Ben yine de manupilasyon yapan bir grup oldugunu sanmiyorum ISYAT'ta.
Ancak buyuk oyuncularin soyle bir hesap yaptigina eminim.
Eger 15 kurus kar verecekse, ben bu hisseyi 1.05'e kadar alirim diyebilir adam.
Bunun icin, gecmis fiyat hareketlerine bakarak,
0.15/1.15 = %13.6 gibi bir hesap yapabilir.
Gerci buyuk sermaye icin YILLIK %13.6 pek buyuk kazanc sayilmaz ama 2 ay'da, bu ciddi bir kazanctir diye dusunebilir.
O nedenle benim bu yil kisisel tahminim olarak, azami 1.15 TL. hisse fiyati gorebiliriz diye dusunuyorum.
Bunun temeli %13.6 olan orandir.
Yalniz bu degerlendirmeyi yapanlar, kar payi odemesinden onceki gunlerde hisseden cikacaklardir.
Planlama yapanlarin bu takvime dikkat etmesi onemli.
bosch arkadasın 146 cı sayfada bana yazdıklarını tekrar gündeme getiriyorum. bu düşünceyle nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa .başkaları alacakta senet çıkacak ,gerçi şuan alanlar arkadaşa göre aklını bozmuşlar.ama arkadaş sunu unutuyor eger bu alanlar olmasa sen zamanı geldiğinde hisseyi kime satıcan hadi sattın diyelim herkez senin gibi düşünse kaçtan satıcan bu senin ve diğerlerinin zararına olmıyacakmı. elindekileri satıp ekmek yiyeceğin kişilere saygısızlık değilmi bu. birde takip ettiğim kişe sayısı 2 elin parmağını geçmez yazmışsın takip eyttiklerinde senin gibi demekki yazık .şunu unutma borsada ucuz pahalı diye bir şey yoktur ucuz gördüğün gün gelir aşağılara çekilir ve senin ucuz gördüğün nokta pahalı olmuş olur ve pahalı gördüğün ise yukarılardan alıcı bularak daha pahalı olur ki buda senin pahalı dediğin noktayı ucuz yapar ki bu yzıyı yazdığında işyat 93-94 kademedeyd yanlış hatırlamıyorsam.buda bir borsa dersidir not et bir kenara lazım olur .
Son düzenleme : kalvin; 11-01-2018 saat: 16:25.
Ben birinin kağıtda oynadığına eminim.Borsada sahipsiz kağıt yoktur.Borsadaki işlemlerin yüzde 90 demiyeyim de yüzde 70 kağıtların asıl sahiplerinin yaptığı çakma işlemlerdir.Kağıt yukarı giderken dağıtılabildiği gibi aşağı giderken toplanabilir de.O yüzden ben derinlikli ekran hiç almadım.Alırken satarken sürekli ekrana bakan yanılır.Zaten borsa algı üzerine kuruludur.Kendimi koruma yöntemi olarak uzun vadeli grafiğe bakarak daha evvelki yatırımcıların yazdıklarını okuyarak karar vermeye çalışırım.Yani bu kağıtda şimdiye kadar en faydalandığım yazı ihsan okurun kağıdın doğası hakkında yazdığı yazı idi.O yazı dışında bu kağıdı al unut nerden ve ne zaman alırsan al uzun vadede zarar imkansıza yakın .Kurtlar sofrası olan borsada bu düşünceyi algıyı oluşturabilmek çok az kağıda nasip olur.Baksanıza herkes en uygun yerden girsem derdinde veya lot artırma peşinde.Kağıtda büyük oyuncu bence var ama herhalde borsadaki en namuslu oyun kurucu)))))))))) Baksanıza neticede uzun vadede herkes karda
Borsada benim burda yazan tüm analistler dahil en çok yararlandığım insan olan bir arkadaşım (forumdaki nickini yazsam çoğu arkadaş yazılarını anımsayacaktır)bana 2 kez zengin olma fırsatını altın tepside sundu.2010 da tutturdu EGE ENDUSTRİ diye bir kağıt var diye, al 2 3 bin lot dedi Kağıt 13 14 falan ben bir maaşımla bin lot alabiliyorum.Ama 1000 lotu toplayana kadar göbeğim çatladı 10 lot alış 80 lot satış falan kademeler.Neyse arkadaşın yardımıyla 1000 lot topladık.14 ortalama ile aldığım kağıdı kısa sürede 20 leri görünce sattım çıktım İşe bak 2 3 ayda yüzde 50 kazandık ne güzel dedim.Arkadaşta 15 bin lot vardı o da yüzde 50 karla falan çıktı.O çok kazandık dedik)))))))))))Geçen yaz bana 1 saat Banviti ve tavukçuluk sektörünü anlattı bunun tabela değeri bile borsa değerinden düşük dedi Kağıt 2.40 2.50 falan al işte 10000 lot dedi.Ya içimden ulan kuş gribi falan bişi çıkar uçar gider bizim paralar dedik.Neyse arkadaştaki lot sayısını yazmıyayım nasılsa inanmıyan bir sürü insan olacaktır şimdi laf anlatmak zor olur.Neyse o da yüzde 30 karla sıkıldı çıktı.Banvitin epeydir tahtasına bakamıyorum .Herhalde gene borsaya girip çıkardık ama arkadaşı dinlemiş olsaydım şimdi onla farklı hayatlara transfer olmuş olurduk.Para insanı bozmasın ama rahat ederdik gibime geliyor
)))))))))Saygılar arkadaşlar.
Ha çuvallamış tahminleri de vardır.Ama çuvalladığını bilecek ve zararı kesecek kadar borsa aklı her zaman vardır))))))Çok alakasız iki mesaj oldu kusura bakmayın arkadaşlar.İşyat iyidir deyip konuyu bağlayalım
)))))))))
Bizler Temel Analiz yoluyla hisse seceriz.
Ancak butun veriler ortadayken, sirket sahibi oyle bir sey yapar ki, kimse ongoremez bunu.
LIDFA'da oldu.
1.70 den 10.000 lot almistim, su an elimde fazlasi var.
Ilk 18 ay, her alti ayda bir net 34 kurus verdi, son 19 aydir selam bile vermiyor.
Adama sormazlarmi gel gel mi yaptin diye.?
Gecen yil 30 Milyon sermayesine 21.66 Milyon kazandi, tumunu olaganustu yedeklere koydu.
Nakit kar payi moduna girmis tum arkadasla kizdi, biz de bulup cikaran olarak nasibimizi aldik.
Boyle bir tavir tahmin edilebilir mi ?
POLTK, Sn.Dudu ile birlikte, Deve bu dedik tuttuk yularindan aldik getirdik.
Hisse 8 TL.den halka acildi, Sn.Dudu'nun maaliyet 8.50 gibi benim 10.80
Hisse su an 36 TL. gecen yil HBK 1.5 TL. olmasina ragmen 14 kurus verdi.
Bunlar olur, yapacak bir sey yok.
Bu tur ornekler, tahmincinin hatasi degil bence.
Yer İmleri