Kavcioglu yılın 2. Enflasyon raporunu açıkladı. Enflasyon tahmini %23.2 den % 42.8 yükselmiş.
Kavcioglu yılın 2. Enflasyon raporunu açıkladı. Enflasyon tahmini %23.2 den % 42.8 yükselmiş.
Kavcıoğlu: Türkiye büyümesinin yapısı ihracat odaklı önemli bir dönüşüm yaşamaktadır
Kavcıoğlu: Cari işlemler dengesinde enerji fiyatlarından kaynaklı riskler devam etmektedir
Kavcıoğlu: İlk çeyrekte enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki güçlü artışlar enflasyondaki yükselişin ana belirleyicisi olmuştur
Kavcıoğlu: İthalat fiyatlarındaki artışın yanı sıra yüksek seyreden taşımacılık maliyetleri ve tedarik aksaklıkları, enflasyonun görünümünü olumsuz etkilemeye devam etmektedir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Kavcıoğlu: TCMB'nin öngörülebilir likitide yönetimi sayesinde BIST gecelik faizi politika faizi çevresinde seyretmeye devam etmiştir
TCMB'nin 2022 yıl sonu gıda fiyatları tahmini %49,0 (Önceki %24,2)
TCMB'nin 2023 yıl sonu gıda fiyatları tahmini %15,0 (Önceki %10,0)
Kavcıoğlu: Enflasyonun 2022 yıl sonunda %42,8 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz (Önceki %23,2)
Kavcıoğlu: Enflasyonun, %70 olasılıkla 2022 yılı sonunda %38,7-46,9 aralığında -orta noktası %42,8- gerçekleşeceğini öngörüyoruz (Önceki %18,6-27,8 aralığı ile %23,2)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Ben hala %150 olarak hesap edeceğim.YTD.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Kavcıoğlu: Enflasyondaki artışa global ve lokal olarak bakmak lazım, Rusya-Ukrayna çalışması olmasaydı belki revizyona bile ihtiyaç olmayabilirdi
Kavcıoğlu: İç talepten kaynaklanan para politikası anlamında cevap vereceğimiz önemli bir artış veya etki söz konusu değil
Kavcıoğlu: Enflasyon konusunda kararlılığımız güçlü bir şekilde devam ediyor
Kavcıoğlu: Enflasyonun öngördüğümüz patika içinde düşme eğilimine gireceğini öngörüyoruz
Kavcıoğlu: Bizim öngördüğümüz patika içinde Mayıs ayından sonra enflasyonun aşağı inmeye başladığını görüyoruz
Kavcıoğlu : Reel kur endeksi şu an için arzu ettiğimiz noktada değil
Kavcıoğlu: (500 TL banknot, 5 TL madeni para) Bir hazırlığımız yok
Yer İmleri