla ekonomi anında coşuyor. Batılı gerzekler neden yıllarca bilimle uğraşıyorlarsa, bizim taktiği uygulasalar her daim çalışmadan refah içinde yaşarlar.
Piyasa dedikleri şey zaten sömürenler topluluğu. O halde halkın fakirleşmesi mi, kendi kazançları mı diye sormanın anlamı yok.
Yer İmleri