Sayfa 176/1252 İlkİlk ... 761261661741751761771781862262766761176 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by streneee Yazıyı Oku
    Tahmin ettiiğimiz gibi büyüme odaklı bir ekonomik model öngörüyorlar.Bunun da planlanması için zamana ihitiyaçları var.Ben artık faiz artışı beklemiyorum.DOLAR DA kalmak herne olursa ols
    un daha mantıklı olacak gibi geliyor. tabiki yabancı bu hikaye ye inanırsa o zaman işler TL lehine döner.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Kalkınma kelimesi büyümenin yanına eklendiğinde genelde yapısal reform devreye giriyor demektir. Bunu yapıp yapamayacakları meçhul. Ancak kalkınma odaklı büyüme tanımı büyümenin Türkiye'nin potansiyel büyümesine yakınsaması anlamı da taşıyor olabilir. (türkiye'nin uzun zamanlı potansiyel büyümesi sanırım yıllık %4.3 civarında)

Ayrıca yazıda ilginç bir detay var. 2 yıl süre ile uygulanacak yüksek faiz ile hanehalkının dövize karşı eriyen alım gücünün tekrar düzeltilmesi gibi bir mekanizmadan bahsediyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

sizce para değerleniyormu değerlenmiyormu?
    3 Aylık Londra Bankalararası Sunulan Oran (LIBOR), Amerikan Doları (USD3MTD156N)
    ÇARŞI BAŞTAN BAŞA....

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    dikkatli okumamışsınız sanırım yüksek faizle doların 2 sene yatay hareket etmesinden bahsedilmiş
    BENİM anladığım zaten yüksek olan mevcut fazilerle devam edecekleridir. şu anki konsensus bile MERKEZİN FAİZ ARTTIRMAMASININ yadırganmayacağı yönünde zaten yüksek faiz var deniliyor. ANKETLER 100 baz puan istesede MERKEZ ADIM atmaktan imtina edecektir.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kalkınma kelimesi büyümenin yanına eklendiğinde genelde yapısal reform devreye giriyor demektir. Bunu yapıp yapamayacakları meçhul. Ancak kalkınma odaklı büyüme tanımı büyümenin Türkiye'nin potansiyel büyümesine yakınsaması anlamı da taşıyor olabilir. (türkiye'nin uzun zamanlı potansiyel büyümesi sanırım yıllık %4.3 civarında)

Ayrıca yazıda ilginç bir detay var. 2 yıl süre ile uygulanacak yüksek faiz ile hanehalkının dövize karşı eriyen alım gücünün tekrar düzeltilmesi gibi bir mekanizmadan bahsediyor.
    aynen üstad yazıda çok ince detaylar var ! tüketimin artması için doların stabilize olması gerektiği vurgusu çok önemli ! yani ne düşük kur isteniyor nede her gün dans eden bir kur !

5.  Alıntı Originally Posted by streneee Yazıyı Oku
    BENİM anladığım zaten yüksek olan mevcut fazilerle devam edecekleridir. şu anki konsensus bile MERKEZİN FAİZ ARTTIRMAMASININ yadırganmayacağı yönünde zaten yüksek faiz var deniliyor. ANKETLER 100 baz puan istesede MERKEZ ADIM atmaktan imtina edecektir.
    bu olması gereken midir tartışılır ama tercih edecekleri bence budur.

6.  Alıntı Originally Posted by streneee Yazıyı Oku
    aşırı iddaalı bir söylem zaten bir şey kalmadı ppk ya göreceğiz birlikte !

7. peki kuru hangi seviye de sabitleyecekleri konusunda bir rakam verilmiş mi ?

önümüzde açıklanacak dış ticaret cari açığı rakamlarını gördükten sonra karar verilir....

yine yüksek cari açık gelirse kuru bir üst seviye çektikten sonra sabitlenmesi,

sonrasında yüksek reel faize başlanılması öngürülebilir....
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

8.  Alıntı Originally Posted by streneee Yazıyı Oku
    Faizin yüksel yada düşük olması kime ya da neye göredir? En iyi ölçüt, enflasyon + %3 gibi değerdir (ingilizlerde böyle istemiş zaten). Enflasyon 16 civarında olduğuna göre politika faizi %19 civarı olmalıdır. Bankalarda %19+2= %21 civarı faiz vermesi normal görünür. Bu değer in altıdaki faiz, doları ateşler. Dolayısı ile enflasyon ve cari açık artar, ve yeniden faiz yükseltilir (diverging spiral)...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 176/1252 İlkİlk ... 761261661741751761771781862262766761176 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •