Sayfa 168/181 İlkİlk ... 68118158166167168169170178 ... SonSon
Arama sonucu : 1447 madde; 1,337 - 1,344 arası.

Konu: EUPWR - Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri San. Tic. A.Ş.

1. 4tane arka arkaya mesaj = 0 katki, 0 analiz. Birine cvp vereyim sonra daha fazla sacmalik okumamak icin bloklayacagim zaten.

Hangi sektore, hangi hisseye FK ile bakilir/bakilmaz; hangi sirketler FD/Favok ile degerlendirilir bunlar icin dunya kdr bilgi var internette. Bombos mesaj bombardimani yerine ac biraz kendine birseyler kat, belki sende uyaniklarin arasina katilabilirsin.

Evet, herkes salak.. sana soylenmedi mi?

Bizler, patron, AKurum, Yatirimci iliskileri, Fonlar felan hepimiz salagiz. Sana soylemedik sadece...

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    FK ları bıraktık, hisse başına FAVÖK çarpanıyla iş görüyoruz artık. Hem de öyle makul bir çarpan değil bu, 40 katına kadar çıkıyor. Risksiz enstrümanların FK su şu anda 1.5 iken yani 2 nin bile altında iken senin riskli yatırım türünden hissene 40xFAVÖK gibi bir değer biçiyorsun hem de net kar filan değil FAVÖK üzerinden. Hele olsun sana. Böyle bir değerleme yöntemini ilk defa duydum.

2. Estağfurullah burada bir salak varsa o benim. 35 yıldır borsa ile içli dışlıyım. Mesleğim kurumsal brokırlıktır. FAVÖK çarpanı şirket alımsatımlarında ve birleşmelerde kullanılan bir çarpandır. Perakende hisse alımlarında gündeme gelmez, bugüne kadar bunu kullanan birini de görmedim.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Dikkatimi çeken mevzu ana hissedarın 10 milyon lotunu ek satışla satarak 1.5 milyar TL gibi bir meblağı masada bırakmış olması. Bunun mazereti olamaz. Neden böyle yaptığını çözemedim. Hisse 258 e kadar çıktı. O 10 milyon lotu beheri 200 TL nin üstünden satmak varken neden 40 TL den verdi? 2 milyar TL gelir elde edecekken neden bunun 5 te1 ine 400 milyon TL ye tav oldu?
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    4tane arka arkaya mesaj = 0 katki, 0 analiz. Birine cvp vereyim sonra daha fazla sacmalik okumamak icin bloklayacagim zaten.

Hangi sektore, hangi hisseye FK ile bakilir/bakilmaz; hangi sirketler FD/Favok ile degerlendirilir bunlar icin dunya kdr bilgi var internette. Bombos mesaj bombardimani yerine ac biraz kendine birseyler kat, belki sende uyaniklarin arasina katilabilirsin.

Evet, herkes salak.. sana soylenmedi mi?

Bizler, patron, AKurum, Yatirimci iliskileri, Fonlar felan hepimiz salagiz. Sana soylemedik sadece...
    Arkadaşım ne FK2sı nede FD/FAVÖK... İNA ya göre konuşuyorum .. Bu kadar önyargılı olma... Güzel şirket eyvallah ama her güzel şirkette her fiyattan alınmaz.. Ha borsa bazen temel analizi takmaz....onuda belirttim zaten.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Dikkatimi çeken mevzu ana hissedarın 10 milyon lotunu ek satışla satarak 1.5 milyar TL gibi bir meblağı masada bırakmış olması. Bunun mazereti olamaz. Neden böyle yaptığını çözemedim. Hisse 258 e kadar çıktı. O 10 milyon lotu beheri 200 TL nin üstünden satmak varken neden 40 TL den verdi? 2 milyar TL gelir elde edecekken neden bunun 5 te1 ine 400 milyon TL ye tav oldu?
    Ya bir arkadası dinleyin. Arkadaş diyor ki etmez o kadar. Bir anlamdınız gitti.
    “Eğriyi kendinde arayan doğruyu kalbinde bulur.”

6. 12 aylık net kar 725 milyon, PD 27 milyar. FK 37, PDDD 4 5. Rasyolar süper. Tam bir altın yumurtlayan tavuk.

7. 2023 yılı cirosu 6 5 milyar. 2023 1Ç cirosu 742 milyon, 2024 1Ç cirosu 1.66 milyar. 2024 Yılı cirosunu 9 milyar varsayarsak yıllık cironun 3 katından işlem görüyor ama karlılığı tatmin edici gözükmüyor nitekim 1. Çeyrek net karı 70 milyon TL olmuş. Son 12 aylık net karın %10 u bile etmiyor. Böyle güdük karlar elde ederse 2023 te yaptığı net karı oldukça altında seneyi kapatır. Ayrıca şirket yatırım yapma sürecinde ve bu durum hisseyi baskılıyor.

12 aylık net kar 725 milyon, PD 27 milyar. FK 37, PDDD 4 5. Rasyolar süper. Tam bir altın yumurtlayan tavuk.
    Bir ikna olmadınız gitti ya..ben yardımcı olayım hocama biraz.peki hocam sen spek hisseleri seviyorsun ya buda spek hisse dedin nesini beğenmedin neden temel rasyolarina bakiyorsun.
    “Eğriyi kendinde arayan doğruyu kalbinde bulur.”

Sayfa 168/181 İlkİlk ... 68118158166167168169170178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •