Sayfa 155/1023 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Trade yerine uzun vadede (5 yıl) yüksek getiri sağlayan eurobond fonlarını tercih ediyorum. Tefas.gov.tr’den bunlara bakılabilir. Kardan %10 stopajı düştüğünüzde dahi, iyi yönetilenleri, usd’nin üstünde getiri sağlıyor. Her ay bir miktar alım yapıp biriktirmeye çalışıyorum. Bozdurmak isterseniz 3 günde hesaba geçiyor, biraz beklemeniz gerekiyor. Devletlerin veya şirketlerin usd veya euro cinsinden çıkardıkları borçlanma kağıtlarına yatırım yapıyor. Yani vadeli döviz gibi ama dediğim gibi, iyi yönetilenleri, vadeli dövizin üstünde getiri sağlıyor.

Walla dünyanın her yerinde tasarrufçuyu dövüyorlar..kuralları değiştiremeyeceğimize göre, uzun vadeli düşünmek ve azla yetinmek önemli..kuralları mecburen değiştirmek zorunda kaldıklarında, doğru yerde iseniz sorun olmaz bence..uzun vadede alacağınızı yine alırsınız..Yok enflasyon şu kadar arttı ama dolar yerinde saydı vb. , boş işler şimdilik..

Ha ben uçar kaçarım, arı gibi sokarım, karımı alırım diyorsanız o başka..

3. Ethereum açığa satsan köşe olmuştun Enki. Dünya parası diyor ya Erkin Şahinöz. Aylardır flood yapa yapa ZikCoin leri zirveden çok iyi pazarladı küçüklere. https://twitter.com/ErkinSahinoz

Ethereum un piyasa değeri zirvede iken 138 milyar$ ediyordu. Şimdi 34 milyar$ ediyor. bu mu lan dünya parası Erkin Şahinöz? erittin sermayeyi. senin yüzünden iflas etti millet.

ne çektiysek çok bilmiş pazarlamacı ekonomistlerden çektik. öpüldünüz KY ler. Helal...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla dünyanın her yerinde tasarrufçuyu dövüyorlar..kuralları değiştiremeyeceğimize göre, uzun vadeli düşünmek ve azla yetinmek önemli..kuralları mecburen değiştirmek zorunda kaldıklarında, doğru yerde iseniz sorun olmaz bence..uzun vadede alacağınızı yine alırsınız..Yok enflasyon şu kadar arttı ama dolar yerinde saydı vb. , boş işler şimdilik..

Ha ben uçar kaçarım, arı gibi sokarım, karımı alırım diyorsanız o başka..

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    "Dolar para kazandırmıyor ancak elindekinin değerini korumayı sağlıyor" sözüne büyük ölçüde katılıyorum.
    Bunu aşabilmek için trader olmak, bu işi iyi becerebilmek gerek.
    Kendimden örnek vereyim:
    2017 Mart-Eylül arası ortalama 3.58 maliyetle dolar toplamıştım. Kasım 2017'deki çıkışta birazını satıp ocak-şubat 2018'de 3.80 civarından yerine koydum, şimdiki çıkışta da 3.9 civarlarından yine birazını sattım. Yani trade işini de biraz becerebiliyorum.
    Bunlara rağmen şu an elimde olan doların ortalama maliyeti 3.6 ve ortalama vadesi de dokuz ay, yani %9 enflasyon farkı koyunca 3.92 gerçek maliyetim. Kur da aşağı yukarı burada. Biraz trade edebilmeme rağmen ancak enflasyona paralel getiri elde edebilmişim. Gerçek kazanç için ya daha iyi al sat yapabilmek, ya da alım yerini daha dipten tutturmak lazım.
    Alsat hem riskli hem stresli.
    Terste kaldın mı hasta olursun.
    2014 sonu hafiften girmiştik dolara. Fiyat 2.40 falan.
    Hiç satmadan elde tutunca getirisi 3 yıl 3 ayda % 65 civarı. (faizsiz)
    Pinpon topu enflasyonunu ve TL faizini tokatlıyor, gerçek enflasyon kadar getirisi oluyor.
    Velhasıl önemli olan düşükten almak.
    O sıralar dolar almak kimsenin aklından bile geçmezdi. Dolar alana enayi gözüyle bakılırdı.
    Hani ülkenin geleceği çok parlaktı ya, o sebeple.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    geriye doğru okudum. çoğu kişi al-sat zor iş diyor. ben aldım kalsın diyorum. zaten beceremem alıcam satacam. bu yoğunlukta para dolarda mı TL'demi unuturum bile. ya şaka gibi laflar işitiyorum esnaftan. dolar bile 4 TL %25 zam yaptım ne demek. varın gerisini siz düşünün.

6. Para betoncular sayesinde inşaata heba edilmiş.

grafik Mahfi Eğilmez den.

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Dolar 5 TL olduğunda da, büyük bir ihtimalle, o orta halli arabayı gene alamayacaksın.

Dolara yatırım kurun yükselmesiyle para kazandırmaz insana.

Bunu bilmiyor musun?
    Sn.Bora Yaşar enflasyonun 0 (sıfır) olduğu koşullarda kur artisindan para kazandık diyebilirmiyiz.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Notlarıma baktım da, geçen yıl Ocak ayının 12. sinde 3,90 dan sattığım doları, haziran ayının 5. nde anca 3,50 den satabilmişim.

Yukarıdaki fıkra temelinde....

Ne dünya geçen yıl ki dünya, ne de Türkiye...

Finansal , diplomatik, sosyal olarak çok farklı noktadayız.

4,03 leri görüp de şimdilik (!) dönen dolar kuru, insana bir çok şey düşündürüyor.

Bizim aracı kurumun yetkilisiyle konuştum.

Bizim baktığımızdan çok farklı bakıyorlar dolara.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.Bora Yaşar enflasyonun 0 (sıfır) olduğu koşullarda kur artisindan para kazandık diyebilirmiyiz.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hemen her şeyin dolara endeksli olduğu ülkemizde kur artarken enflasyonun artmaması olası değil.

Tümüyle teorik olmuş.

Ama öyle bir ülke bulursanız olabilir...

Sayfa 155/1023 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •