Originally Posted by
human01
Toplu paran varsa bu ülkede ucuz ve sağlam hisseleri alıp yatacan üstüne... Ama aldığın yer önemli tabiki..
Bes mantığına gelince , kesinlikle bes yerine bu yapılmalı...
ilk göz ağrım forddur, ilk hissemdir, galiba gezi olayları zmanındında ya da bundan biraz kaç yıl önce biriktirmeye başlamıştım, sonra temel analzi değerleme yöntem ve etknikleri öğrendikçe eregliyi tupraşı falan keşfettim, sonrasında bir kaç temel analiz platformuna üye oldum o zmanlar 437 tane şirket vardı tek tek sektörel bazda değerlemeler yaptım eleminasyon sistemiyle geriye kala kala 20-25 şirket kaldı baktım ki bunalr gerçekten üreten alan satan çalışan iş modeli olan kendini kanıtlamış şirketler zaten temel bilen herkeste bunun farkında olduğundan aynı zmanda o zman için pahalı da olan şirketler işte bu iyi şirketlerin kötü zmanalrını ucuz zamanalrını kollayarak biriktirmeye başladım, zira iyi blançolar açıklandıkça zaten fiyatlanmış oluyor iş işten geçmiş oluyor herkes derki mesala ereglide iyi bilanço açıklasın vala ben diyorum ki kötü bilanço açıklasın da ucuzdan maliyetleneyim biriktireyim nasıl olsa birgün iyi bilançolarda açıklamaya başlar bu tarz şirketler :D illa her ay alacağım diye kural yok kendimce bir fon oluşturdum o ay pahalıysa mesala almıyorum alın terimden ayırdığım cüzi miktarı hesaba atıyoırum orda birikiyor ne zman böyle derin düzeltmeler oluyor işte o zmanları kolluyorum yavaş yavaş ortalama yapıyorum, zaten zamanla maliyetleriniz kuşa döner düşsse de kalksa da sizi etkilemez bes mantığıyla hareket ediyorsanız... yani toplu para gömmek bence ky nın stratejisi olmamalı... onu bofa yapar iş yatırm yapar şu yapar bu yapar büyük sermaye yapar bana göre değil iyi şirketleri kötü zmanlrında ucuzken yakalamak BES MANTIĞIYLA BİRİKTİRMEK mesele yoksa eregli ne yapsın ford napsın :D bulrad da zarar etmek kaçınılmaz olur...
Son düzenleme : logologo; 13-09-2024 saat: 14:56.
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri