Sayfa 147/814 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247647 ... SonSon
Arama sonucu : 6507 madde; 1,169 - 1,176 arası.

Konu: TRNSK - Transtürk Hold.

1. benim anladığım "siz salak mısınız böyle başvuru mu olur, kayıtlı sermaye tavanı süreniz bile dolmuş, bir de sermaye azaltımı yapsanız bile sermaye artırımı için halka arz yapman gerekir diyor...

2. Yani iyi mı kötü mu ? Tercüme lütfen

Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Ereğli yani

Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. TRANSTÜRK HOLDİNG A.Ş.
    Elit Residence 19 Mayıs Mahallesi
    Dr. İsmet Öztürk Sokak No: 17 Kat: 16 Daire: 40
    Şişli/İSTANBUL

ilgi a--IG Ventures Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’nin 29.06.2016 tarihli yazısı (Genel
    Evrak: 29.06.2016-14199),
    b--Kurulumuzun 20.12.2016 tarih ve 13675 sayılı yazısı,
    c--Şirketinizin 12.04.2017 tarihli yazısı (Genel Evrak: 13.04.2017-9659).

IG Ventures Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’nin (IG Danışmanlık) ilgi (a)’da kayıtlı
    yazısı ile, taraflar arasında imzalanan 27.06.2016 tarihli Hisse Devir Protokolü çerçevesinde,
    Şirketinizin 26,47 TL nominal değerli 2.647 adet B Grubu hissesi ile 9,00 TL nominal değerli 900 adet
    A Grubu hissesinin, IG Danışmanlık tarafından devralındığı ve söz konusu devir neticesinde
    Şirketinizin yönetim kontrolünü sağlayan paylara sahip olunduğu ifade edilerek Kurulumuzun II-26.1
    sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği’nin (Tebliğ) ilgili hükümleri uyarınca IG Danışmanlık için Şirketinizin diğer
    ortaklarına zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğü doğduğu ancak Şirketinizin finansal güçlük
    içinde olduğu ve pay devrinin Şirketinizin mali durumunu güçlendirmeye yönelik finansal yapılandırma
    çalışmalarının bir sonucu olarak ortaya çıktığı belirtilmiş ve Tebliğ’in 18’inci maddesinin 1’inci fıkrasının
    (a) bendi uyarınca, Şirketinizin diğer ortaklarına pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muafiyet
    talep edilmiştir.

IG Danışmanlık’ın pay alım teklifinden muafiyet talebinin görüşüldüğü Kurulumuzun 09.12.2016
    tarih ve 34/1205 sayılı toplantısında diğer hususların yanı sıra IG Danışmanlık’ın anılan talebi olumlu
    karşılanmış ve alınan karar Kurulumuzun ilgi (b)’de kayıtlı yazısı ile IG Danışmanlık’a bildirilmiştir. İlgi
    (b)’de kayıtlı Kurulumuz yazısında ayrıca en geç bir ay içerisinde ne kadar tutarda sermaye artırımı
    yapılacağı, planlanan tahsisli sermaye artırımından elde edilecek fonların planlanan kullanım yerleri ile
    Şirketinizin gelecekteki üç yıllık faaliyet projeksiyonunun kamuya açıklanması, anılan yazımızın IG
    Danışmanlık’a tebliğinden itibaren en geç iki ay içerisinde ise IG Danışmanlık yönetim kurulunun
    26.11.2016 tarih ve 2016/6 sayılı yönetim kurulu kararı doğrultusunda Kurulumuza iletilen beyan ve
    taahhüdü çerçevesinde, Şirketinizin sermaye azaltımı ve IG Danışmanlık’a tahsisli nakit sermaye
    artırımı işlemlerine ilişkin sürecin başlaması amacıyla Kurulumuza başvurulması gerektiği IG
    Danışmanlık’a bildirilmiştir
    Bu defa ilgi (c)’de kayıtlı Şirketiniz yazısında özetle 31.03.2017 tarih ve 2017/5 sayılı yönetim
    kurulu toplantısında, Şirketinizin 31.12.2016 tarihli bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarına
    göre 110.540.093 TL geçmiş yıl zararı ve 796.776 TL tutarında dönem zararı olması nedeniyle bilanço
    açığının bulunduğu ifade edilerek;

*Söz konusu bilanço açığının 18.323.283,89 TL’lik kısmının Şirketinizden herhangi bir fon çıkışı
    olmayacak şekilde sermayenin azaltılması yoluyla kapatılmasına ve çıkarılmış sermayenin
    25.623.283,89 TL'den 7.300.000 TL’ye azaltılmasına,
    *Sermaye azaltımı ile eşanlı olarak %100 oranında sermaye artırımı yapılmasına, artırılan
    sermayenin mevcut B grubu pay sahiplerinin yeni pay alma hakları kısıtlanarak 1 TL nominal
    değerli pay için 1 TL’den tahsisli olarak IG Danaışmanlık’a satılmasına,
    *Pay Tebliği’nin 19’uncu maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında Şirketinizin diğer ortaklarına 1
    TL nominal değerli pay için 0,62 TL’den pay alım teklifi yapılmasına,
    karar verildiği belirtilmiş olup, söz konusu işleme ve ilgili esas sözleşme değişikliklerine
    Kurulumuz tarafından onay verilmesi talep edilmektedir.

Bilindiği üzere, VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin (Pay Tebliği) ‘Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye
    azaltımı’ başlıklı 19’uncu maddesinin ilk fıkrasında payları borsada nominal değerinin altında işlem
    gören ortaklıkların bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapabileceği, yapılacak
    sermaye azaltımı ile münhasıran bilanço açığının kapatılacağı, sermaye azaltımına konu tutarın,
    yapılacak sermaye azaltımı sonrasında hesaplanacak payların düzeltilmiş borsa fiyatının payların
    nominal değerinin yüzde yirmisini aşmayacak şekilde belirlenmesinin zorunlu olduğu ve bu hususa
    uyulmadan yapılacak başvuruların Kurulca işleme alınmayacağı ifade edilmektedir.
    Şirketinizin ilgi (c)’de kayıtlı başvurusuna konu 18.323.283,89 TL tutarındaki sermaye azaltımı
    sonrasında 1 TL nominal değerli payın düzeltilmiş borsa fiyatı yaklaşık 1,75 TL olacağından;
    18.323.283,89 TL tutarında planlanan sermaye azaltım tutarının Tebliğ’in 19/1 maddesine uygun bir
    şekilde revize edilmesi gerekmektedir.
    Diğer taraftan, sermaye azaltımı ve eşanlı sermaye artırımının düzenlendiği Pay Tebliği’nin
    19’uncu maddesinde, sermaye azaltımı ile birlikte eşanlı sermaye artırımına karar verilmesi durumunda
    söz konusu sermaye artırımının halka arz yoluyla gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Bu
    çerçevede, Şirketinizin gerçekleştirmeyi öngördüğü sermaye azaltımı ve eşanlı tahsisli sermaye artırımı
    işleminin Tebliğ’in söz konusu maddesi kapsamında gerçekleştirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, Kurulumuza iletilen ve tadil edilmesi planlanan Şirketinizin esas sözleşmesinin
    ‘Sermaye’ başlıklı 8’inci maddesinden anlaşıldığı üzere Şirketinizin 200.000.000 TL tutarındaki kayıtlı
    sermaye tavanının geçerlilik süresi 2014 yılında dolmuştur. II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi
    Tebliği’nin 6’ncı maddesinin ikinci fıkrasında;
    “Kurulca izin verilen kayıtlı sermaye tavanı, iznin verildiği yıl da dâhil olmak üzere beş
    yıllık süre için geçerlidir. Ortaklık esas sözleşmesinde belirtilmesi gereken bu sürenin
    hesaplanmasında takvim yılı esas alınır. Belirlenen sürenin sonunda izin verilen kayıtlı sermaye
    tavanına ulaşılamamış olsa dahi, yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için
    daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Kuruldan izin almak suretiyle
    yapılacak ilk genel kurul toplantısında yeni bir süre için yetki alması zorunludur. Bu yetkinin
    süresi beş yıllık dönemler itibarıyla genel kurul kararıyla uzatılabilir. Söz konusu yetkinin
    alınmaması durumunda bu ortaklıklar yönetim kurulu kararıyla sermaye artırımı yapamaz.”
    ifadeleri yer almakta olup, mevcut kayıtlı sermaye tavanının süresi dolduğu ve Kurulumuzdan yeni
    bir tavan tutarı için henüz izin alınmadığı dikkate alınarak Şirketinizin yönetim kurulu kararı ile sermaye
    artırımı yapamayacağı anlaşılmaktadır.

Bu çerçevede, ilgi (c)’de kayıtlı başvurunuz yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde
    Kurulumuzca işleme alınmamış olup, konu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda ivedilikle özel
    durum açıklaması yapılması gerekmektedir. Öte yandan Kurulumuzun 09.12.2016 tarih ve 34/1205
    sayılı kararı çerçevesinde Şirketinizin sermaye azaltımı ve/veya IG Danışmanlık’a tahsisli nakit sermaye
    artırımı işlemlerine ilişkin sürecin başlaması amacıyla ilgili mevzuata uygun bir şekilde ivedilikle
    Kurulumuza başvurması gerekmekte olup, aksi takdirde Şirketiniz ve/veya sorumlular hakkında
    Kurulumuzca gerekli işlemler tesis edilebilecektir.
    Bilgi edinilmesini, gereğini ve işbu Kurulumuz yazısı hakkında IG Danışmanlık'ın
    bilgilendirilmesini rica ederim.
    Tanrı TÜRK'ü korusun ve yüceltsin.

5. eşleşme tavan 261 403 lot bekleyen var
    Tanrı TÜRK'ü korusun ve yüceltsin.

Air Guest
    Ben bile birşey anlamadım iyi mi kotu mu bilemedim asla ytd

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Azaltım sonrasındaki düzeltilmiş fiyat başvuru koşullarıyla 1,75 ediyor bu da tebliğdeki nominal değerin % 20 sinden bile fazla diyor spk, azaltım miktarını buna göre düzeltmeleri gerekir benim anladığım, zaten azaltma ile pay sayısı da aynı kalmıyor ki fiyat artınca aynı oranda pay sayısı düşüyor...

8. Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı
    MADDE 19 – (1) Payları borsada nominal değerinin altında işlem gören ortaklıklar bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapabilir. Yapılacak sermaye azaltımı ile münhasıran bilanço açığı kapatılır. Sermaye azaltımına konu tutarın, yapılacak sermaye azaltımı sonrasında hesaplanacak payların düzeltilmiş borsa fiyatının payların nominal değerinin yüzde yirmisini aşmayacak şekilde belirlenmesi zorunludur. Bu hususa uyulmadan yapılacak başvurular Kurulca işleme alınmaz.

Sayfa 147/814 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •