Originally Posted by
different
hazine önümüzdeki günlerde süper bono arzı yapacak diye görüşler var henüz net olmasa da 3 aylık yüzde 20 veya 6 aylık yüzde 30 faiz getirisi gibi cazip olması planlanan bir bono,amaç bankalardaki döviz hesaplarını çözdürebilmek ve merkez bankasının eksiye düşmüş rezervlerini ucuz dolar toplayarak düzeltmekmiş
eğer böyle bir bono arzı olursa kozal kasadaki 7.5 milyarı bu iş için kullanabilir mi yoksa sadece döviz bozduran bu bonodan alabilir diye şart mı getirirler bilemedim,bizim para zaten tl ve faizde şu an,ama bu kısa vadeli süper bono çıkar ve parayı oraya bağlayabilirsek çok süper olurdu
Sn.different,Durum onu gösteriyorki Reel piyasa iştahı yerinde. Bakın Endex düzeltmesi gündeme geldiğinde vede düşme başladığında düşüşün nasıl olacağını soran arkadaşlara Yumuşak olacak hissedilmeyecek bile demiştim. ve son aşamada olan ani bir düzeltme sonrası tekrar yükselişe geçmiş görünümünde. Benim görüşüm piyasa kararsız bile değil sadece herkes etrafına bakınıyor ne olacak neye göre pozisyon alayım diye. Ve bence her sektörde aynı olmasada Türkiye piyasası iştah patlamasına gebe gibi.
Bahsettiğiniz konuyu beklentiyi anladım. Tabi piyasa yapıcılığı olarak merkez bankası öyle bir yol seçerse ilgili sektörler sizin gibi ilgi göstereceklerdir. Siz zaten mevduatta olduğunuzu söylemişsiniz. Bende öyle bir hareketi takip ediyorum ama Borsada gün gün gösterdiği hareketlerle kendini az çok gösteriyor. Fakat emin olunamıyor işte.
Daha doğrusu Piyasa ne ise piyasa aktör ve enstrümanlarıda onu takip ediyor. Piyasa grafiği ve bist 100 grafiği paralel gidiyor. Bulunduğumuz Kozal da paralel desek çok yanlış olmaz bence. Hatta kozal tamda şu sürecin kağıdı gibi. işlemler çok hızlı oluyor. 3 gün önce acaba derken kozal bakımından bu gün toparlanmaya başladı diyebiliyorum. Yani işin özeti benim borsayı bırakıp mevduata geçmem bir kaç aylık veya muhtemel çıkarılacak bonoya göre olamaz. Çünkü benim öyle bir değişim yapma alternatifim mevcut değil.
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri