Sayfa 149/193 İlkİlk ... 4999139147148149150151159 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 1,185 - 1,192 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by epikur Yazıyı Oku
    Dostum eline sağlık. Haklısın.
    Evet, son çeyrek satışları 15 milyondan 41 milyona fırlamış... zannedersem bu tohum satışları işi başlamış. Böylece dediğin gibi son çeyrek artık zarar yazmalardan, kar yazmaya geçmiş. 2017 hbk si 54 kuruştan 65 e fırlamış. FK da düştü...haliyle son 2 günkü artışlarla.
    İlk çeyrek beklentin nasıl? Ben 120-125 satış olmasını bekliyorum. Karlılık oranı 25-26% gibi dersek, 30-32 milyon arası gayet rahat gözüküyor. (2017 2Ç, bu 27 idi). Bu rakamlar kaydırılmış...52-54 milyon= 70 kuruş karlara denk geliyor. Ne dersin? Tahminim iyi mi... fazla iyimser mi?
    Ayrıca 2018/2. çeyrekte de beklenebilecek benzer oranda bir yükselişle...90 mil satışlar ve 22% kar oraniyla...artı 20 milyon kar gözüküyor. (2017 2Ç, bu 17 idi) Böylece 55-57 mily. oluyor. Yapar 72.5-75 kuruş hbk... FK 12 ile 9,00 tl ve FK 14 ile 10,50 TL olması gayet muhtemel...6 ile 9 ay içerisinde gibi kısa bir vadede, ki o fiyatlarda bile satış için bir neden yok... bu yoklukta portföyde olması gereken temel taş oldu yani. Soda, Ereğli, Aygaz ve Tüpraşın yanına ek bir evladiyelik şirket elzemdi.
    FK 8 lerden (2017 başı, ortası gibi) ....14 lere fırladı diye son aylar azaltmıştım ama....malum 10 üzeri FK lara hiç tahammülüm yok, eğer hbk fırlamıyacaksa...ama hata yapmışım. Satışlar da, karlar da yükseldi ve halen yükseliyor. Portföyümde yine artırmaya başladım bugünden itibaren.

Bir zamanlar, 4-5 sene evvel falan galiba, che big vardı...bu kağıdın hastasıydı. umarım tutuyordur halen elinde. O zamanlar fk hep 6-7 arası gider gelirdi... 1,50- 2 TL arası gibi hep toplardık...kulakları çınlasın o dostumun da.

Teşekkürler abi değerli katkıların için.

2018 ilk çeyrek için 120 - 125 milyon TL arası ciro ve 30-32 milyon TL arası net kar rakamı zaten şirketin olağan artışlarını yansıtan bir performans olur ve gayet makul beklentiler olarak değerlendirilebilir. Ama daha yüksek ciro veya daha yüksek kar marjı ile 30-32 milyondan daha yüksek bir kar rakamı gelebileceğini düşünüyorum. 2017 yılında yaşanan hisse fiyatı yükselişinin karşılığı da zaten 2018 de daha yüksek beklentilere işaret ediyor bence. Bu yüzden ciro ve karlılıkta olağan artışlardan daha yüksek artışlar olması gerek bence

Che big boş durmuyor abi, büyüme hikayesi olan şirketleri ayıklayıp ortak oluyor sürekli, güzel de yapıyor bu işi
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by epikur Yazıyı Oku
    Dostum bir de Tupraş'ta tahminine ihtiyacım var.
    14- 15 milyar arası bir satış rakamı altı mümkün değil gibi?
    7% karlılık oranı ile 1 milyar kar yapıyor son çeyrekte Ama maliyetler tabiki çok oynak. 2016 da ilk çeyrekte 1,3% ve 2. çeyrek 4% ü görmüş...net kar oranı..geçici olarak. Yani 400 ile 600 milyon TL karda mümkün gibi gözüküyor. Petrol piyasasını bilen ve düzgün bir tahmin yapabilen var mı acaba? Aracı kurum veya analistler de olabilir?
    Kaydırılmışlarda beklentim.... 54 milyar satışlar ve 8% gibi kar oranıyla...4.3 milyar 2017 kar gayet rahat gözüküyor...bana göre.
    17,20 Tl hbk yapar 250 mio senet sayısı ile. 6,40 gibi çok düşük bir FK. Portföy büyütmek için kaçmaz bir fırsat. ne dersin?
    Abi TUPRS için son çeyrek ciro olarak 15 milyar civarı bence de makul görünüyor fakat kar marjı konusunda senin %7 beklentin biraz düşük gibi geldi bana, daha önceki yıllarda son çeyreklerin kar marjları yılın en yüksek çeyreksel dönemleri olmuş, tamam bu sene akdeniz marjlarının düşük kaldığını biliyoruz ama yine de 7 den daha büyük gelme ihtimali var bence. Tabi ki 7 veya daha düşük gelse bile seninde belirttiğin gibi bu kötümser beklentiyi zaten büyük oranda fiyatlamış gibi. Çünkü yine belirttiğin gibi F/K oranı uzun yılların band aralığına göre diplerde zaten. Hisse fiyatı portföy büyütmek için bence de fırsat sunuyor.
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

3. Erbos için küçük bir yorum rica edebilirmiyim teşekkurler

4. Yalın hocam bir tavsiyeye ihtiyacım var. Bir temel analiz programı abone olmak isityorum, piyasada fastweb, stockkeys vb ler var. Rica etsem bir tane önerebilirmisiniz?

Teşekkürler

5. Yalın bey gerel sormuştum ortavade incimi diye analiz yaparmisiniz size zahmet.

6.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Abi TUPRS için son çeyrek ciro olarak 15 milyar civarı bence de makul görünüyor fakat kar marjı konusunda senin %7 beklentin biraz düşük gibi geldi bana, daha önceki yıllarda son çeyreklerin kar marjları yılın en yüksek çeyreksel dönemleri olmuş, tamam bu sene akdeniz marjlarının düşük kaldığını biliyoruz ama yine de 7 den daha büyük gelme ihtimali var bence. Tabi ki 7 veya daha düşük gelse bile seninde belirttiğin gibi bu kötümser beklentiyi zaten büyük oranda fiyatlamış gibi. Çünkü yine belirttiğin gibi F/K oranı uzun yılların band aralığına göre diplerde zaten. Hisse fiyatı portföy büyütmek için bence de fırsat sunuyor.
    Dostum, sağ olasın. 2016 son çeyrek 10.7 milyar hasılat ile 800 milyon gelmişti, yani 7,5% gibi.
    2017 son çeyreği 1.05 milyar açıklarsa (7% ile) öp te başına koy derim. Piyasa tahminlerde son çeyrekte 780 milyondan bahsediyor, yani 5% bir karlılık oranı gibi. Bu da 2017 için ancak 4,1 milyar kar rakamı yapar.
    Malum sadece yabancı para yükümlülükleri 17 milyar TL ile had safhada. (yabancı para varlıkları 3.5 milyar tl gibi)
    Tüm borçları 27 milyar TL, (gerçi 9.5 milyarı ticari ama yinede)...10 milyar öz varlıklara karşı.
    Pek iç açıcı değil olay. Aslında temettü falan da dağıtamaz bu borç yükünün altında kıvranırken. Ama alışkanlık gereği yine en azından 1.5 -2 milyar TL dağıtırlar diye düşünüyorum. Daha fazlası artık bana türk telekomu hatırlatır.
    Sanırım bilançoyu bekleyip karar vermek en mantıklısı şu anda.
    Nakit akış tablosunu görmek isterim. 4 milyar üzeri gösterilecek olan kardan nakit ne kadar kalıyor.
    Rahat olmamın tek nedeni maliyetlerimin 2011-2012 senelerinden olması.

7.  Alıntı Originally Posted by özmen Yazıyı Oku
    hocam tuprs birkaç önce büyük ölçekli bir yatırım amacıyla borçlanmıştı, ayrıca şirket genel müdürünün de bu yönde açıklamaları oldu, ve takip ettiğim kadarı ile nasıl bir yatırım yapıp ne zaman başlayacağı ve biteceği henüz belli değil...
    Şirket beklendiği gibi büyük ölçekli bir petrokimya yatırımına giderse 3-5 sene karlar düşük gelebilir, temettüler düşebilir..
    böyle bir durumda stratejiniz nasıl olur acaba?
    tşk..,syg.
    Dostum, son devasa RUP yatırımı yeni bitmişti...borçlar tavan yaptı. Yeni büyük bir yatırım hamlesini duymamıştım. Kaynak verebilir misiniz lütfen. Şirketin şu an bile temettü vermesi mantıklı değil. Karının büyük payını borç geri ödemesinde kullanılacak diye düşünüyorum. 2 gün sonra gelecek bilançoda kısa vadeli borçların tutarını görebileceğiz. Gösterilen kar rakamını yiyebilir sanki.

8. CEMTAŞ'ı da analiz edebilirmisiniz? Bilanço gelecek vaadediyormu? Bir ERBOS gibi olur mu?

Sayfa 149/193 İlkİlk ... 4999139147148149150151159 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •