Sayfa 1831/2310 İlkİlk ... 831133117311781182118291830183118321833184118811931 ... SonSon
Arama sonucu : 18476 madde; 14,641 - 14,648 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. https://twitter.com/yenisafak/status...36099441856894

Yeni Şafak
    @yenisafak
    İstanbul'da işgüzar bir taksi şoförü müşterileri kandırmaya kalkışarak alenen fazla ücret istedi:

▪"Orası 180 lira yazıyor, sizden 300-350 istemiyorum. Ben 250 lira istiyorum."
    Linkte videosu var. Kurtarmiyor abi. Kurtarsa niye boyle birsey yapsin.
    @erefefik

2. Nasuh Mahruki
    @nasuhmahruki
    Özgür Bey merhaba, bu yorumunuza çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Türban’a sahip çıkmanızı, başörtüsü ile aynı kefeye koymanızı hayretler içerisinde karşıladım. Açıkçası sizin gibi bir aydının Siyasal İslam'ın en bölücü, en yıkıcı sembolü, kadını metalaştıran, değersizleştiren kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın özgür düşünebilme ve özgür yaşama hakkı için büyük bir tehdit olan, tek tipleştirici bir baskı unsuru olan türbanı uluorta olumlamasını, Türkiye'de bugün ağır tehdit ve baskı altında olan laik ve çağdaş yaşam biçimi için çok yanlış ve çok tehlikeli bulduğumu söylemek isterim.

Bu konu, Bağımsız Beşiktaş Belediye Başkan Adaylığım için katıldığım KRT TV'de, Gökhan Kayış'ın sunduğu Türkiye Meclisi programında bir provokatör tarafından, başörtüsü yasağı temasıyla canlı yayında bana soruldu. Sorunun ve cevabımın tamamını izleyebilmeniz ve süreci daha doğru anlayabilmeniz için buradan paylaşıyorum.

Bu konu benim durduk yerde gündeme getirdiğim bir konu değil, hiç alakası olmayan bir programda, hiç alakası olmayan bir şekilde belli ki özellikle sorduruldu. Bana da bildiğim kadarıyla cevap vermek düştü.

Başörtüsü ve Türban'ın (Sıkmabaş) farkını daha iyi anlayabilmek için, değerli Emre Kongar'ın 6 Ekim 2022'de yazdığı; 'Sorun ‘başörtüsü’ değil ‘türban’-1' yazısını ve eski Başbakan Bülent Ecevit'in isteğiyle bu konuda araştırma yapan yazar İsmet Bozdağ'ın; 'Kuran'a göre, kadınların gizlemesi gereken yerleri saç ve gerdanları değil, göğüsleridir' sonucuna vardığı araştırmasını, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yazdığım cevabımla birlikte yolluyorum.

Bu vesileyle; 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyen, Büyük Kurtarıcı ve Büyük Kurucu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesi biricik Türkiye'mizi gerçekten özgürleştirmek istiyorsak, en önce, yarın anne olacak ve Türk çocuğunu yetiştirecek olan bugünün kız çocuklarımızı ve kadınlarımızı özgürleştirmek zorunda olduğumuzu hatırlatmak isterim.

Bilim, Teknoloji, Adalet ve Hukuk peşinden koşmamız gerektiği konusunda tabi ki sizinle aynı fikirdeyim. Ancak türban sorunsalı başka, burada konuştuğumuz Teknoloji, Adalet ve Hukuk konuları çok başka, ikisini aynı cümlede tartışmak doğru olmaz.
    Bak yine ortaligi karistiriyorlar.

Hilmi Demir 🇹🇷
    @ProfHilmiDemir
    ·
    9s
    ·
    Buda katı laiklerin kaba softası. Müftü olmuş fetva veriyor. Yâ Hû! Bir çekin elinizi kadınların ne giyeceğinden. Biri böyle örtünme olmaz der biri de türban değil başörtüsü takın der. Size ne ulan! Bu kadınlar size mi soracak dinini nazıl yaşayacağını? Bir bitmediniz gitti..
    @erefefik

3. Yeni Şafak
    @yenisafak
    ·
    8d
    Yeni Şafak'ın “Başörtülü CV'ye iş yok” haberinin ardından benzer durumla karşılaşmış kadınlar, iş hayatında yaşadıkları zorlukları anlattı. Mağdur kadınların aktardıkları, 28 Şubat'ın yasakçı ve ayrımcı zihniyetinin özel sektörde sürdüğünü ortaya koydu.
    Öbürü durur mu? Ayip be, yine götürüp, türbana dolayacaklar.
    @erefefik

4. https://aposto.com/s/serbest-kursu-t...e-altini-secti

Türkiye’de resmî olarak ilk altın üretimi, 2001'de İzmir Bergama’daki Ovacık Altın Madeni’nde 1 ton 400 kilogram seviyesiyle başladı. 2019 yılına gelindiğinde şirketler tarafından 38 ton altın üretildiği açıklandı. Altın Madencileri Derneği’nin verilerine göre 2000-2022 yılları arasında Türkiye’de 453 ton altın üretimi yapılırken, 2022’de 31 ton altın üretildi.
    Kanuna göre, şirketler yapılan üretim miktarları üzerinden devlet hakkı ödemekle yükümlü. Altın madenlerine bu oran çok uzun yıllar yüzde 1-4 arasında bir oranla uygulandı. Daha sonra Maden Kanunu'nun 2. maddesi kapsamında yer alan birinci, ikinci ve üçüncü grup madenler için devlet hakkı oranının yüzde 25 artırımlı uygulanması kararı alındı.
    “Şirket bugüne kadar bu madende 2 milyar doların üzerinde altın üretimi yaptı. Bunun yüzde 5’ini yani 110 milyon doları devlete bıraktı. Ancak, bu gerçek bir rakam değil. Maden şirketi İliç’te 200 milyar dolarlık altın da çıkarmış olabilir. Çünkü, denetime değil, beyana tabi.
    Mercimek mi, altın mı?
    Kanada, mercimek üretiminde ve ihracatında dünya lideri. Tohumunu yıllar önce Türkiye’den aldığı mercimekte küresel çapta söz sahibi. Türkiye ise, 1990’lardan sonra giderek düşen üretimiyle, zaman içinde kendi toprağında, tohumunu verdiği Kanada’nın ithalatçısı oldu. Türkiye kırmızı mercimek ithalatının yaklaşık yüzde 75’ini Kanada’dan yapıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere sadece İliç’te tüm madencilik süresi boyunca Anagold Madencilik’in devlete ödeyeceği devlet hakkı sadece yaklaşık 200 milyon dolar.

Türkiye’nin mercimek ihracatı ise 400-500 milyon dolar seviyesinde.
    Bu işler tamamen dezenformsyondur. Muhalifi ayri dezenformasyon yayar, taraf olanlar ayrı. Gerçeklere ulaşmak zordur. Derinlemesine arastirma ister.
    @erefefik

5. DarkWeb Haber
    @Darkwebhaber
    İlber Ortaylı: Eğitim sistemimiz FETÖ ile birlikte dejenere olmuştur

Halil Konakçi ile ayni masada oturdu ve tepki gostermedi ya şinci Ilber Hoca'yi gommeye calisiyorlar. Halil Konakci Kemalistlerin kullandigi bir paratonerdir.
    Burada oynanan oyun, "gelecekte kimler tvlerde encok gorunecek" oyunu.
    Halil Konakci'ya kim daha cok bagirirsa o görünecek. Tabii bunlarin hesabi boyle.
    Ulla Ilber Hoca boyle kolpaya gelir mi? Ilber Hoca kaçin kurasi?
    Ayrica Ilber Hoca tepki gostermiyorsa, gelecekteki programin icinde sen yoksun demektir.

Her gün bir yerden göçmek ne iyi
    Her gün bir yere konmak ne güzel
    Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş!
    Dünle beraber gitti cancağzım,
    Ne kadar söz varsa düne ait
    Şimdi yeni şeyler söylemek lazım...
    Salak herifler; gidin Celal Sengor'le Halil Konakci'yi ayni masaya oturtun.
    ))))))))))))))))
    O kitabin kapaginda, kalpaklı Kemalist Toktamiş Ateş de var. Yahu bu işe Tayyip Agam son noktayı koydu:Kandirildik. Bitti.
    Komik misiniz siz?
    @erefefik

6. BÜLENT ESİNOĞLU
    @bulentesinoglu1
    ·
    1 sa
    Arjantin'de bütçe açığı, bütçenin 12 kat üstüne çıkmış.
    Gunah kecisi hazir abi. Yahudiyi getiriyorlar ulkenin basina, sonra dunyayi Yahudiler yonetiyor, butun kotulukleri Yahudiler yayiyor. Yok siyonizm, yok Alümünati, yok masonlar...Milletleri zombilere ceviriyorlar.
    @erefefik

7. Moritanya, AB'den gelecek mültecileri kabul etmesi için sunulan 210 milyon dolarlık teklifi reddetti. İçişleri Bakanlığı "Moritanya, göçmenler için alternatif bir vatan olmayacak." dedi.
    @erefefik

8. Kızıl Goncalar'da dün akşam, İrfan diye biri ortaya çıktı. Dedi ki: ''Biz, sizleri sizler, onları da onlar yapanlarız.''

Haber Report
    @HaberReport
    ·
    22s
    Halil Konakçı: “İslam’da hoşgörü falan yok.

Kılıcımın altında haracını öderse hoşgörü var.”
    Fırat Erez
    @FIRATEREZ
    ·
    20d
    Senin o kılıcını bir yerine sokarlar.
    Fırat Erez demek istiyor ki, ''kılıcı Halil Konakçı'nın bir yerine sokacak olanlar'', mesela onlardansa, Halil Konakçı da sizlerden.
    Üle değil işte, kılıcı sokacak olanlar ve Halil Konakçı aynı taraftalar, iki taraf da ya sizlerden, ya onlardan.
    @erefefik

Sayfa 1831/2310 İlkİlk ... 831133117311781182118291830183118321833184118811931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •