Sanırım ortada yine bir oyun var. Rido ve saz ekibi davalardan tırstı ve SPK'nın vereceği kallavi cezaları da katınca kuyruğu hala dik tutup bu krizi de fırsata çevirmek istiyor gibiler. Şöyle ki: davalardan ve cezalardan nasıl kurtulursun? Tüm hisseleri toplayarak. Peki toplayamazsan. Büyük zarar. Ticari güvenilirliğin kaybı. Maddi kayıp. İtibar kaybı. Bunları parayla oluşturamazsın. O zaman ne yapıp edilmeli ve o hisseler toplanmalı. Belki de bu yüzden bu kadar öldürdüler hisse fiyatını ki ucuza kapatsınlar en kötü senaryoda bile. Yani ağzımıza bal çalıp tamam işte alıyorum bütün hisseyi daha ne istiyorsunuz halleri. Oysa hisseleri alarak büyük bir zararı kapatmayı planlıyor bu Rido. Ve aklınca pazarlık yapıyor dolaylı olarak. O da şöyle ki veremsin diyip sıtmaya razı etmeye çalışıyor ki ky de yahu verem olacaktık az kalsın bari sıtma ile kurtulalım psikolojisine girsin. Bu hep böyledir. Sünen süreçler ve zarar eden insanlar artık bıkmıştır ve sorunla uğraşmak istemez. Bunun çok farkında Rido. Resmen yaraya basıyor. İnce karından vuruyor. Burada sadece süreç sonuna kadar dirayetli kalmak lazım. Kısa ve basit. İlla ki Rido yukarıda saydığım para ile alınamayacak şeyleri kurtarmak isteyecektir. Yani kozlar bizim elimizde. Ve asıl biz süreci ne kadar uzatırsak ve gerçekler SPK tarafında ortaya çıkarılıp teker teker Rido'nun çöküşü başlarsa o zaman panik haline geçip tamam istediğiniz fiyattan alacağım moduna girebilir. Çünkü sonunda tüm Anel Grup'un yok olması ve tüm damarların kangren olması var. Paranın tadını almış bir işadamı kesinlikle parasından olmak istemez ve her daim büyümek ve daha çok kazanmak ister. Bu durum onun önünü tıkamış durumda ve en az zararla bu sorundan, bu cerahattan kurtulmak istiyor.
Sana gün doğmasın Rido. Günlerini geceye çevirdiğin tüm insanların ahı altında ezil. Hem parandan hem itibarından hem de şirketlerinden ol da şu ülkede ticareti hırsızlar ve dolandırıcılar değil hiçbir bilançoda sabun yapmayan alnı ak, vicdanlı ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak isteyen dürüst insanlar yapsın.
Ve umarım SPK bu gibi piyasa çakallarının sonuna kadar gider de daha sonra çıkabilecek çakalların önünü keser. Daha yakın günlerde Silvr ın sahibinin insider lık suçundan ceza alacağını okudum. Hepsinin kafasını daha çıkmadan ezmelisin SPK. Senin görevin bu. Bu ülkenin ekonomisi düşünmelisin. Uzun vadeli düşünmelisin. SPK dan çok beklentim var. Sanmıyorum ama umarım kendine yakıştığı gibi kararlar alır ve hem yatırımcıların hem de endüstrinin önünü açarlar, kuzuyu kurda yem etmezler.
Yasal Uyarı: Okuduğunuz tüm mesajlarım kişiseldir. Yatırım tavsiyesi içermez.
Yer İmleri