Sayfa 158/637 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Elektrikli arabalar ne kadarda bir bakım istiyor ?
    Üretimi kolaysa çok sayıda üretici çıkma ihtimali var mı ?
    Geleceğin cep telefonu olur mu ?
    Eskiler Nokia'ya döner mi ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Şuan için elektirikli otomobili tam amlamiyla detayıni bilmesemde elektirikli iş makinaları genelde fosil yakıtli is makinalarına göre neredeyse hiç arıza cikarmiyor.Çunku sistem basit elektirik motorlari bataryadan aldıği gücü tekerleklere aktarıyor.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Hocam ben bire bir sektörün içindeyim zaten.Al motoru otuttur demekle araç olmuyor.Ayrıca şunu belirteyim elektirikli araçların fosil yakıtli araçlara göre daha basit bir yapısı var.Ilk etapta üretimin kendi ülkelerinde yapılacağını düşünüyorum.Sonuçta bizim tercih edilme sebebimiz ucuz işcilik.

Al motoru koy derken sektörün içindeyseniz bugün tasarım tamamlansa parçaları üretecek tedarikçilerin hepsi belli olsa.

VP, launch, pilot üretimi vs derken , Ok to Buy fazına 15-18 ayda anca yetişir..

Neyse konu topik dışına kayıyor konuyu kapatıyorum

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Al motoru koy derken sektörün içindeyseniz bugün tasarım tamamlansa parçaları üretecek tedarikçilerin hepsi belli olsa.

VP, launch, pilot üretimi vs derken , Ok to Buy fazına 15-18 ayda anca yetişir..

Neyse konu topik dışına kayıyor konuyu kapatıyorum

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Aynen yazdığınız gibi 1.5 yıldan fazla süruyor bir projenin üretime dönüsmesi.Şuan böyle bir proje malesef yok.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Uzun vadeli yatırımıa gönül vermiş dostlar...tüm dünyada bono ve hisse piyasalarında bir satış dalgası başlangıcında olabiliriz. böyle bir durumda dolartl nin 4,5 liraya, faizlerin %18 lere u-100 endeksinin de 100 bin altına gelme ihtimali var.

çok güzel fırsatlar çıkabilir...özellikle sıfırdan portföy oluşturmayı düşünen, yüklü pozisyon açmayı planlayan arkadaşlar tetikte olsun derim.

önemli not: tüm dünyada çok güzel bir 3. çeyrek geçirildi...bilançolar çok güzel geldi..ve yine tüm dünyada bilanço açıklamaları bitti bitiyor...artık fon yöneticileri noel tatili öncesi karların bir kısmını cebe atmak isteyecektir...temel tarafta çok büyük bir olumsuzluk olmasa da, sadece kar realizasyonu sebebi ile bile olsa ciddi bir satış gelebilir.
    [emoji106] [emoji106] [emoji106] subat marta kadar fiziki parada kalmak fena olmayacak gibi gorunuyor.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by creed345 Yazıyı Oku
    [emoji106] [emoji106] [emoji106] subat marta kadar fiziki parada kalmak fena olmayacak gibi gorunuyor.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Endeks 100 bin altına indiğinde düşüş trendi teyit olacak benim açımdan.

İki önemli kavramdan bahsettim şu ana dek, birisi "grafik pahalı" kavramı, ki bir hisseyi uzun vadeli olarak almam için grafik pahalı olmaması gerekir (ucuz olması da gerekmez, yeter ki grafik pahalı olmasın).

Diğeri kavram ise, portföy hedge i...düşüş trendinin baskın olduğu dönemlerde, portföy büyüklüğü kadar endeks short yaparak portföyün düşüşe karşı koruma altına alınması.

Yeterli ilgi görmeyen bu iki kavramı, ilerleyen günlerde talep gelirse, biraz daha detaylı konuşuruz.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Diğeri kavram ise, portföy hedge i...düşüş trendinin baskın olduğu dönemlerde, portföy büyüklüğü kadar endeks short yaparak portföyün düşüşe karşı koruma altına alınması.
    Elinde 3 ya 4 agirlikli hisse senedi olan birine, endeks short yaparak hedge edin demek size mantikli geliyor mu ?

El insaf.

7. Grafik pahalı kavramını bilmem ama endeks $ bazında 25000 altına gelince hisse bazlı bakınmaya başlamak lazım. 22-23000'lere kadar yolu var bana göre. Bazıları 20000 altı bekliyor. Umarım oralara gelmez. Zira ya dolar patladı demektir yada borsa gereğinden çok manipüle oldu. İkiside çok kötü.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Elinde 3 ya 4 agirlikli hisse senedi olan birine, endeks short yaparak hedge edin demek size mantikli geliyor mu ?

El insaf.
    Gelmese neden önereyim. Ama siz tercih etmeyebilirsiniz. Sizin hisseleriniz endeks düşerken düşmüyordur belki, zaten paylaşmak da istememiştiniz.

Portföy ister 4 hisseden, ister 10 hisseden oluşsun, düşüşe karşı hedge yapılabilir. Ama dediğim gibi, benim hisselerin betası eksidir, yani endeks düşerken değil düşmek, ters korele olarak çıkıyor diyorsanız orası ayrı. Yani portföyünüzdeki hisse sayısından ziyade, hissenin hareket tarzı önemli bu dediğimi yapmak için. Bunu anlamak da gayet kolay, her hissenin betası belli sonuçta.

Sayfa 158/637 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •