Sayfa 186/398 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286 ... SonSon
Arama sonucu : 3181 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Toplu paran varsa bu ülkede ucuz ve sağlam hisseleri alıp yatacan üstüne... Ama aldığın yer önemli tabiki..

Bes mantığına gelince , kesinlikle bes yerine bu yapılmalı...
    ilk göz ağrım forddur, ilk hissemdir, galiba gezi olayları zmanındında ya da bundan biraz kaç yıl önce biriktirmeye başlamıştım, sonra temel analzi değerleme yöntem ve etknikleri öğrendikçe eregliyi tupraşı falan keşfettim, sonrasında bir kaç temel analiz platformuna üye oldum o zmanlar 437 tane şirket vardı tek tek sektörel bazda değerlemeler yaptım eleminasyon sistemiyle geriye kala kala 20-25 şirket kaldı baktım ki bunalr gerçekten üreten alan satan çalışan iş modeli olan kendini kanıtlamış şirketler zaten temel bilen herkeste bunun farkında olduğundan aynı zmanda o zman için pahalı da olan şirketler işte bu iyi şirketlerin kötü zmanalrını ucuz zamanalrını kollayarak biriktirmeye başladım, zira iyi blançolar açıklandıkça zaten fiyatlanmış oluyor iş işten geçmiş oluyor herkes derki mesala ereglide iyi bilanço açıklasın vala ben diyorum ki kötü bilanço açıklasın da ucuzdan maliyetleneyim biriktireyim nasıl olsa birgün iyi bilançolarda açıklamaya başlar bu tarz şirketler :D illa her ay alacağım diye kural yok kendimce bir fon oluşturdum o ay pahalıysa mesala almıyorum alın terimden ayırdığım cüzi miktarı hesaba atıyoırum orda birikiyor ne zman böyle derin düzeltmeler oluyor işte o zmanları kolluyorum yavaş yavaş ortalama yapıyorum, zaten zamanla maliyetleriniz kuşa döner düşsse de kalksa da sizi etkilemez bes mantığıyla hareket ediyorsanız... yani toplu para gömmek bence ky nın stratejisi olmamalı... onu bofa yapar iş yatırm yapar şu yapar bu yapar büyük sermaye yapar bana göre değil iyi şirketleri kötü zmanlrında ucuzken yakalamak BES MANTIĞIYLA BİRİKTİRMEK mesele yoksa eregli ne yapsın ford napsın :D bulrad da zarar etmek kaçınılmaz olur...
    Son düzenleme : logologo; 13-09-2024 saat: 14:56.
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

2. BİR DE bir-İKİ HİSSE DEKİ HATIRAMI PAYLAŞMAK İSTERİM

ilki tüpras bölünmeden önce yaşadığpım bir anketod

neyse karınca kararınca biriktirmeye başladım aradan 3-4 sene geçti baya da primlenmiş maliyetelrim kuşa dönmüş keyfim yerinde, sonra nolduysa oldu 3-4 snee önceki fiyatalra geri döndü şirket :D tüm verdikelrini tek kalemde almış gibi oldu uleyn dedim noluyor battı mı bu tupraş, sanamam ki tupraş batsın tupraşın batması demek Ülkenin batması demekj bana göre.. neyse açtım baktım 2 senede yaptığı karı ilk çeyrekte açıklamış elbette sürdürülebilir değil ama iyi bir periyoda girdiği belli kar patlamsı var, bun karşı düştükçe düşüyor nedensiz düşüyor... sürekli düşüyor 3-4 sene önceki fiyatlara gelmiş analdım ki kodamanalr temel ve değerleme bilmeyen ky yı kısacıları al satçıları panikletmek iyi bir periyoda gireceği belli olan şirketin hisselerini toplamak için basıyor da basıyor ederinin çok altına tabi sonra bölündü gitti geldi vs ederini buldu

TOaso, YILALRCA YERİNDE SAYDI forda göre HER HİSSE GİDER BU KOCA GÖBEK bu uyuz YERİNDE SAYAR, adamı fıtık eder bist uçar bu yerinde sayar ben Allahtan fordun ağırlığı yüksek diye şükrederim ama sonrasında öyle güzel perfomnaslar gösterdki yerinde saydığı zmanalrı telafi etti, hatta beni pişman etti forda vereceğim ağırşığı toasoya vereydim yerinde saydığı zmanalrda biriktirseydim diye çok hayıflandım

gubrf ilk yatırım maliyetim 6, yani 6 liradan maliyetlenmişim, YANİ O ZMANIN TEPELRİ DEĞRLEME YÖNTEM VE TEKNİKLERİNİ EYNİ ÖĞRENMEYE BAŞLAMIŞIM..tecrübem yok kendimce ilkel düşüncelerimle sözde mantık kuruyorum sonuçta tarım diyorum tarım olmazsa olmaz sonuçta vs vs. aslında sevmediğim beğenmediğim tarzıma uymayan kötü yönetilen kısmen pahalı da olan bir şirket ta 90lardan beri manupulatigf olaylarla vs anılıyor ama dedim tarımla ilgili vs vs o zamanki saçma ilkel düşüncelerim dedim onu da birktireyim topluyorum neyse dieğr hisseler uçuyor gubrf yerinde saysa iyi taban taban gidiyor 2 yıl geçti 3 yıl geçti 4 yıl geçti 2 lira 4 lira gelip gidiyor, ayrıca benim ilk malşiyetelri bu süreçte hiç görmedi... zaten çok yokta az az biriktiyorum tabi dibini görmeyen .. .. görsün diyerek :D EN SON YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM 2,3 TLYE KADAR GELMİŞTİ grafiği bir açtım şok 2.3 tlde yani o zmanki dönemine kadar en dibinde, 3-4 yıl biriktiridğiniz hisseinin grafiğini açıp baktığınızda en dibinde gördüğünüzü hayal edin nasıl bir ruh hali olur insanın :D parayı boka gömdük diye ne küfürler ediyorum senin ben ..... diye saydırıyorum... zira başka birktirdiğim hisselerin maliyeti kuşa dönmüş bu uyuz hisse de hala zararadayım...SONRA NOLDU BİLMİYORUM TAKİP DE EDEMEDİM DAVA MI KAZANMIŞL NE OLMUŞ 4 yıl yerinde sayan hisse 15 günde 10 yıllık yol alıyor eski hızına göre :D Tabi düşerken dayanmak zor olacağı GİBİ çıkarken dayanmakta zor kimini düşerken dökerler kimini çıkarken.... 10 oldu 20 oldu 30 oldu 40 oldu 1 tanesini hatıra ve kendime hatırlatma olarak bırakmak suretiyle 100-110 bandında yol verdim..zaten çok da yoktu. benden sonra da 300 üstünü gördü sanırım, sonrasında noldu bilmiyorum

sonra anladım ki hzılı hareket eden hisseler masa sandalye hissesi olmasa bile(gubrf) bana göre değil, ayrıca hacimsiz sığ hisseler bana göre değil, içerde hapsoldun mu s.çtın demektir... ki ben bes mantığıyla biriktirmeme rağmen çok ağırıma gitmişti, toplu para gömenleri düşünemiyorum bile ...benim anlayışım yavaş ve istikrarlı hareket eden zaman zaman güç toplamak için düzeltmeye giren ama sonrasında yoluna devam eden gerçekten iş modeli olan çalışan şirketleri emeklilik fonalroın mantığıyla biriktirmek bence ky i,çin en doğru tercih bu, bunu anladım kendimce tabi herkesin yatırıım anlayışı kendine...

iyi şirketleri kötü zmanlrında ucuzken yakalamak BES MANTIĞIYLA BİRİKTİRMEK mesele yoksa eregli ne yapsın ford napsın :D bulrad da zarar etmek kaçınılmaz olur...son sözüm "eregli ereglidir." başka bir şey demeye gerek yok
    Son düzenleme : logologo; 13-09-2024 saat: 15:55.
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

3. Hızlı yol alan kağıdın gübresi seyrek düşer der atalarımız

4. neyse son fşkşrlerşimiş yazayım kaçayım olur olmaz bilemem

Benim şahsi ve sadece beNi bağlayan yatırım tavsiyesi olmayan mevcut verilerine bianen yaptığım değerlemeye göre yatırım getirisi olarak yüzde 30-40 primlenme potansiyeli var, mevduat faiz kaç yüzde 47-51 bu durumda çok cazip görünmüyor yerinde saymasının bir nedeni de bu olsa gerek sonraki bilançoyu açıkladığında işler değişir tabi yeniden değerleme yapmak gerekir...nispeten düşük değerlenmiş, ama bu durum aşırıya kaçmıyor mevcud haliyle. birde şimdi ptansiyeline göre faiz getirisnin altında kalıyor diye her zaman faiz getirisinin altında kalacak diye bir kural yok faiz getirisnin üstüne çıkma dönemelride çok oldu geçmişte.... bu nispeten kötü dönemlerini o eski efsane zamanalarına saymak gerek... :D eregli bu kötü performansı da dengeler iyi performansı da dengeler bir şekilde.... ytd

EREGL günlük, BofA ve yancısı aldı, İş Yatırım aldığı 15 mlyn lotun dün ve bugün 13 mlyn unu yedirdi!

6.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    EREGL günlük, BofA ve yancısı aldı, İş Yatırım aldığı 15 mlyn lotun dün ve bugün 13 mlyn unu yedirdi!
    OYAK yok bugün, son zamanlarda az çok her akd de çıkardı, bu gün hic uğramamış, ilginç

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    yazdıklarım yatıırm tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku
    OYAK yok bugün, son zamanlarda az çok her akd de çıkardı, bu gün hic uğramamış, ilginç
    Oyak Yatırım 162 bin lotla satış tarafında kalmış

8.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    EREGL Eylül Vade, ağalar gene short açmış, diğer long 50 bin olmuş,
    Selâmlar Hocam
    Vadelisinin Son hali nedir, paylasabilirseniz sevinirim.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    yazdıklarım yatıırm tavsiyesi değildir.

Sayfa 186/398 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •