Sayfa 163/1024 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,297 - 1,304 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. O faiz geçici 1 aylık bilemedin 3 aylık. Doların ateşi düşünce ilgi alaka azalınca.
    Faiz yine % 12-15 olur.
    Çünkü bankalar fonlandı. Bankalarda sıkıntı zaten yoktu ve ekonomi yönetimi işi daha da sağlama aldı.
    YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Birşey daha dikkatimi çekti ne zaman endex 90K sevyesine geliyor oradan bir olumlu hava pompalanmaya başlıyor İlginç birşey bu kadar tesadüf olduğunu düşünmüyorum...Acaba yabancı malları 90 üstü endex de mi çıkmak istiyor yada bizim meşhur ekip 90 endexe gelince bir şekilde piyasaya olumlu hava vererek zararlarını min da mı tutmak istiyor!!!!!!!!!!!!!!1
    Bence mal çıkılıyor hocam,Bir cisim yaklaşıyor bunu gavurlar da biliyor,bizdeki babalar da, mal çıkılıyor gibi.Arada petkim gibi ağza bir parmak bal ,ondan sonra tüm kağıtlarda servis yapılıyor halka gibime geliyor.Bence ekimde fed her ay 50 milyar dolar parayı kesecek ya orda d*****n kuyruğu kopacak.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sizin yaş biraz genç galiba, 90 lı yılları yaşayanlar bilir.Dolar aynı son 15 yıldaki emlak fiyatı gibiydi.Hep yukarı asla geri adım atıp orada stabilizasyon olmazdı.O iş 2000 ila 2014 arasında yaşandı bitti saygısızca ))))))))))))
    O yıllardaki bankaların durumu ile
    Şimdiki bankaların durumu
    Sizce aynı mı?
    Açığa işlem eskiden serbestti. Ssadecd Bir bono ile 20-30 repo ve ters repo işlemi yapılıyordu.
    Hükümete bu parayı daha yüksek faize satıyorlardı.
    Şimdi ise tam tersi.
    Hükümet parayı swift yapma. Varsa ihtiyacın ben vereyim diyor.

Alıntı Originally Posted by TRON Yazıyı Oku
    O faiz geçici 1 aylık bilemedin 3 aylık. Doların ateşi düşünce ilgi alaka azalınca.
    Faiz yine % 12-15 olur.
    Çünkü bankalar fonlandı. Bankalarda sıkıntı zaten yoktu ve ekonomi yönetimi işi daha da sağlama aldı.
    Yok hocam artık yüzde 12 faiz görülemez.Dolarda da devaülasyon yapıldı,dolar geri gelmez ,bu artık başka bir konsept.Fed faizleri artırdıkça bizde de hem faiz hem dolar yukarı gider.Başka türlü bir matematiğe benim aklım ermez.Kalemini satmamış tüm sağlam ekonomistlerde yakında inanılmaz bir kriz gelecek diyor.Bu bizim dalga daha dünyada pek başlamadı olay.

Cari açık verme lüksü yok memleketin.Cari açık sıfırlanan kadar dolar yukarı gitmek zorunda.

Heval
    Ne düşünüyorsan
    Tersi de
    Eşit oranda doğrudur.
    Zor soru seninkisi.

Gemişe de baksan yine terse düşme ihtimalin var. Şimdiki ortam ve durumu iyi ve doğru incelemek, Hesabı çok çok iyi yapmak, ve doğruyu tahmin etmek gerek.
    Ne desem boş. Doğru cevabı ileride beraber göreceğiz. YTD
    Benim yaşta epey ilerledi , gördüklerim okuduklarım tecrübelerin oluşumu ile hissettikleri mi burada yazıyorum...Para ağırlıklı dövizde , biraz altın var , bir miktar TL ve kayde değer olmayan biraz hisse var...Trendi hangi tarafta görürsem oradakiağırlığı artırıyorum böylece kayıbı sınırlarken paranın alım gücünü korumaya çalışıyorum...

Borsa ayağında 90K de bir MA var orayı kalıcı kırarsa 70K lara rahat sarkarız....Şimdi TL likiditesi azalınca faizin artması normal...Yanlız bankaların döviz yükümlülüklerini sağlayabilmekiçin swap yaptıklarını düşünüyorum...Eğer düşündüğüm şey gerçek ise yakında dövizde sanal değil gerçek alıcılar bankalar olacak ...Bunuda ellerindeki bono-tahvilsatmaya çalışarak yapacaklar ....Yani strateji tutarsa devlet kağıtlarındaki faiz 40-50 lere rahat gelebilir ...Teknik olarak büyük çanağı tamamlama isteğivar ki orasıda %40 faizdir....Kısmet bakalım ................

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bence mal çıkılıyor hocam,Bir cisim yaklaşıyor bunu gavurlar da biliyor,bizdeki babalar da, mal çıkılıyor gibi.Arada petkim gibi ağza bir parmak bal ,ondan sonra tüm kağıtlarda servis yapılıyor halka gibime geliyor.Bence ekimde fed her ay 50 milyar dolar parayı kesecek ya orda d*****n kuyruğu kopacak.
    Yüksek miktarda kim mal çıkıyorsa anlaşılır. Büyük bankaları ve fonlar 2-3 hissede gün Sonu takip etmek yeter sanırım.
    Ekleyeceğiniz bir şey varsa yada ekleyecek olan.....
    YTD

O yıllardaki bankaların durumu ile
    Şimdiki bankaların durumu
    Sizce aynı mı?
    Açığa işlem eskiden serbestti. Ssadecd Bir bono ile 20-30 repo ve ters repo işlemi yapılıyordu.
    Hükümete bu parayı daha yüksek faize satıyorlardı.
    Şimdi ise tam tersi.
    Hükümet parayı swift yapma. Varsa ihtiyacın ben vereyim diyor.
    E londradan dolar alıyor bankalar.Yarın bankalar ver bakalım bana 10 milyar dolar dese misal nerden verecek hükümet.

Sayfa 163/1024 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •