O faiz geçici 1 aylık bilemedin 3 aylık. Doların ateşi düşünce ilgi alaka azalınca.
Faiz yine % 12-15 olur.
Çünkü bankalar fonlandı. Bankalarda sıkıntı zaten yoktu ve ekonomi yönetimi işi daha da sağlama aldı.
O faiz geçici 1 aylık bilemedin 3 aylık. Doların ateşi düşünce ilgi alaka azalınca.
Faiz yine % 12-15 olur.
Çünkü bankalar fonlandı. Bankalarda sıkıntı zaten yoktu ve ekonomi yönetimi işi daha da sağlama aldı.
YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
![]()
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
![]()
Bence mal çıkılıyor hocam,Bir cisim yaklaşıyor bunu gavurlar da biliyor,bizdeki babalar da, mal çıkılıyor gibi.Arada petkim gibi ağza bir parmak bal ,ondan sonra tüm kağıtlarda servis yapılıyor halka gibime geliyor.Bence ekimde fed her ay 50 milyar dolar parayı kesecek ya orda d*****n kuyruğu kopacak.
O yıllardaki bankaların durumu ile
Şimdiki bankaların durumu
Sizce aynı mı?
Açığa işlem eskiden serbestti. Ssadecd Bir bono ile 20-30 repo ve ters repo işlemi yapılıyordu.
Hükümete bu parayı daha yüksek faize satıyorlardı.
Şimdi ise tam tersi.
Hükümet parayı swift yapma. Varsa ihtiyacın ben vereyim diyor.
![]()
![]()
Yok hocam artık yüzde 12 faiz görülemez.Dolarda da devaülasyon yapıldı,dolar geri gelmez ,bu artık başka bir konsept.Fed faizleri artırdıkça bizde de hem faiz hem dolar yukarı gider.Başka türlü bir matematiğe benim aklım ermez.Kalemini satmamış tüm sağlam ekonomistlerde yakında inanılmaz bir kriz gelecek diyor.Bu bizim dalga daha dünyada pek başlamadı olay.
Cari açık verme lüksü yok memleketin.Cari açık sıfırlanan kadar dolar yukarı gitmek zorunda.
Benim yaşta epey ilerledi , gördüklerim okuduklarım tecrübelerin oluşumu ile hissettikleri mi burada yazıyorum...Para ağırlıklı dövizde , biraz altın var , bir miktar TL ve kayde değer olmayan biraz hisse var...Trendi hangi tarafta görürsem oradakiağırlığı artırıyorum böylece kayıbı sınırlarken paranın alım gücünü korumaya çalışıyorum...
Borsa ayağında 90K de bir MA var orayı kalıcı kırarsa 70K lara rahat sarkarız....Şimdi TL likiditesi azalınca faizin artması normal...Yanlız bankaların döviz yükümlülüklerini sağlayabilmekiçin swap yaptıklarını düşünüyorum...Eğer düşündüğüm şey gerçek ise yakında dövizde sanal değil gerçek alıcılar bankalar olacak ...Bunuda ellerindeki bono-tahvilsatmaya çalışarak yapacaklar ....Yani strateji tutarsa devlet kağıtlarındaki faiz 40-50 lere rahat gelebilir ...Teknik olarak büyük çanağı tamamlama isteğivar ki orasıda %40 faizdir....Kısmet bakalım ................
![]()
![]()
Yer İmleri