Sayfa 157/215 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 1,249 - 1,256 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by peneskertli Yazıyı Oku
    Faydali bilgiler var. Tesekkurler. Fakat getiri utopik geldi.
    Sayın penersketli ;

testleri yaptığım program ilk denemelerinde çok çok daha yüksek getiriler veriyordu (detaylarla sizi sıkmayayım). Daha sonraki dönemde Yaşar Erdinç'in önerileri sonucunda sizin de okuduğunuz sonuçlar ortaya çıktı, bu sonuçlar test edildiği dönemde elde edilen manuel sonuçlarla da uyumludur.

Yaşar Erdinç'in programa katkıları halen devam etmektedir.

2. [QUOTE=DRİZM;824619]
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Borsaya yatırım yapmaya karar veren kişi ne yapmalıdır ?

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=6549&page=13 sayfadaki 104 nolu ileti ve sonrasında yapılan LIDFA ve ilerleyen sayfalardaki diğer hisselerin analizlerine bir göz atınız.

Kafa karışıklığını gördünüz mü ? Aynı verilere bakarak Hisseyi almış olanlar â��süper, geleceği parlak, fiyatı ucuzâ� derken, hisse sahibi olmayanlar â��amaâ�¦,fakatâ�¦, almalı mı? Bir de tekniğe bakalımâ� veeeâ�¦â�¦ sonuç olarak kafa karışıklığı . 1 hisse için bu analizi yapmak için harcanan zamanı bir de incelenmesi gereken diğer hisselerin sayısıyla çarpın. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve şu soruya cevap verin : â�� Borsaya yeni katılan birisi böyle bir analizi yapabilecek duruma gelebilmek için kaç yılını harcamalıdır ? (Yaşar Erdinç 4,5-5 yıl diyor). Peki bu kadar analiz sonunda %100 getiri garantisi var mı? â��AL-TUT-BİRİKTİRâ� stratejisinden daha iyi bir getiri vaat ettiğini gösteren bir veri var mı? Aldığım risk nedir? Aldığım riske karşı ne kazanacağım?

Ya da bu arkadaş internette benim yazdıklarımdan etkilenip Yaşar Erdinçâ��ten konuyla ilgili 3 günlük bir eğitim almaya karar verebilir; Yaşar Erdinçâ��in 30 yıla yaklaşan tecrübesinden, eğitime katılan diğerlerinin birikimlerine dayanarak sordukları soruların yanıtlarından yararlanarak 4,5 yıllık eğitim dönemini atlayabilir. Uygulayacağı formülün mesela %70 işlemde kazanç, %30 işlemde kayıpla sonuçlandığını, ortalama %7 kazanıp, % 5 kayıp yarattığını ; işlemlerinin standart sapmasının %8 olduğunu; sharpe oranı, beta, k-ratio vb. risk değerlendirme oranlarını ve ne anlama geldiklerini öğrenebilir. Ve vakit kaybetmeden yatırım yapmaya başlayabilir, işlemlerini yaparken bir yandan da, eğer isterse, kendini geliştirebilir.

Hem diyelim ki temel analizi öğrenmeye karar verdim, Yaşar Erdinçâ��ten daha iyi temel analiz yapabilir miyim? (FASWEB MALİ ANALİZ programını excelde, evde kendi başına yazan Yaşar Erdinçâ��ten bahsediyorum). Yani bu iş temel analiz bilmekle olsaydı Yaşar Erdinç 600 TLâ��ye eğitim verir miydi?

Mantıklı olmak lazımâ�¦â�¦.

GELDİĞİMİZ NOKTADA BİR "KONU ÖZETİ" YAPMAK İSTEDİM....

BİST TÜM 10 HİSSE için çalıştırdığımız formül bugün baktığımızda %24.500 civarı bir getiri sağlamış. Eğer formüldeki hisse adedini 5'e düşürürsek getirimiz % 32.800'e yükselir. Aynı formülün bir de getirisi % 53.500 olan bir şekli var ki onu sistemi kullanmaya karar vermiş, başlama aşamasında olanlara söylüyorum.

DİĞER YAZILARIM VE KİTAP ÖNERİLERİM İÇİN :

http://www.formulanaliz.com/
    Bende baslamayi dusunuyorum % 53500 luk kriterleri soylerminiz.
    twitter/borsasihirbazi

3. [QUOTE=peneskertli;1609872]
    Bende baslamayi dusunuyorum % 53500 luk kriterleri soylerminiz.
    yapacağınız şey BİST TÜM den (TAŞ-TOPRAK +FİNANS/BANKA/LEASİNG/FACTORİNG/HOLDİNG) ENDEKSLERİNDEKİ HİSSELERİ ÇIKARMAK VE kalanları TV ne göre sıralayarak ilk 5 tanesinden PARASAL OLARAK EŞİT MİKTARLARDA ALMAK ve HER 3 AYDA BİR BU İŞLEMİ TEKRARLAMAK...

Bu sistemin getirisi, bugün baktığımda, %60.350'ye ulaşmış.... Başlayıp başlamamak tamamen sizin kararınız olmalı....

Bol kazançlar dilerim.

[QUOTE=DRİZM;1610434]
     Alıntı Originally Posted by peneskertli Yazıyı Oku

yapacağınız şey BİST TÜM den (TAŞ-TOPRAK +FİNANS/BANKA/LEASİNG/FACTORİNG/HOLDİNG) ENDEKSLERİNDEKİ HİSSELERİ ÇIKARMAK VE kalanları TV ne göre sıralayarak ilk 5 tanesinden PARASAL OLARAK EŞİT MİKTARLARDA ALMAK ve HER 3 AYDA BİR BU İŞLEMİ TEKRARLAMAK...

Bu sistemin getirisi, bugün baktığımda, %60.350'ye ulaşmış.... Başlayıp başlamamak tamamen sizin kararınız olmalı....

Bol kazançlar dilerim.
    sn drizm, 3 ay da bir değilde ayda bir, hafta da bir analiz yapılıp portföy yenilense performans nasıl değişiyor?
    analizi 1. aydan başlayarak değilde, 2. aydan başlayarak her 3 ayda bir yapsak performans nası etkileniyor?
    en yüksek temettü verimi hesaplaması nasıl yapılıyor? 2018 yılındayız , lakin geçen senenin temettü verimini kullanıyoruz(2018 belli değil?. bu yılın temettü verimliliği ne zaman kullanılacak? yönetim kurulu kararından sonra mı, genel kuruldan sonra mı yoksa paralar hesaba geçtikten sonra mı?

5. Sayın şef;

1- TV ile yaptığınız sıralama sisteminin en iyi getirileri 3 aylık dönemlerde elde ediliyor. Fakat formülünüzü 152. sayfa/1213 nolu iletide bahsettiğim kriterler vb. oluşturacaksanız aylık alım sistemindeki getiriler daha iyi.

2- İstediğiniz tarihten başlayabilirsiniz, getiriler belirlediğiniz tarihten sonrası için hesaplanır.

3- Temettü hesaplanması/zamanlaması vb. ile ilgili sorularınız için 2 yöntem var :

a- queenstocks programını belirlediğiniz tarih ve izleyen 3'er aylık dönemlerde çalıştırırsınız, hesaplama ve hisse seçimini program otomatik olarak yapar.

b- internetteki açık kaynaklardan yine belirlediğiniz tarihteki en son veriler ne ise onlardan yararlanarak 5 adet hisse seçerek sistemi uygularsınız.

Yani HİSSE ALIM TARİHİ GELDİĞİNDE TV NE İSE ONA GÖRE İŞLEM YAPIYORUZ. Diyelim ki bir hisse 2. ayda yeni dönem için temettü VERMEYECEĞİNİ açıkladı ama sizin portföyünüzde çıktı... Bu durumda gelecekte vermeyeceği temettüye BAKMAKSIZIN hisseyi portföyünüze dahil edeceksiniz. (en azından testler bu mantıkla yapılıyor).

6.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Şimdi bir yol ayrımındasınız (ben değilim); size 2 ampirik bilgi vereyim :

Ben bizzat kendim 2016 ekim ayında Yaşar Erdinçin verdiği temel analiz eğitimine katıldım. Kendisi o eğitimde katılımcılara 3 adet formül verdi; quenstocksu 2012den beri kendi yatırımlarında bilfiil kullandığını, verdiği formüllere ait testleri bizzat tek tek elle kontrol ettiğini söyledi. Eğitimleri bu yılın mayısına kadar devam etti, sanırım bu yıl da ekim gibi bir eğitim açarsa yine katılacağım.

Kendi yöntemimi anlattım; ben bir tarihte formülü çalıştırıyorum, bulduğum hisseleri alıp işlemlerimi Excel tablosunda izliyorum. Bizzat 2014 sonlarından bugüne kadar aktif kullanıcısıyım, eğer inanırsanız söyleyeyim, başlangıç paramı %600 civarı arttırmışım.

Sonrası herkesin kendi kararı.

Bol kazançlar dilerim.
    peki sonuç programın sonucuyla aynımı
    twitter/borsasihirbazi

7.  Alıntı Originally Posted by peneskertli Yazıyı Oku
    peki sonuç programın sonucuyla aynımı
    program verileri biraz daha iyi idi o tarihte, çünkü ben her zaman tam kapanış fiyatından alım-satım yapamamışım. Son düzeltmelerle bundan sonraki dönemde getiriler BİRBİRİNE DAHA YAKIN olacaktır diye düşünüyorum.

Bir de.... Bu yazdıklarım kendi formülümün uygulamasıyla elde ettiğim sonuçlar... Burada verdiğim formülü hiç uygulamadım, direkt queenstockstan aldığım verileri yazdım.

Sayın şef;

1- TV ile yaptığınız sıralama sisteminin en iyi getirileri 3 aylık dönemlerde elde ediliyor. Fakat formülünüzü 152. sayfa/1213 nolu iletide bahsettiğim kriterler vb. oluşturacaksanız aylık alım sistemindeki getiriler daha iyi.

2- İstediğiniz tarihten başlayabilirsiniz, getiriler belirlediğiniz tarihten sonrası için hesaplanır.

3- Temettü hesaplanması/zamanlaması vb. ile ilgili sorularınız için 2 yöntem var :

a- queenstocks programını belirlediğiniz tarih ve izleyen 3'er aylık dönemlerde çalıştırırsınız, hesaplama ve hisse seçimini program otomatik olarak yapar.

b- internetteki açık kaynaklardan yine belirlediğiniz tarihteki en son veriler ne ise onlardan yararlanarak 5 adet hisse seçerek sistemi uygularsınız.

Yani HİSSE ALIM TARİHİ GELDİĞİNDE TV NE İSE ONA GÖRE İŞLEM YAPIYORUZ. Diyelim ki bir hisse 2. ayda yeni dönem için temettü VERMEYECEĞİNİ açıkladı ama sizin portföyünüzde çıktı... Bu durumda gelecekte vermeyeceği temettüye BAKMAKSIZIN hisseyi portföyünüze dahil edeceksiniz. (en azından testler bu mantıkla yapılıyor).
    geriye doğru analiz yapılıyor ya, ocak ayında sıralama yaptık diyelim(2017 de verilen temetüye göre yapacak). bu senenin eylül ayına geldiğimizde tekrar analiz yaptığımızda, ocak ayındaki sıralama değişmeyecek mi?(bu kez 2018 temettüsüyle hesaplayacak sanırım)
    aslında ilgimi çekiyor, lakin repaint oluşur diye çekimserim.

Sayfa 157/215 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •