Sayfa 172/1032 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Soluksuz bir şekilde son 8.5 aydır çok şiddetli bir düşüş trendinde olan HALKB hissesi ne dersek diyelim, gelişmeler nasıl olursa olsun, artık düşüşün son safhasında olmalı. En kötü olumsuzluklar ve beklentiler halihazırda satılmış olmalıdır. 2008 küresel krizinde bile hisse düşüş trendini 10.5 ayda tamamlamıştı. Şu anda ciddi bir küresel olumsuzluk yok. Olasılıklar kapsamında yakında bir çıkış trendi başlayacaktır. Madem böyle, önemli seviyeleri güncelleyelim:

50 günlük BHO 8.91 tl dir.

7.31 in aşağı yönde ihlal edilmeyeceği varsayımından hareket edersek, orta vadeli çıkış trendinin başlayacağı seviye 7.31x1.20=8.77 seviyesidir.

Bu 2 seviye birbirine çok yakın, bunları harmanlayıp 8.90 tl diyelim. Bunun üstündeki kapanışlar orta vadeli bir çıkış trendinin başladığını teyit eder.

Çıkış trendinin 2. vitesten 4. vitese geçmesi için 10.00 daki psikolojik direncin aşılması icap eder. 10.00'ın üzerindeki kapanışlar son derece olumludur hissenin performansı için ve böyle olduğu taktirde çok daha yukarısı radara girer.
    Iyi guzelde TH Reis, Halkbank Temel datalari kotuye gitmiyor mu ? Banka zararina para satiyor. Mevduat Verilen KREDI miktari. ?

Ortada OFAC cezasi, Onun hala belirsizligi ? USA-TR devam eden kotu iliskileri var.

Hukumet sacma sapan aciklamalarla DOLAR in atesine benzin dokuyor.

Merkez FAIZ takintisina takilmis, bir turlu FAIZ artiramiyor. Osman Durmusun bir LAFI var ? Dolar nasil iner diye ? Derki MErkez Bankasinin SOzunden korkar piyasalar, FAIZLERI artirabilirim derse dahi dolar duser. GEREKIRSE de bu action i alir ve DOLARI indirir. Yani Merkez Ekonomiyi bir tarlaya benzetirsek, TArlayi koruyan Silahli asker gibi birsey. Yaklasan olursa vururum, der. Yaklasan olursa da vurur ve herkese korku salar, Bi daha kimse o tarlaya yaklasmaya curet etmez.

Bizde ise MErkez elnide silahi olan ama bunu kullanamayan bi yer,. Cunku TEpedeki bazi amcalar kullanma diyor.

mERkez DOlara mudahale edecem dese bile kimse sallamaz.

Yani Ekonomi kotuye gidiyor. HALkbank ta durumlar da FENA . Daha da kotuye gidiyor.

Bu duurmda HALKBANK ALGISI NASIL POZITIFE GECECEK>

KARAMSARLIK yuksek seviyelerde ;) Belkide algiyi pozitif yapacak olan budur

2.  Alıntı Originally Posted by hazan Yazıyı Oku
    Ben 0.98 den verilen konut kredisinin miktarının düşük tutulacağına eminim, sadece piyasayı biraz aşağıya çekmek için alınmış bir karar olarak düşünüyorum. Geçen günlerde çıkan Kobilere Nefes kredisinde de aynısı oldu çünkü, bankalar sürekli limit çıkmadı diyip geçiştirdiler kredi almak isteyenleri.
    Sn. Hazan fikirlerinize katılıyorum.
    0.98 oranı hem piyasa için hemde seçimlerden önce tirbünlere karşı yapılan harekettir. Malum seçim yakın.
    Banka bu kredi miktarını çok küçük tutacaktır. Kobi nefes kredisinde benim de başıma geldi. 1 gün sonra başvurdum limit doldu dediler.
    Banka yönetimi ve hükümet karşılıklı top çevirir. Merak etmeyelim bankayı zorda bırakacak çok fazla kredi kullandırmaz.

3. Değerlendirmelerimizi yaparken siyasi tercihler, temenniler çok ön plana çıkıyor.
    Bunda birilerini etkileme düşüncesi varsa işe yarayacağını sanmam. Burdaki yazılanlardan etkilenerek kimse oyunun rengini değiştirmez. Halkb ile ilgili gerçek öngörü yapmak istiyorsak ve acemi yatırımcıya ve ky 'ye fikir vermek istiyorsak gerçekçi ve samimi olalım.
    Yök eğer buradan spek ve tahta sahibini etkileriz diyorsak biz de sallayalım. 😎

4. Gelmiş,dava zamanı çatmış...O kadar taşıdık hisseyi de,1 hafta daha taşıyamayacak mıyız? Zaten hissenin fiyatı yerin dibine geçmiş...Eğer es kaza sürpriz bir karar çıkarsa, ne olacak? Bu saatten sonra almak değil satmak çok büyük bir risktir bana göre...

İyi hafta sonları.
    Düşük maliyet ve GÜVEN her şey !
    Hayat Hoş,Gerisi Boş .

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Maalesef Halk Bankası hükümetin arpalığı olarak kullanılıyor, aynen Ziraat'in de kullanıldığı gibi. Yazık, kendi şahsi & siyasi çıkarları uğruna iktidardaki parti bu güzide bankayı kullanıyor, zararına kredi açtırıyor, banka yönetimi de bizzat hükümetin adamları olduğu için doğal olarak sesini çıkarmıyor. Banka yönetimi hem bağımsız hem de yeterince profesyonel olmadığı sürece bu bankanın iflah olması hiç kolay olmayacak.
    Çok karamsar gördüm seni trendciğim...Ve birazcık tan öte haksızlık etmişsin şirkete ve yöneticilerine...Son 10 yılda Defter Değeri 10 kat artmış sonuçta...Bu forumun yaydığı siyasi algı sinyalleri senin de alıcılarını bozmuş belli ki...Sen de bilirsin ki, bir trader için en tehlikeli durum budur...

Diğer konu, uyguladığı yöntemlerin sonuçları yönünden KAMU'nun (buna bankalarla birlikte diğer KİTler de dahil) kâr elde etme amacı talidir; asli olan makro ekonomiyi dizayndır...Buna rağmen özkaynaklar bakımından özel bankalardan geri kalır bir performans sergilenmemiş olduğunu açıklanan bilançolardan net olarak görebiliyoruz...

Akıllı bir borsacı, kıçı kırık 1-2 şirketle ilgili ortalığa saçılan üfürme haberlere değil büyük resme bakar...Mesela son açıklanan tüm baba bilançoları (toplasan 20-25 şirket, ki bunları bu başlığı okuyan herkes biliyor) bir kenara not ederek özkaynaklarında, brüt satışlarında, esas faaliyet kârlılıklarında nasıl bir değişim yaşandığı ile ilgili mukayeseler yapar...Çünkü bu babalar gerek siyaset, gerekse de ekonominin gidişatını planlar ve uygular...Kısacası, geleceğe ilişkin tüm şifreler onlardadır...

Öptüm...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

6.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Iyi guzelde TH Reis, Halkbank Temel datalari kotuye gitmiyor mu ? Banka zararina para satiyor......Bizde ise MErkez elnide silahi olan ama bunu kullanamayan bi yer,. Cunku TEpedeki bazi amcalar kullanma diyor.

mERkez DOlara mudahale edecem dese bile kimse sallamaz.

Yani Ekonomi kotuye gidiyor. HALkbank ta durumlar da FENA . Daha da kotuye gidiyor.

Bu duurmda HALKBANK ALGISI NASIL POZITIFE GECECEK>

KARAMSARLIK yuksek seviyelerde ;) Belkide algiyi pozitif yapacak olan budur
    TCMB gibi merkez bankalarının elindeki silahlar maalesef senin sandığın kadar güçlü değil. Bak, Arjantin daha geçen temmuzda 100 yıl vadeli dolar bazlı tahvilleri %7.9 gibi gayet güzel bir yıllık getiri üzerinden satmıştı hatta bu arza gelen talep 4 kat olmuştu, aradan 10 ay geçmeden şapka elde IMF'de soluğu aldılar, bize yardım edin diye. TCMB'nin elinde faiz silah pekala mevcut ve kullanılması gerekiyor bu silahın ama tepedekiler müdahale edip kullandırtmıyorlar. Zaman geçtikçe de ekonomik hasarın boyutu artıyor, yapılması gereken faiz artışının oranı da büyüyor. Bundan sonra 200 baz puanlık bir artış bile fayda etmeyebilir. Arjantin merkez bankası arka arkaya 2 kere faiz artırarak her bir artışta faizleri 650 şer baz puanı yükseltti, böylece faizleri %27 den %40 a çıkarttı ama hiç bir işe yaramadı. Pezo dolara karşı değer yitirmeyi durdurdu sadece, ama 22 civarına da demir attı, bir türlü aşağıya gelmiyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

7. HALKB'de karamsarlığın en yüksek seviyede olması çok güzel hatta harika bir gelişmedir ve bu tür gelişmeler genelde hisse en dipteyken ortaya çıkar. Katalist ne olur onu bilemem ama bir şekilde mevcut düşüş artık trendi durmak zorundadır çünkü doğal sürecini doldurdu. İster alış ister satış yönünde olsunlar hiç fark etmez, momentumların enerjisi sonsuza kadar sürmez, onların da doğal bir ömrü vardır. 2008'de muazzam bir küresel kriz ortamında bile hisse en tepeden en dibe %65 gibi bir düşüş yaşamıştı ve bu düşüş 10.5 ay sürmüştü. Dikkatini çekerim o zaman TR ekonomisi yıllık bazda %15 gibi bir küçülme yaşamıştı. Mevcut düşüş trendinde süreç 8.5 ayını doldurdu, ağustosun sonundan itibaren de 7.31 dibine kadar %55 gibi bir düşüş yaşadık. Ama ortada ne yerel ne de küresel bir kriz var, depresyon ortamında da değiliz, ekonomi hala yüksek oranda büyüyor. Benim argümanım bu düşüşün artık doğal sürecini ve momentumunu artık tüketmiş olması gerektiği yönündedir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

8.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Çok karamsar gördüm seni trendciğim...Ve birazcık tan öte haksızlık etmişsin şirkete ve yöneticilerine...Son 10 yılda Defter Değeri 10 kat artmış sonuçta...Bu forumun yaydığı siyasi algı sinyalleri senin de alıcılarını bozmuş belli ki...Sen de bilirsin ki, bir trader için en tehlikeli durum budur...Diğer konu, uyguladığı yöntemlerin sonuçları yönünden KAMU'nun (buna bankalarla birlikte diğer KİTler de dahil) kâr elde etme amacı talidir.............Öptüm...
    Selam Yetkisiz kardeşim, karamsarlık değil benim yaptığım, zaten karakter itibariyle en kötü şartlarda bile karamsarlığa kapılan bir insan değilimdir. Halk Bankasının profesyonelce yönetilmemesi canımı sıktı sadece. 328 milyar tl olan Halkbank aktiflerinden sadece 20 milyar tl (%6) daha fazla 348 milyar tl ilk aktiflere sahip olan Akbank 2018 1Ç de 1.7 milyar tl konsolide net kâr açıklamışken HALKB 945 milyon tl konsolide net kâr açıkladı. Öte yandan aktifleri 360 milyar tl olan yani HALKB'nınkinden sadece %10 daha fazla aktifleri olan GARAN 2018 1Ç de 2 milyar tl konsolide net kâr açıkladı. Aradaki farka bakar mısın, neredeyse 1 e 2. Demek ki HALKB profesyonelce yönetilseydi 1.6-1.7 milyar tl gibi bir net kâr açıklaması gerekirdi. Maalesef HALKB mevcut potansiyelinin kabaca yarısını kullanabilen bir banka. Müthiş bir kâr potansiyeli varken bu potansiyelin önü kesiliyor, banka profesyonelce yönetilmiyor. Bu banka doğru biçimde yönetilse 2018 yıllık konsolide net kârı 6 milyar tl nin altına inmezdi ki bu da 1.5 F/K anlamına gelir şu anki fiyat bazında. Benim esas eleştirdiğim mevzu işte bu yani yönetimin basiretsizliği.

Sayfa 172/1032 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •