Sayfa 18/193 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
    Osman bey

İstatistik sonuçlarını ciddiye alırsınız yada almazsınız, kar performansına yan bakarsınız yada düz bakarsınız vs vs ne dersek diyelim piyasa bir şekilde doğru olan fiyatlamayı yapar. Aylardır piyasanın bu şirkete verdiği değer ortada, bakalım önümüzdeki aylarda nasıl reaksiyon verecek diyelim ve izleyelim.

Eğer benim dediğim gibi ucuz değilse, ya iskonto edilecek yada kaydırılmış yıllıkta hafif artan yada azalan kar rakamlarına hisse fiyatı olumlu yada olumsuz ciddi bir tepki vermeyecek.

Yada sizin dediğiniz olacak hisse fiyatı daha da yukarılara gidecek.

Zaman hangisinin doğru olduğunu gösterecek.
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

2. Güzel paylaşımlar var, zevkle okuyorum. Yalın hocamı takip etmeye çalışırım, temel analiz konusunda pek yanıldığını görmedim, risk oranı düşük, garantili yöntemler kullanmaya çalışıyor. Ama "No risk, no fun" yaklaşımında olan arkadaşlar için daha farklı hisseler de mevcut pek tabii.

"Aynı mantıkla Egeen, Aslan ya da Konya da size göre Lidfa ile bu yönlerden benzeşiyor mu?"
    Özsermayelerinin azlığından benzeşiyor olabilir ama bu genel anlamda elma ile armutu karşılaştırmak gibi oldu. Sektörler farklı, Biri finans sektöründe iken (üretim bazlı olmayan) diğerleri sanayi sektöründe (üretim ve duran varlık sözkonusu) yer almakta.

Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.
    Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by kuzey Yazıyı Oku
    Güzel paylaşımlar var, zevkle okuyorum. Yalın hocamı takip etmeye çalışırım, temel analiz konusunda pek yanıldığını görmedim, risk oranı düşük, garantili yöntemler kullanmaya çalışıyor. Ama "No risk, no fun" yaklaşımında olan arkadaşlar için daha farklı hisseler de mevcut pek tabii.

"Aynı mantıkla Egeen, Aslan ya da Konya da size göre Lidfa ile bu yönlerden benzeşiyor mu?"
    Özsermayelerinin azlığından benzeşiyor olabilir ama bu genel anlamda elma ile armutu karşılaştırmak gibi oldu. Sektörler farklı, Biri finans sektöründe iken (üretim bazlı olmayan) diğerleri sanayi sektöründe (üretim ve duran varlık sözkonusu) yer almakta.

Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.
    Sn kuzey, sektör farkları olduğunu pek tabii hepimiz biliyoruz. O soruyu sormamın nedeni Sn Yalın'ın Lidfa'ya getirdiği bir eleştiri olan "halka açıklığının az - özsermayesinin düşük olması" nedeniyledir. Eğer bu 2 sebepten dolayı bir hisse olumsuz değerlendirilecekse Egeen, Konya, Aslan vs de olumsuz değerlendirilmelidir. Her sektörün olumlu veya olumsuz yanları var. Dolar yükselir, enflasyon artarsa, faizler yükselirse vs araç satışları, inşaat, dingil, çimento vs satışları düşer doğal olarak. Ama faktoring sektöründe ise tam tersi etki yapar karlılığı artırır. Risk primi arttığı için müşterilerine daha yüksek faizle satış yapar faktor şirketleri. Küçük bir örnek bu sadece. Sektörleri bunu göre değerlendirmeliyiz.

Bu sayfada bir aracı kurumun baş analisti gibi hisse değerlendirmesi yapılamayacağı ortadadır. Sadece herkes bildiğini paylaşsın, birbirimizden bilmediklerimizi öğrenelim, herkesin katkısı olsun, üç aşağı beş yukarı bahsi geçen bu şirketler hakkında (Lidfa, Kront, Karel vs) ön bilgi sahibi olalım diye yazılan yazılar bunlar.

Gerçek bir Lidfa analizi için, faktoring tam olarak nedir, dünya faktoring hacmi, Türkiye'da faktoring hacmi, yıllar içinde faktoring aktif büyüklükleri, toplam firma sayısı, firmaların pazar payları, banka ve banka dışı faktoring firmalarının karşılaştırmalı değerlendirilmesi, firma sahiplerinin kimliği, patronların kişilikleri, dürüstlğkleri varsa geçmiş vukuatları, şirketin hedefleri, bu hedeflerin palavra olmadığını anlamamız için gerçek olarak ne gibi tedbirler aldıkları, yatırımlar yaptıkları ve bunu ne derece uyguladıkları, faktoring şirketlerinin üst çatısı olan Finansal Kurumlar Birliği'nin düzenli olarak yayınladığı resmi raporlar vs vs kırk çeşit kalemi incelemek, hatmetmek, anlayabilmek ve hepsinden önemlisi bunları doğru bir şekilde yorumlayıp hissenin ileriye dönük fiyatlamasını yapabilmek becerisidir aslolan. Bunu da bu forumda kimsenşn oturup da yapacağını sanmıyorum, diğer hisseler için de geçerli bu.

Sadece bilanço rakamlarına ve şirket finansallarına bakıp "hmm, halka açıklığı az, özsermayesi şu kadar, bak fiyatı da yüksek geldi gibi. 3,5 -4 lira olursa alabilirim, o da belki. Yav aslında kendini ispat etmiş şirketler dururken ne Lidfa'sı ne Karel'i ne Kront'u yaa, güldürmeyin adamı" tarzı bir yaklaşım içine girilmiş gibi hissediyorum ben.

Sorduğum soruya cevap alamadım. Öğrenmek için soruyorum. Özkaynakları 120 mn lira olan, 2015 yılının tamamında elde ettiği 7 mn karı 2016 da 3 katına çıkaran ve 21 mn lira kar eden 30 mn lira özsermayesi olan bir firmanın hisse fiyatının ederi sizce kaç lira olmalıdır ve neden? Bu soruyu cevaplayabilmek için ki hangi hisse olursa olsun yukarıda saydığım pek çok detaylı bilgiyi araştırıp, öğrenip artı analiz edebilmek gerekir.

Konya çimento halka açıklığı ve özsermayesi düşük olmasına ve çok kötü bir ilk çeyrek bilanço getirmesine rağmen hisse fiyatında kayda değer bir büyük düşme olmadığı gibi yatırımcıları da ondan vaz geçmedi. Kağıt üstündeki firmayla gerçek hayatta borsadaki firma bambaşka gerçeklerden oluşuyor.

Ne yaparsanız yapın konu hep ky açısından haklı ve doğal olarak Yalın beyin dediği yere geliyor. "Yav arkadaş iyi, tamam, güzel de Toaso, Tuprs, Ttrak, Çimsa vs vs yılların ağır abileri, kendisini ispatlamış şirketleri dururken, neden paramı bu dediğiniz şirketlere yatırayım?" Olay burada kopuyor. Yatırımcı iseniz ve firmayı, sektörü, dünya genelindeki sektörel finansalları inceleyip aklınız yatarsa alırsınız. Mesela Uluse firmasının yanılmıyorsam 7-8 yıl sonra 5 milyar dolarlık bir hasılat hedefi var. Hadi tamamını değil de %40'ını tutturduğunu varsayalım, 2 milyar dolar hasılat yapan ve diyelim ki %10 net kar marjı olan bir Uluse firması 200 mn dolar, bugünkü kurla 700 mn lira yıllık net kar hedefi var. İşte firmayı, sektörü, sektörün dünyadaki konumunu vs analiz edip bu hedefi gerçekçi bulursak şimdiden gireriz hisseye. Hedef tutarsa da başarılı bir yatırım yapmış oluruz.

Yalın bey zaten söylemiş, burada yazılacak bilgilerle hisse almayın, kısa sürede iyi getiriler yapacak diye düşünmeyin diye. Sadece yüzeysel bir bakış açısı var bu topikte, en azından bahsi geçen firmalar hakkında ön bilgi elde edilmiş olur.

Herkese bol kazançlar diliyorum. Lidfa muhabbeti baydı artık, sanki ben Lidfa'nın avukatıymışım konumuna düşüyorum. Diğer hisselere geçilse bence de çok güzel olur. Ancak bir Türkiye klasiği olan "Kim araştıracak yaa, birisi incelesin, araştırsun, yazsın, kafama yatarsa ben de alırım, 2-3 ayda %10 kazansam Abv" düşüncesi burada da hakim. Buradaki birisi de Yalın bey oluyor. Yalın yazsın, çizsin, biz okuyalım, al dedin alalım, sat desin satalım durumu yani. Çünkü kimse hisseler hakkında soru, eleştiri, sorgulama falan da yapmıyor.

Sadece "Yalın hocam, x hissesini de inceler misin? Bende o var da. " tarzı yorumlar gelmiş. Zaten topiğin amacı da söylenmişti, öyle uzun vadeli yatırımlık hisse arayışı değil de kısa-orta vadede primlenebilecek, kar bırakabilecek hisseleri bulabilmek olduğu için bu tarz yaklaşım da kabul edilebilir oluyor zaten. Syg.

4. Sayın Yalın,

Sayenizde yeniden foruma girmeye başladım. Hoş geldiniz (geç oldu ama), bilgimin ve fikrimin olduğu yerlerde küçük de olsa katkı yapmaya çalışırım.

Edit : Liste bittikten sonra kendi adıma bir SASA analizine sevinirim.
    Son düzenleme : kudi1905; 06-06-2017 saat: 13:17.

Merhaba,
    Herkes isteklerini sıraladı gitti herhalde.
    YALIN hocam, başvuru dilekçesiz kabul etmeyin.
    BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by kudi1905 Yazıyı Oku
    Sayın Yalın,

Sayenizde yeniden foruma girmeye başladım. Hoş geldiniz (geç oldu ama), bilgimin ve fikrimin olduğu yerlerde küçük de olsa katkı yapmaya çalışırım.

Edit : Liste bittikten sonra kendi adıma bir SASA analizine sevinirim.
    Siz de hoşgeldiniz kudi1905 hocam. Herzaman katkılarınızı bekleriz tabiki

Alıntı Originally Posted by POLARIS Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Herkes isteklerini sıraladı gitti herhalde.
    YALIN hocam, başvuru dilekçesiz kabul etmeyin.

Ben de çok yoğun olduğum için foruma yeteri kadar vakit ayıramıyorum. Vakit buldukça çalışacağız artık.

Merhaba,
    YALIN hocam yada konuyu bilen bir arkadaş yanıtlayabilirse memnun olurum.
    Satışların maliyeti,Satışlardan daha çok,hatta %100 çok olabilirmi?Neden?
    Teşekkür ederim...

Örneğin GEREL

BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Sizlerin önerileri ile liste bu şekilde oluşmuştu.

LIDFA - HLGYO - KRONT - KAREL - ULUSE - SANKO - MRSHL - ALKIM

Sırada HLGYO şirketi var. Bu şirketin incelenmesini önerenler ve bu şirkete ilgi duyanlar bu şirket ile ilgili bilgilerini paylaşsın lütfen. Ben de şirketi tanımak adına çalışmalara başlayacağım.
    HLGYO şirketini listeye sokanlar neredesiniz?

Sayfa 18/193 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •