Sayfa 165/1252 İlkİlk ... 651151551631641651661671752152656651165 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Ankara/Kişinev
    Gönderi
    780
     Alıntı Originally Posted by karcal Yazıyı Oku
    Nurol ? Banka mevduatı mı

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
    Yatırım bankası..aktifin aylık mevduat faizi vereni diyeyim.Yalnız 100 bin güvence aktifte olduğu gibi burada da yok...
    Doktor değilim ama hastam çok.
    ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI

2.  Alıntı Originally Posted by bonocu78 Yazıyı Oku
    Dolar faizi 1'in altında...Adamların parası bile dolara karşı 2 yılda değer kazandı.Eğer paramı 2 yıl önce moldova leyine çevirseydim şimdi TL bazında en az %70 getiri elde etmiştim...Ukrayna ilgi alanıma girmiyor,moldovada faizler 6-7 civarında.Ama bankacılık sistemlerine güvenmem.Ülkede herşey rüşvetle dönüyor.Yargı yok.Herşey tek adamın elinde.Belki bir yerlerden tanıdık geliyordur...
    hem parası değerleniyor hem parasına 6-7 faiz olarak düşünürsek reel getirisi çok iyi

3.  Alıntı Originally Posted by bonocu78 Yazıyı Oku
    Dolar faizi 1'in altında...Adamların parası bile dolara karşı 2 yılda değer kazandı.Eğer paramı 2 yıl önce moldova leyine çevirseydim şimdi TL bazında en az %70 getiri elde etmiştim...Ukrayna ilgi alanıma girmiyor,moldovada faizler 6-7 civarında.Ama bankacılık sistemlerine güvenmem.Ülkede herşey rüşvetle dönüyor.Yargı yok.Herşey tek adamın elinde.Belki bir yerlerden tanıdık geliyordur...
    Teşekkürler. O zaman en iyisi, tüymeyecek güvenebileceğimiz yabancı bir hatunla evlenip, burada hesapları hatun üzerine geçirmek.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

4. su rahipmidir rahibemidir papazmıdır her ne haltsa herifin yuzunden altın alamadım var mı boyle bisey gecen hafta 1247 dolarken ons 1210 bekliyorum yakında dedim 1211 oldu bu seferde dolar cıktı altın fiyatı pahalı kaldı bu haber olmasaydı dolar muhtemelen 3.72 diyecekti bi 500 gram 182 tl den altın alacaktım gram 189 tl de kaldı inmedi .artık bakalım salıya mb iyi faiz artısı yapar belki ordan o zaman alırız ...yapmazsa zaten dolar 5 e vurur altın gramda 200 tl ye gider napalım .

5.  Alıntı Originally Posted by gk1986 Yazıyı Oku
    100k Devlet garantisi yönünden etkisi hariç, yatırım kuruluşu olmasının benim açımdan bir sakıncası yok. Hesapta maksimum aylık masraflarım için para tutmayı düşünüyorum. 50k limiti geçmem muhtemelen ama günlük faiz açısından çok iyi oranları var.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İflas hukuku açısından bir banka , bir yatırım kuruluşuna göre daha farklı kurallara tabi. Yatırım kuruluşları bildiğim kadarıyla türk ticaret kanunundaki genel hükümlere tabi. Bankalar ise bankacılık kanununa. Tüm denetimler ve kontroller de bağlı oldukları kanunlara göre gerçekleştiriliyor. O nedenle aradaki fark 100kTL'lik mevduat garantisinden daha fazla.

40k kadar tlyi aktif'in n kolay bonosunda kredi kartı vs ödemesi için günlükte tutuyorum... Full tl de iken bankaların Günlük Hoşgeldin hesaplarının çoğunu kullandım(pasif bakiye olsa bile kurtarıyordu) fakat şu an benim için en iyisi n kolay bono(pasif bakiye yok)....

Fakat rxpu'nunda belirtmiş olduğu nedenlerden dolayı alternatif düşünüyorum. Miktar az olduğundan aktif'e yakın oran veren pasif bakiyesi olmayan 2 banka var biri ing hoşgeldin e-turuncu (17+2=19) ötekide vakıf'ın arı hesabı(16.75) ing ye geçemiyorum 2016-2017 Nisan'a kadar kullanıp 2017 Nisanda tüm hesapları kapadım dün yeniden açtım oranı 17 bekliyordum fakat 10 verdi yani yeniden hoşgeldin kullandırtmıyorlar. Günlükte sağlam oran veren banka(güvenli)-yatırım kuruluşu(az güvenli fakat oran yüksek) kurum öneriniz varmı ? Teşekkürler

Dipnot: Fibada 6-12 ay hesap kullanmayınca hoşgeldin veriyordu.. Kiraz Hesap için sormuştum geçen ay

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Ankara/Kişinev
    Gönderi
    780
     Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Teşekkürler. O zaman en iyisi, tüymeyecek güvenebileceğimiz yabancı bir hatunla evlenip, burada hesapları hatun üzerine geçirmek.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Hatun moldovalı olursa o paralar da gider,şimdiden söyleyeyim...
    Doktor değilim ama hastam çok.
    ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI

7.  Alıntı Originally Posted by ersunan82 Yazıyı Oku
    Benim şöyle bir sorum olacak elimdeki tüm nakit tl. olarak faizde 2 tane de kira gelirim var, (toplam 2.000 tl. kira alıyorum) fakat isteğe bağlı bağkur ödüyorum kalan para da yetmiyor, tl. faizini harcamak da ana parayı erittiği için kullanmak istemiyorum. Acaba mevduattaki parayı dolara çevirip faize yatırsam onun faizinin bir kısmını veya tamamını harcasam mantıklı olur mu?
    Hocam abd'deki enfaslayonu da dikkate alıp aldığın dolar faizinden abd deki enflasyonu cıkarırsan , cıkardıktan sonra kalan tutarı harcarsan kagıt üstünde dolar olarak anaparanı korumuş olursun.

Saygılar
    "Borsa sabırsızların parasının , sabırlılara aktarmanın bir aracıdır." Warren Buffet

8. Tahminine göre şu an yüzde 16,25 olan gecelik borçlanma faizinin yüzde 17,25'e, politika faizinin yüzde 17,75'ten yüzde 18,75'e ve gecelik borç verme faizinin de yüzde 19,25'ten yüzde 20,25'e çıkarılması öngörülüyor.

Ankete katılan kurumlardan yalnızca bir tanesi politika faizinin değiştirilmeyeceği tahmininde bulunurken, üç kurum 75 baz puan, beş kurum 100 baz puan ve beş kurum da 125 baz puan artış yapılacağını tahmin ediyor.

Sayfa 165/1252 İlkİlk ... 651151551631641651661671752152656651165 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •