Originally Posted by
Gölge
Yakın dönemde bagfs'ta da bir sermaye artırımı oldu. Şu an bir an önce eggub de aynı kararı almalı. Hem bedelli hem bedelsiz sermaye artırımı alarak kasanın nakit ihtiyacı karşılanmalı.
ÇED raporunda limanın uzatılmasının Özkaynaklardan karşılanacağı söylenmiş. Bu yüzden şirket borçlanamaz. Zaten borçlanmak şirkete gereksiz uzun ödemeler doğurur bu da büyümeyi yavaşlatır. Faiz de cabası.
Kısa süre içinde güzel bir sermaye artırımı.
Orta vadede ise limanın değerlemesi ile gübre faaliyetlerini sadece bagfs a aktararak liman şirketine dönüş beklenebilir.
Benim de bir iki yıl önce düşüncem buydu..yani ilerde gübre işinden tamamen çıkarak sadece liman ile meşgul olmasi en doğrusudur...gübre işini tasfiye ettiğinde limanın arka taraflarında kullanabileceği çok büyük arazileri olur..
Sanırım ileride fuul kapasiteye ulaştığında bu ihtimali ciddi olarak dusuneceklerdir..çünkü liman işi dovizle ve çok karlı..
Limanın fuul kapasiteye ulaşması ülkemizin çok iyi ekonomik verilere ulaşması veya o bölgeye yakın büyük yatırımların olması lazım...mesela otomobil fabrikası gibi..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri